Najdi forum

Že nekaj časa spremljam ta forum in sem se končno tudi jaz opogumila da zaupam svoje težav.

V puberteti se mi je pojavila androgeno izpadanje las pri katerm zdravniki niso mogli pomagati in kar je privedlo skoraj do plešavosti oziroma do takega razredčenja las, da moram nositi lasuljo. Obenem pa se mi je pojavila še prekomerna poraščenost. Lahko si predstavljate da je bila moja puberteta, skoraj pekel saj sem bila zaradi svoje drugačnosti velikokrat odrinjena in osamljena. Še ko danes pri 32 letih gledam nazaj mi ni jasno kako sem uspela prebroditi to obdobje, kljub temu, da sem se ‘vrgla’ v šport ter se ukvarjala z , meditacijo skratka vsem kar mi je omogočalo vsaj začasni beg pred temi problemi. Kasneje po 20 letu sem prišla do zaključka, da smiljenje samemu sebi ni produktivno in sem iskala načine kako bi si lahko najbolj pomagala rešiti težavo. Skratka zbrala sem dovolj denarja da sem odšla na lasersko odstranjevanje dlak, ki je imela kar zadovoljive učine hkrati pa sem z različnimi estetskimi načini poskušala premostiti izgubo las. Zdaj se na prvi pogled ne razlikujem od mojih vrstnikov, prijatelji pravijo da sem simpatična celo privlačna in prav oni mi tudi velikokrat pomagajo prebroditi težja obdobja. Težava pa se seveda pojavi v stikih z nasprotim spolom. Vedno zaljubljenost pri nasprotnem spolu mine oziroma se čisto oladi ko izvedo za moje ‘težave’. Ker sem zelo čustvena me to vsakič znova bolj potre in počutim se tako zelo osamljena. Ko sem bila mlajša mi je prijateljski krog zadostoval in me taki dogodki niso toliko potrli zdaj pa vedno bolj. Želim si partnerja družine, glede na moja leta pa se čas počasi izteka. Sem aktivna in sem veliko med lljudmi kljub temu pa se počutim samljena. Zdaj zavrem vsako povabilo na zmenek saj točno vem kako se bo stvarpo parih srečanjih in mojemu ‘razkritju’ končala in enostavno nimam več moči. Sem drugačna in v svetu, kjer je izgled tako pomemben je to resen problem. Prijatelji me bodrijo in mi stojijo ob strani vendar pa si oni počasi ustvarjajo družine in nimajo več toliko časa za druženje kar čisto razumem. Prebiram razno literaturo o osebni rasti, vendar pa je potreba po partnerstvu in bližini včasih tako močna da mi gre na jok. Ne znam si več pomagati.

Lahko ti recem le to,da se ne sekiraj zaradi taksnih zavrnitev.Kdor te zavrne zaradi taksnih razlogov te enostavno ni vreden.Zakaj bi zalovala za nekom,ki ni custveno tako zrel,da bi razumel,da se cloveka ljubi zaradi notranjosti in ne zunanjosti.
Tudi ko smo s partnerjem vec let lahko pride do raznih sprememb,tezav..pa ne obupamo kar takoj in ne odidemo pac pa partnerju stojimo ob strani.
Svetujem ti,da se ne zapiras vase in ne obupujes.Sprijazni se da bos mogoce se nekaj casa sama in v tem uzivaj saj bos tako lazje privlacila druge,ki bodo zacutili tvoj mir,tvoje zadovoljstvo..ne izogibaj se zmenkov,uzivaj v njih in jih jemlji malo kot test za moske ( ali so dovolj “dobri” ) oz razumevajoci,da bi bili primerni kandidati za tebe.Ne podcenjuj se in ne zeli si veze za vsako ceno.
Ves ponavadi je tako,da si samski zelijo resno vezo in tisti v vezi premisljujejo,kako krasno bi bilo,ce bi imeli svobodo,cas za sebe,hobije,zmenke,zure,spoznavanje drugih ljudi.Cez cas pa ugotovis,da si lahko napravis le najboljse iz tega kar imas.Pomisli…kaj pomaga neplodni zenski,ce si zeli otroka,da se nonstop zre in trpi od zelje po otroku,ce pa tega nikoli ne bo?Kaj ji preostane?Da se sprijazni in kljub temu zivi.Vcasih moramo biti le potrpezljivi in lahko dobimo to kar si zelimo,ali pa poiscemo alternativo.Nikakor pa si ne smemo zivljenja podrediti eni zelji in cakati na njeno uresnicitev in medtem pozabiti,da zivimo 😉
lp,T

Res je, da tisti, ki te zavrne ni vreden tebe in tvoje ljubezni. Če se je sprva zaljubil vate in te šele nato pustil, ko si mu povedala za težave, potem je pač čuden, primitiven in nezrel.
Mogoče drugič nekaj časa ne povej za svojo težavo, če praviš, da si na pogled enaka kot vsi ostali. Sicer pa, kaj pa pomeni nekaj las več, nič. Pomembno je vse drugo…
Ne sekiraj se zaradi nezralih osebkov, bodo srečna v svoji koži, ki verjamem, da ni ravno lahko in prav kmalu se bo našel nekdo, ki te bo kljub težavam imel iskrano rad.
Vem kaj prestajaš, tudi moja sestrična ima enako bolezen, le da je ona stara komaj 10let.
Verjemi vase in vedi, da si kljub temu lepa in dobra, nič drugačna od vseh nas, ki imamo par lask več.
Drugače pa vsi, ki iščemo ljubezen na silo jo ne bomo najdli, nisi nobena izjema, bolj, ko jo želiš bolj se ti izmika.
Ne obupaj, pogumno naprej, nekdo čaka le nate…nič ni nerešljivega…

Se strinjam s svojima predhodnicama.Ni vse v lepoti.Za življenje v dvoje je potrebno še veliko več.
Prvo stvar,ki ti jo bom malo poočitala je,da za božjo voljo,kako misliš priti do partnerja,če že na samem zaćetku odbiješ randi.Saj bo vsak rekel,nima smisla,ker še na en drink ne gre.Vzami zadevo bolj spontano in ne pričakuj preveč,niti takoj ne zavrni.Kakor bo ,bo.Imaš pa verjetno druge atribute,s katerimi izžarevaš energijo privlačnosti.Niso verjetno vse lasje.Ne obupuj in pojdi”na delo”!Čao!

Najlepša hvala vsem za spodbudne besede.

Maja

Maja, ne zaradi tega nehati hoditi na zmenke! Kot prvo: če gre toliko ljudi s tabo ven, torej vizualno ni s tabo nič narobe, očitno prav nasprotno.
Drugo: si pa zgleda naletela na precej nezrele osebke, ki jim ni jasno, da se bomo vsi postarali, zgubali, najbrž osiveli; navsezadnje moškim pospešeno izpadajo lasje od 20 leta dalje.
Ponovno zberi moči in se potrudi, da te vse ne prizadene toliko. Če bi hotela biti ti nesramna, bi najbrž na vsakem od teh najdeš par slabosti, mar ne?SAj jih imamo vsi. ampak to, da si se pobrala in zaživela kljub hudi preizkušnji v puberteti, je samo plus!!! Vse najlepše v novem letu!

Draga Maja,

hvala, da ste nam zaupali svoje težave. Vesel sem za vas, da ste se tako pogumno lotili svojih življenjskih izzivov in že marsikaj naredili!

Svetujem vam, da nadaljujete z delom na sebi – tako s prebiranjem knjig kot tudi praktično: vzemite si vsak dan čas za sproščanje ali meditacijo, poizkusite z vizualizacijo in afirmacijami (priporočam vam knjigo Pomlad duše, http://www.cdk.si/kp). Vse to vam bo pomagalo prebuditi v sebi notranji mir in čustveno stabilnost ter okrepilo občutek lastne vrednosti, ki ni vezan na vašo zunanjost. Delajte tudi na tem, da sebe sprejmete takšno, kot ste. Sprejemanje sebe pomeni sprejeti sebe v celoti – tako svoje pozitivne kot tudi negativne lastnosti in vedenjske vzorce. Sprijazniti se s tistim, kar pri sebi ne moremo spremeniti, in pogumno spremeniti tisto, kar lahko. Vedno pa lahko spremenimo svoj odnos do samega sebe in tudi svoj odnos do lastne zunanjosti in svojega telesa.

Zavedam se, da vas vaši problemi bremenijo in so za vas neprijetni. Poskušajte pa jih kljub temu pogledati tudi z druge plati in si ozavestite, kaj pozitivnega vam je vse to prineslo. Morda bolj poznate in cenite človekovo notranjost kot bi jo sicer. Morda se bolj zavedate globine in smisla življenja. Morda …

Potreba in želja po partnerstvu je povsem naravna in ni v nasprotju z osebno rastjo človeka. Ko takole razmišljam o vaših dosedanjih izkušnjah z moškimi, imam občutek, da ste lahko z nekim namenom naleteli na moške, ki niso znali ceniti vaše notranjosti. To, da so vas pustili, ko so zvedeli za vaše težave, gotovo nekaj govori o njihovi osebni zrelosti. Vendar se vam s tem ni potrebno ukvarjati, to je njihova odgovornost. Vi lahko raziskujete, kako to, da ste v svojo bližino pritegnili ravno takšne moške, ki so še povečali vaš problem in bolečino. Ali ste nemara premalo samozavestni in si želite potrditev dobiti v partnerskem odnosu od drugega? Ali se ne morete sprejeti v celoti in si želite, da bi vas partner sprejel? Morda s takšnimi pričakovanji pritegujete moške, ki vam tega ne dajo – kot da vam želi življenje pokazati, da morate najprej sami sprejeti sebe, da se morate sami imeti radi. To pa seveda ne izključuje partnerskega odnosa.

Razumem, da ste po dosedanjih bolečih in neprijetnih izkušnjah zaprti za nove zmenke in partnerje. Pa vendarle, kaj se s tem ne zapirate tudi pred novimi možnostmi, ki vam jih življenje lahko prinese? Lahko dosedanji partnerji res niso imeli posluha za vas, ampak kje piše, da bo tudi naslednji tak? Ko boste v odnosu do sebe nekaj spremenili, kar pišem v prejšnjem odstavku, bo tudi vaša nezavedna naravnava do potencialnih partnerjev lahko drugačna. In spoznali boste nekoga, ki vas bo imel res rad in ki bo vedel, da je bistvo očem nevidno in da je lepota vedno v očeh opazovalca.

Še tole za zaključek. Naša zunanja podoba se ves čas spreminja in na fizični ravni je vse podvrženo preoblikovanju in minevanju, tudi naše telo. Prava lepota je vedno povezana s človekovo notranjostjo, z globinam človekove biti. Žal je danes tako, da živimo zelo površno in smo preveč obremenjeni z zunanjostjo in obliko. Vendar pa se lahko v sebi odločimo drugače in živimo vrednote, ki so povezane z notranjostjo in z “biti”. To nas bo v resnici osrečilo.

Želim vam veliko notranje moči in izpolnjenosti!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close