Nereden srčni utrip
Stara sem 21 let,še do pred kratkim sem imela zelo stabilen krvni tlak od zgornji 100-110,spodnji okoli 70,srčni utrip pa cca.65 udracev na min.V zadnjem tednu opažam da mi zelo niha vse troje,zg.pritisk od 90-150,spodnji se je zvišal na ok.80-90,utrip tudi na ok.85-95.
Zanima me kaj bi to lahko bilo.Začelo me je tudi zbadati pri strani v srcu.Na pregledu krvi so ugotovili da mi ničesar bistveno ne manjka,razen železa(101).EKG normalen,pokazal le palpitacije.Sicer se počutim utrujeno in izčrpano,včasih hiperaktivno,kar spremljajo slabost in mišični krči(tresenje).Ščitnico so pregledali in je v redu.Nimam prekomerne teže in se redno rekreiram.Nisem pod stresom,pravzaprav sem bolj mirna kot sem bila prej a me skrbi kaj je z menoj še lahko narobe.Obstajajo še kake druge preiskave oz.v kateri smeri bi lahko še kaj bilo?
Hvala za pomoč!
lp
Pozdravljeni!
Pritisk merite le po počitku in ko ste umirjeni in ne prevečkrat. Dvakrat zaporedoma so izmerjene vrednosti redko povsem enake, spreminjanje zgornjega tlaka od 90 do 150, če je izmerjen pravilno, so nenavadne. Palpitacije pomenijo le “občutenje” srčnega utripa in niso nikoli del izvida EKG, kar ste morda mislili, so verjetno ekstrasistole….posamezni utripi izven ritma, ki jih lahko občutite kot neredno bitje srca ali kot izpuščen utrip, praviloma pa niso znak resne bolezni.
Lep pozdrav!
Zdravo,
Sam sem že imel obdobja teh ekstrasitol in to v mirovanju. Nikoli ob naporu, no mogoče enkrat me je nekaj “ščipnilo” v prsih tudi ob naporu, samo ni bil enak občutek.
V glavnem so se mi do sedaj pojavljale včasih pred spanjem in to le (hvalabogu) ene pet krat na noč, če je bilo največ. Občutek je bil kot bi mi nekdo s palico po srcu ali nekje tam v tistem območju potegnil. Tako rahlo zaboli.
Danes sem pa med pričetkom mastrubiranja začutil tako močen utrip, ki me je tudi nekako na zgornji strani prs (nad srcem) zamotilo nekaj in sem se potem ustavil nakar mi je srce parkrat nepravilno udarilo. Zdaj se sploh več ne upam mastrubirat kaj šele s punco imeti spolni odnos. Kaj mi je storiti?
Pred kakšnim slabim dvema letoma sem imel Holter in pa narejen EKG, ki ni pokazal posebnosti. Nekako imam sedaj strah tudi pred kolesarjenjem in napori na sploh.
lp