Najdi forum

nerazumljiva dejanja

Spoštovani,

Sem 23-letnica, končujem univerzitetni študij, že 6 let imam resnega fanta. Kadar sva s fantom v družbi ponavadi, kot vsi ostali, tudi midva pijeva alkoholne pijače. Ker to pitje ni pogosto, (ne večkrat kot enkrat na dva meseca), ne morem govoriti o zasvojenosti, problem tiči drugje.
Meni osebno zelo prija alkohol, počutim se boj sproščena, zato včasih ne prepoznam tiste meje, ko imam zadosti alkohola, zato pijem in pijem. Tako se mi vsaj enkrat na dve leti zgodi, da močno pretiravam, rezultat tega pa je moje nemogoče obnašanje. Tako sem nekaj let nazaj, v obdobju ko sem povsem iskreno ljubila mojega fanta, in ko v najini zvezi ni nič škripalo, fanta celo prevarala. Od takrat sem psihično bolj šibka, trpinčim se sama in se obtužujem, hkrati pa tudi premnogokrat poslušam fantove žalitve. Od takrat se je še 3krat zgodilo, da sem se obnašala nekontrolirano, v nasprotju z mojimi vrednotami in svojo voljo (a fanta nisem prevarala).
Sama ne vem, zakaj alkohol name vpliva na takšen način. Trenutno se odločam, da bom obiskala kakšnega psihologa ali psihiatra, sprašujem pa se tudi, ali je možno, da je z mojo glavo kaj narobe. Slišala sem, da se morajo predvsem tisti ljudje, ki imajo probleme z možgani, izogibati alkoholu.
Poleg tega je moje splošno počutje precej nestabilno, pogosto me boli glava in se mi vrti, tako da se počutim kot v nekem odmaknjenem svetu.
Svojega fanta ne bi rada izgubila, zato sem se odločila, da ne bom več pila alkohola. Kljub temu pa bi rada izvedela kaj je vzrok mojim nerazumljivim dejanjem, saj sem prepričana, da takšnih stvari, ki jih delam v vinjenem stanju ne želim delati niti v svoji fantaziji ali sanjah. Ali so lahko možgani vzrok mojih problemov?

Hvala za vaše odgovore!

Draga Kristina!

Veseli nas, da ste se oglasili. Predlagamo vam, da se s pismom obrnete tudi na forum Zasvojenosti, kjer odgovarjajo strokovnjaki, ki se ukvarajo s težavami povezanimi z uživanjem alkoholnih pijač.
Poiskati je treba razlog, zakaj vam alkohol prija. Pišete, da vas sprošča. Ali imate morda še kakšne druge težave? Napisali ste, da vas pogosto boli glava in se vam vrti. Ti simptomi so lahko vzrok kakšne bolezni (nizek pritisk, naprimer) ali pa so psihičnega izvora. Predlagamo vam, da se v zvezi s tem obrnete na vašega osebnega zdravnika, ki vas bo tudi ustrezno usmeril k specialistom, če bo to potrebno.
Ni nujno, da vse skupaj povezano s tem, da vam prija alkohol. Glede slednjega pa se resnično pogovorite s strokovnjaki, ki se s tem ukvarjajo.

Želimo vam veliko uspeha.
Tanja in Bogdan

Ko je človek vinjen pokaže svoj srž.
Mogoče to kar počneš v vinjenosti je to kar si na dnu srca želiš. Odgovore poznaš. Le prava vprašanja si postavi.
Srečno

New Report

Close