Najdi forum

Neprimerna igra

Pozdravljeni!

Danes sva s triinpol letnim sinom sedela na kavču, ko je dal roko v hlačke, in potem je rekel, da je dal prst v ritko. Ko sem ga vprašala zakaj je to naredil, je rekel, da je to za igro. Da je to igra.
Začela sem ga spraševati, kdo mu je to pokazal, kje se tako igra…. Rekel je sošolkino ime, da to dela. Ne na njemu. Ko sem mu rekla, da se to ne dela, in ni prav, je rekel, da se dela.
Počutim se grozno, ne vem kaj naj naredim in si mislim. Občutek je grozen, v sebi se tresem, na jok mi gre…
Skrbi me, ali je sin začel s tako igro, ali mu je to kdo pokazal. To lahko ostane z njim, ko bo rasel in se bo še s kom drugim tako igral.
Midva s soprogom se z njim tako ne igrava, in tudi med seboj se tako ne pogovarjava. In ne obnašamo se tako vulgarno.
Ali mu je ta punčka to pokazala…Je ona to videla doma…

Prosim za nasvete kaj storiti.

..ob priliki bi ga vprašala, kaj mu je punčka še pokazala….tako bo lažje videti razsežnost tega,..Punčko poznata? Njene starše?

…Takšna panika???? Otrok raziskuje sebe, svoje telo, svoje občutke!!!
Sebe, svoja splovila smo raziskovali mi kot otroci, naši predniki in sedaj pa tega naši otroci ne smejo?!?
Pa kaj je res iz vsake normalne stvari treba delati dramo…otroku se pove da se to ne dela v javnosti, da tega ne delamo ko nismo sami in je to to…tema zaključena….
Da mu je pa to pokazala sošolka…itak da je mogel nekaj reči, saj je videl da je mama čisto šokirana…kako bi šele bila, če bi rekel da se je tega spomnil sam.

Pa ljudje saj niste normalni…zaradi tega zganjati paniko…se sekirati…a vi niste raziskovali svojega telesa, svojih občutkov…pa kaj se res pričakuje da bomo čez čas postali roboti…

Hvala bogu, da imate nekateri se pamet. Ker to je res adijo… Pamet. Kam ta miselnost gre.

Mislim, da je takšno vedenje normalno in letom primerno. Sam imam štiri otroke, pri prvem se je dogajalo nekaj podobnega. Obiskali smo tudi psihologa, ki nas je razsvetlil in sem podobno obnašanje pri naslednjih otroških bolje razumel. Brez strahu ali panike torej.

Sama sicer še nimam otrok, vendar glede na starost (3leta in pol), se pridružujem mnenju, da malce pretiravajte.
Zlasti, ker je to pogosto fora v navadnih filmih (smell my finger), tudi v enem videospotu je bilo, lahko je so-vrtčevka ujela starše med gledanjem “filma” ali udejstvovanjem, pa sta se morala nekaj na hitro zmisliti.
Biti previden, ni nikoli odveč, ampak nepotrebna panika pa je.
Pa hitro se začnite pripravljati na puberteto!!! 😉 Lp

Aaa u redu je ce se sam dom igra tako u javnosti pa ne……halooooo, ti se nezavedas kaj pises!!! Ne 3,5 leta star otrok nima kaj porivat prst u rit. Ne sebi ne komu drugemu, ne ko je sam ne ko je v javnosti. To se ne dela in se otroku lepo razlozi zakaj ne.

Kede sem ja mali bija s prstom sam po riti rija,te sem ga pa v uste dja uste dja uste dja🤣🤣🤣🤣

New Report

Close