Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Neprijetna bolečina

Neprijetna bolečina

Stvar je sledeča:Star sem 33 let. Že teden dni me na rahlo boli v modih vendar nisem zatipal nobenih bulic oziroma nepravilnosti. Bolečina je kot nekak glavobol oziroma nekakšno špikanje. Pa še to ne skozi ampak včasih več včasih manj. Kaj mi svetujete oziroma morda lahko poveste kaj bi to lahko bilo?

Spoštovani!

Lahko je prenesena bolečina – na primer ledvični kamenček se zatakne v sečevodu ko potuje ven in bolečina se prenaša v ta predel.
Če bi bil tumor – tega se zelo bojimo, bi najverjetneje tipali kaj trdega. Tudi torzija testisa se lahko pojavi v teh letih. Načeloma so vse te resne stvari jasne in tipne – ampak glede na dejstvo, da se redno dogaja, da pride moški prepozno k zdravniku, je vaše vprašanje eno tistih, ki pove, da medicina prek interneta na tak način ne more nadomestiti pregleda. Zato pa so zdravniki – pojdite k njemu, da vam bo testise pretipal. Če bo se mu zdelo kaj, vas bo napotil naprej. Če ne bo našel nič, potem pa si le (če bodo težave še prisotne), še sami organizirajte ultrazvok testisov, da boste pomirjeni.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Najprej hvala za hiter odgovor.
Še eno vprašanje. Ali lahko predlagate kakšno ambulanto, kjer bi lahko opravil oboje naeenkrat in da bi bil v doglednem času na vrsti.l Seveda je lahko samoplačniška, smo da bi bilo hitro.

Hvala za vaš trud.

Morda bi bilo smiselno poskusiti v Urologiji na Ažbetovi (http://www.urologija.si/).

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljen,
Zopet se obračam na vas. Opravil sem pregled prii Urologu in tudi UZ. Urolog mi je zagtovil da naj ne bi bilo nič narobe oziroma, da ni zankov da bi bilo kaj narobe tako na osnovi pregleda in UZ. Izvid je bil naslednji: dve nepomembni cisti, za kateri je zdravnik rekel da so ˝kozmetične¨ narave. Vse ostalo pa brez posebnosti. Je pa zdravnik ugotovil, da imam oba ingvinalna kanala odprta za celo jagodico sredinca na roki, in da naj nebi vzdigoval nič pretežkega. Zanima me kaj je pretežko? No bolečina je takrat povsem zbledela vendar pa se sedaj občasno še vedno pojavlja. Zanima me kaj bi lahko bil vzrok? Ali menite da bi vseeno moral dati testirati še kri za t.i. markerje? Ali je bolečina verjetna samo zaradi teh odprtih kanalov in je posledica tega da sem kaj vzdignil. Ali menite, da je prevč če vzdigujem otroka cca 16kg?
Hvala za vašo pomoč in lep pozdrav.

Še eno vprašanje katere markerje pa naj bi si dal testirat če bi želel ovreč sum na kakšnega raka mod, prostate … ali kar bi lahko povezano z mojimi problemi?

Spoštovani!

Rak testisov odkrivamo s kliničnim pregledom (pretipanjem mod) in z ultrazvočnim pregledom mod. Tumorske markerje včasih določimo (AFP – alfa feto protein, beta HCG in LDH), vendar ti niso namenjeni zgodnjemu odkrivanju raka mod. V Adria-labu vam bodo z veseljem zaračunali, vzeli kri in vas obvestili o izidih in normalnih vrednostih.

Za zgodnje odkrivanje raka prostate svetujemo moškim po 45-tem letu starosti, da si določijo PSA in nato redno ponovijo to določitev v odvisnosti od izhodiščne vrednosti (nekateri vsake pol leta, drugi vsake 3 leta…). Menim, da (po sedanjem vedenju – ni nujno, da se to ne bo v prihodnosti spremenilo) ni razloga za iskanje raka prostate pred 45-tim letom (razen če je imel krvni sorodnik raka prostate pred 50-tim letom starosti) s presajanjem z določitvijo PSA.

Glede “odprtih” ingvinalnih kanalov in glede dvigovanja bremen – če se ima namen pojaviti ingvinalna kila, se bo najbrž pojavila. Več o tem bi vam lahko povedali na forumu Abdominalna kirurgija. Če boste dobili kilo, jo boste pač dali operirati. Morda se vaše težave nakazujejo v zvezi z začetkom kile – to ni stvar urologa, temveč kirurga oziroma abdominalnega kirurga. Je pa na drugi strani res, da boste po operaciji kile pa lahko imeli težave z bolečinami v testisih. Operacija kile je rutinska operacija in jo opravijo pri zelo velikem številu moških vsak dan.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close