Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija neprijeten vonj urina

neprijeten vonj urina

Pozdravljeni

Že nekaj mesecev opažam, da imam moj urin zelo neprijeten vonj. Najbolj opazno je zjutraj pri prvem uriniranju. Tekočiine popijem dovolj – približno 1,5 do 2 litra dnevno.
Prejšnji teden sem opravila laboratorijske preiskave urine. Izvidi urina so bili v mejah normale.
Naj povem, da sem v zadnjih 20 letih imela pogoste težave z mehurjem. Večkrat sem imela v urinu prisotno bakterijo e. coli. Urolog mi je tudi pred nekaj leti ugotovil, da ko grem na vodo ne izpraznem mehurja do konca.
Neprijeten vonj urina me zelo moti, ne vem na koga naj se obrnem. Stara sem 40 let.

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Analiza urina bo pokazala, ali je v urinu kaj, kar bi kazalo na patološko (bolezensko) dogajanje v organizmu – od sladkorja, ketonov, bakterij, levkocitov… skratka kaj takega, kar bi bilo mogoče zdraviti.
Če gre za vnetje kot posledico nepopolnega izpraznjevanja mehurja, je mogoče (če bi šlo res za večje količine zastalega urina, več kot npr. 100 ml) uvesti samokateterizacijo (pri ženskah pogosto to uporabljajo le npr. nekaj tednov, nato se naučijo bolje izpraznjevati mehur in se stanje izboljša) oz. antibiotično profilakso.
Ultrazvok bi pokazal morebitne kamne v sečilih, IV urografija kakšno drugo težavo, zaradi katere bi urin lahko zastajal.
Tu so še druge, redkejše, a lahko resnejše stvari – bolezni jeter, metabolne motnje…

Predvsem pa na vonj urina vpliva prehrana. Natančno premislite, kaj jeste (ne samo beluše), tudi npr. vitamiski preparati, zlasti z vitaminom B6 lahko vplivajo na vonj urina.

Ni važno, koliko popijete – važno je, koliko polulate – primerna količina 24 urnega urina je 1,5 do 2 litra (za to je potrebno zaužiti več kot 2 litra tekočine). Predvsem pa predlagam izključiti tipične vzroke, kot je sladkorna bolezen….

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close