Neprijeten vonj
Pozdravljeni,
imam problem kateri se nanaša na neprijeten vonj okrog spolnega uda. Kljub vsakodnevni temeljiti higieni se mi okrog spolnega uda in v presredku proti anusu pojavlja neprijeten vonj. Okrog spolnega uda sem tudi redno pobrit, prav tako imam pobrita moda. Vendar se mi kljub rednemu tuširanju že po nekaj urah pojavi ta neprijetni vonj. Kaj mi svetujete?
Hvala, lp
h
Spoštovani,
definicija “neprijetnega vonja” je precej ohlapna in se med ljudmi razlikuje. Najpogosteje je vonj, ki moške ali njihove partnerke moti, zgolj odraz delovanja apokrinih žlez oz. “dišavnic” in ne pomeni bolezni. Če na koži ni videti sprememb, kot so rdečina, ranice ali kaj podobnega, si lahko morda poskušate pomagati najprej z običajnim deodorantom v kremi ali pršilu. Če so vidne kakšne kožne spremembe, pa se posvetujte z osebnim zdravnikom. Koristno bi bilo tudi – čeprav ta ideja pacientom sprva ni najbolj všeč – da se z osebnim zdravnikom ali drugo osebo, ki vam je blizu, posvetujete o tem vonju, saj boste tako dobili bolj objektivno informacijo, ali je ta vonj dejansko neprijeten ali premočan.
Lep pozdrav,
Spoštovani,
verjetno gre za vonj žlez dišavnic. Če z deodoranti ne boste uspeli, vam drugega kot umivanje večkrat na dan, vsaj kolikor jaz vem, ne preostane.
Lep pozdrav,