Nepričakovano
Po skoraj 15 letih zakona sem v zadnjem času na nenavaden način ugotovila: da si mož dopisuje s poročeno žensko(ker račune za mobitel plačujem jaz in sem na njegovi številki opazila povečano porabo in ker nikoli ni maral pisati sms, sedaj pa je račun skoraj v celoti za SMS-je, sem malo bolje pogledala zakaj se gre in kasneje po izpisku ugotovila še čigava je števika).
Potem sem po spominu ugotovila tudi, da že nekaj časa jemlje mobitel s seboj ob različnih priložnostih, čeprav ga prej nikoli ni(npr ko gre na tenis).
Ker je večkrat službeno odsoten, mi domišljaja močna dela…
Prej ali slej bom morala o tem spregovoriti, vendar ne vem, ali naj takoj, naj počakam, da vidim če se bo zadeva umirila, ali…
Sem prizadeta, čeprav ne vem še za kaj gre, ampak kljub vsemu. Če bom reagirala iz prizadetosti, morda to ne bo preveč dobro. Naj počakam da se tudi sama umirim, potem pa načnem to temo?
Kaj bi mi svetovali vi? Kako mislite da bi ukrepali vi?
Če si dopisuje z neko žensko, pred teboj pa to skriva, računi že niso čisti. Vprašaj ga! Bo pa verjetno tajil, če ima slabo vest.
Ampak nobena stvar ni tako skrita, da ne bi enkrat prišla na dan.
Mogoče, res mogoče, pa so stvari čisto nedolžne – potem pa naj ti razloži in boš pomirjena.
Je pa normalno, da te muči, če odkriješ kaj takega. Mene bi tudi.
Ampak jaz ne bi mogla biti tiho, bi gotovo takoj vprašala kam pes taco moli.
Če ti plačuješ račune…pa ta gospod že ne more biti bohvekaj pameten….da niti skriva ne tega. (ali te pa ima za tako naivno)
Ni pomembno, kaj si ti ugotivila, pomembno je, da med vama ni ničesar več.
Posledica tega tudi je njegovo dopisovanje in karkoli drugega že počne.
Vidva sta toliko odtujena, da si več ne zaupata in tukaj se začne vajin problem (ne pr njegovem dopisovanju in telefoniranju)
On je tudi moral imeti nek razlog, zakaj je iskal neko žensko.
Na koncu bo tako rekel, da ni nič resnega (ker je tudi tista poročena in se zarad njega ne bo ločila). Ti boš (ker tako želiš) verjela in mu verjetno lepo vse spregledala….
Nujno pa se morata vsaj začeti pogovarjati, ker to ugibanje ne pelje nikamor.