Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Neprestano boleče in pekoče grlo kljub jemanju Nolpaze 40mg

Neprestano boleče in pekoče grlo kljub jemanju Nolpaze 40mg

Lep pozdrav! Prosil bi vas za mnenje. Pred dvema mesecema08.12.2015 na gastroskopiji odkrili Antralni gastritis,Hiatus hernijo,Gerb A po LA,Letos 12.01.2016 Rentgen požiralnika in žrela pa je pokazal da je faringealna faza požiranja primerna,vidna je asimetrija valekul leva je plitvejša,svetujem korelacijo z ORL pregledom,peristaltika požiralnika je primerna,širši GE prehod možnost refluksa.Dva meseca jemljem Nolpaza 40mg dvakrat na dan zjutraj in zvečer,držim se diete,po 19.00 uri ne jem,imam vzdignjen vzglavnik,imam težave z želodcem,bolečine v žlički,prsih,težko požiranje,vendar imam največ težav z neprestanim bolečim in pekočim grlom že dva meseca,grlo je že tudi vneto,vem da se želodčna kislina zaradi refluksa vrača v požiralnik in grlo ampak kako da zaviralci protonske črpalke (nolpaza 40mg dvakrat dnevno) ne omilijo oziroma zmanjšajo te težave.Zraven sem dodal še sliko grla.Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Spoštovani,

Na sliki v žrelu ni videti nič posebnega. Pohvaljeni za ukrepe, ki se jih držite – kar tako naprej.

Včasih refluks vsebuje poleg želodčne kisline tudi žolčne kisline (refluks iz dvanajstnika), ki delajo zelo moteče težave in vnetje v grlu in žrelu, a z zdravili ne moremo zmanjšati njihovega izločanja. Vseeno se priporoča jemanje inhibitorjev protonske črpalke, da je vsaj želodčne kisline manj in posledično manj vnetja v želodcu (čeprav ne občutite, da vam bi pomagali).

Ker ni bolje, svetujem ponovno gastroskopijo za oceno učinka zdravil. Če slučajno kadite, prenehajte. Svetujem tudi zmanjšanje telesne teže (zaradi hiatus hernie).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close