Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Neprehodni jajcevodi po cr.

Neprehodni jajcevodi po cr.

Pozdravljene, stara sem 38,5, partner 39,5, 2 leti in 1 mesec nazaj sem imela cr. Do sedaj sem bila noseča 3krat – 1krat umetni splav v zgodnjih dvajsetih, 1x spontani pri 35. letu (6 tednov) in takoj za tem še en mesec kasneje noseča, donosila in imela urgentni carski rez (fant je bil res ogromen, 4,5 kg 60 cm 38cm glava)Po cr me brazgotina špika in za dete sem skrbela prvih 6 mesecev skoraj čisto sama, tako da si predstavljam, da se ni najbolj optimalno zaraslo.

 

Takoj po pol leta sem šla h ginekologu po napotnico za neplodnost. Najmanj gužve in najhitreje sem prišla na vrsto k Rešu. Bila sem 2x pri njem, dal mi je za naredit teste krvi, ki so bili ok, spermiogram pri partnerju še čakava. Pri meni je povedal, da obstaja možnost, da imam neprehodne jajcevode, a mi ni hotel dati napotnice.

Ko je pogledal rezultate mojih krvnih testov (ščitnica, antimuller, prolaktin, .LH), je samo udaril po mizi in rekel: Zanoste! Rekel mi je, da prezgodaj delam paniko. Ampak jaz sem vsak dan starejša, res bi rada na ta test prehodnosti…

 

1. A je res da tega testa pri nekaterih ne delajo več, ampak te kar direkt pošljejo na operacijo?

2. Na  enem od pregledov je med ovulacijo videl folikel, proti njemu so plavale semenčice, a sem vseeno dobila menstruacijo. A folikel ni zadosten dokaz, da so jajcevodi prehodni?

3. A dela test prehodnosti jajcevodov Reš, ali ti da napotnico? Raje ne bi tega pri njemu, ker sem preveč prebrala po forumih…

Meni je delala njegova hcerka in je bilo cisto korektno. Potem sem cez cca 3 mesece zanosila (saj naj bi tudi sam test nekoliko povecal prehodnost ce je ta problem).

New Report

Close