Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo nepravilno delovanje ščitnice-težave s srcem

nepravilno delovanje ščitnice-težave s srcem

Pozdravljeni,

imama težave s ščitnico, in sicer začelo se je tako,da sem pogosto opazila povečano utripanje srca, kar me je tako motilo, da sem zato šla k zdravniku kjer so mi opravili EKG srca pri čemer je zdravnica rekla da s srcem ni nič narobe, da pa naj grem k svojem zdravniku za pregled krvi zaradi možnosti nepravilnega delovanja ščitnice. Krvni testi so kasneje pokazali povečano delovanje ščitnice. Rezultate testov vam trenutno ne mrem povedati, ker sem napotnico poslala k tirologu, kjer sem 8.4. tudi naročena na pregled. Vmes so znaki sicer malo izveneli, nato pa me je kakšen teden nazaj začelo stiskati in tišati pri srcu, včasih imam tudi občutek kot bi imela cmok v grlu. To tišanje pri srcu čutim sedaj skoraj vsak dan, včasih čez dan simptomi izginejo nato pa me spet začne tišati in to največkrat proti večeru in ko se odpravim spat. Nek večer tudi do te mere, da sem čutila že bolečino in se najbrž zaradi panike začela tresti in se nekaj časa nisem mogla umiriti. Strah me je ker v tistem trenutku ne vem kaj mi je in se bojim da bo kaj narobe s srcem, zato me zanima ali je to lahko zelo nevarno za srce, ali bi morala takoj do zdravnika ali naj počakam na pregled pri tirologu, ki je prb. čez ene mesec. Stara sem 27 let.

Hvala za vaš odgovor.

Pozdravljena,

take težave so kar značilne, če je ščitničnih hormonov veliko. Najbrž jih nimaš toliko preveč, da bi te moralo za srce posebej skrbeti. Srce kar veliko prenese, april bo kmalu, upam, da boš hitro prišla do rešitve problema.
Brala sem o reševanju težav zaradi viška ščitničnih hormonov z L-karnitinom, recimo kaj takega: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15591013.
Srečno,

Alenka

Tjaša…enake probleme kot si jih opisala ti, sem imela jaz pred enim letom…kar naenkrat sem imela utripa 160 na minuto, tiščalo me je pri srcu…šla sem k dežurnemu zdravniku, ta me je poslal na UKC Lj, kjer so mi naredili preiskave in ugotovili, da ni nič hujšega…hipertiroza. Stanje se kljub ustreznim zdravilom ni umirilo, zato so me obsevali z radiojodom in tudi sedaj, ko imam hipotirozo, se stanje ni umirilo. Srčni utrip je sicer boljši, še vedno pa me pri srcu tišči, tako, da brez panike, meni se to dogaja že leto dni…počutje je pa odvisno predvsem od vremena, lune….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close