NEPRAVILNA DRŽA DOJENČKA
Naš fantek je star 10 tednov. Že od začetka smo pri rokovanju z njim naredili kar nekaj napak, pestovali smo ga pokonci (podprtega sicer), pa tudi sicer se handlingu nismo kaj preveč posvečali, ker nismo vedeli kako pomembno je, pa tudi nihče nas ni tega naučil, razen kar je pratronažna sestra enkrat pokazala.
S fantkom imamo sedaj težave. Pestovati drugače kot da gleda čez ramo, se sploh noče. Čisto je trd in ga vpoložaj lupinice ni več mogoče spraviti, vsak poskus spremlja krčevit jok. Tudi pasti kravic več noče, če ga postavim na trebušček, ravno tako joka, čeprav je to od začetka rad počel. Ravno tako je dojenje sede postalo problematično, normalno podojim ga lahko samo še leže.
Seveda nam je jasno, da smo naredili hudo, hudo narobe, vendar stanja sedaj ne znamo več popraviti. Položaji, ki jih zahteva pravilno rokovanje, naš otrok močno zavrača. Na silo ga ne moremo postavljati v nek položaj, pustiti da tako zelo joka,pa spet ne.
Kam se lahko obrnemo, da rešimo, kar se še da? Kdo nas lahko nauči, kako vzpostaviti neko normalno stanje. Pediatrinja namreč trdi, da se bo s handlingom vse uredilo. Kako, če pa handlinga pri našem fantu ni mogoče izvajati.
Za vsak nasvet kam se lahko obrnemo po pomoč, preden se stanje še poslabša, bomo zelo hvaležni.
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni, če morda ni prepovedano delati reklame, bi samo navedla svojo izkušnjo in dala predlog. Ker sem se kot mamica pri prvi hčerki tudi soočala s podobnimi problemi (in deloma jezo, kako da nas nihče ne nauči, kako dojenčke držati), sem zdaj pri drugi hčerki šla na kratko predstavitev o babyhandlingu. Šla pa sem v LJ na Zavod Tamala (poguglaj, pa dobiš vse informacije), kjer nam je “sestra Daca” pokazala kako delati z dojenčkom. Ker so bile poleg mene le mamice, ki so imele prvega otročka, pa sem videla, da jim je znala zelo lepo odvzeti še kakšno drugo skrb in očitek, ki si jih mlade mamice včasih preveč nalagamo. Mislim, da naša druga hčerka veliko bolje in hitreje napreduje tudi zaradi tega obiska tečaja, saj si je samo po branju raznih zgibank in gledanju videov včasih težko predstavljati, kako pravilno rokovati in kako je pravzaprav tudi enostavno pravilno delati z dojenčkom.Toplo priporočam!
Če je to sestra Daca, ki je delala v Razvojni ambulanti ZD Šiška, je to vsekakor priporočljiv način učenja handlinga:=)