Nepravilen položaj pogačice
Pozdravljeni.
Pred 8 tedni sem imel operacijo kolena, in sicer rekonstrukcijo sprednje križne vezi ter zašit meniskus. Sedaj sem že končal s fizioterapijami in vse napreduje dobro, le da so mi sedaj povedali, da pogačica ni v pravilnem položaju (lateralni premik). Sedaj imam nameščen tape za izravnavo pogačice, vendar so mi povedali naj še malo poiščem na internetu glede vaj, s katerimi si lahko izravnam pogačico. Do sedaj nisem našel nič koristnega, tako da bi bil zelo hvaležen, če bi mi lahko priporočili kakšne vaje, ali še boljše, če bi mi lahko nalepili kakšno povezavo, na kateri so prikazane vaje.
Lp.
Pozdravljeni!
Pomembno je, da imate med vajami pogačico zatapano v pravilnem položaju (da je pravilen položaj in ni lateralnega/medialnega premika, medialne/lateralne rotacije in medialnega/lateralnega tilta) in potem se lahko izvajajo vaje za m. quadriceps: npr leže na hrbtu, pod nogo mali svitek in počasi iztegujete nogo do konca in počasi nazaj, 300 ponovitev (če ste v dobri kondiciji). Potem lahko daste večji svitek pod koleno in ponovite vajo. Po opravljenih vajah, tape odstranite. Če delate vajo s pogačico v nepravilnem položaju – ker tape ni ustrezno nameščen, si z vajami ne delate dobro.