Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? nepotrebne bolečine

nepotrebne bolečine

Pozdravljeni!
Včeraj so moji hčerki opravili ambulantni poseg odstranitve treh velikih materinih znamenj,ki so se v zadnjem času večala in zaradi izpostavljene lokacije občasno tudi bolela.
Priznani slovenski plastični kirurg je hčerki dal lokalno anastezijo in takoj zatem zasadil skalpel v meso.Hči je povedala,da injekcija še ni prijela,a je strokovnjak brez besed nadaljeval svoje delo.Hči se je od bolečin vsa tresla in vsa reakcija ob tem je bila,da jo je ženska v beli halji držala,da se ni preveč premikala.Med posegom je čutila odstranjevanje vseh treh znamenj,zadnje znamenje jo je manj bolelo,kljub temu je še čutila vbode tudi ko ji je šival tretjo rano.Na srečo jo je spremljal fant,da se je lahko po tem, ko je zapustila ambulanto,vsaj zjokala na njegovi rami.še po prihodu domov,ko me je klicala se je vsa tresla in hlipala .Potem so bolečine popustile in se vrnile čez 5,oz.7 ur.Pomeni,da je bila anastezija dovolj močna,le pol ure pred posegom bi jo morala prejeti.
Omenjeni strokovnjak ima zveneče nazive,vendar mu manjka najosnovnejši,katerega bi moral imeti vsak zdravnik preden prestopi prag medicinske fakultete-biti človek.
Zanima me,kaj bi vi storili na mojem mestu-kako bi reagirali???!!!
Najbrž to ni osamljen primer in upam da se vsi strinjate,da so bile te bolečine nepotrebne.Kaj lahko storimo,da se to nebi dogajalo tudi jutri.

Sočustvujem z hčerko, ampak zakaj se pa ni upala postavit zase?

Neboleč poseg je vendar njena pravica in morala bi ga odločno zahtevati. Žal, VV, tisti, ki tiho trpijo, zmeraj najebajo. Hčerko čimprej odvadi tega. V njeno dobro.

Lahko se seveda pritožite, ampak travmatične izkušnje hčerki to ne bo izbrisalo. Naslednjič pa: samo odločno se postavit zase!

Tako je. Prvi trenutek, ko bi me zabolelo, niti slučajno ne bi pustila, da me mrcvari še naprej! Jasno bi mu dala vedeti, da tako pa ne bo šlo!
LP,

Strinjam se, da so danes najbrž bolečine res nepotrebne. Nimam pa odgovora kaj v takem primeru storiti. Tudi sam sem imel eno dobesedno takšno bolečo izkušnjo, le da je šlo le za eno znamenje in da je kirurg v celoti prepustil izrez svoji praktikantki, čeprav je šlo za reeksicizijo na mestu predhodno izrezanega malignega melanoma.

Od zdravnikov smo odvisni tako ali drugače. Poleg tega med njimi vlada izredna stanovska solidarnost.. Po mojih izkušnjah so pogosto starejši zdravniki, še posebej s dodanimi titulami, mnogo manj prijazni, malomarnejši in mnogo bolj neobzirni.. Z leti pač otopijo, preveč vsega so že doživeli in ljudje smo za njih le še številke.. Pri nas te je pred leti že sestra opozorila, da danes dela gospod primarij, ki je zaradi načina svojega dela imel skoraj vedno prazno čakalnico.. Seveda pa to ni pravilo, saj obstajajo tudi častne izjeme..

Moram pa te opozoriti, da MORA hčerka v mesecu ali dveh prejeti histološki izvid pregleda odstranjenih znamenj. Ti izvidi se zelo radi kje zagubijo in potem je kriv pacient, ker ni zanje moledoval.. Pred dvemi leti je nekdanja strokovna direktorica OI dobesedno izjavila:
“Rada pa bi opozorila še na to, da je tudi pravica in hkrati dolžnost bolnika, da tudi sam poskrbi za svoje izvide, da jih zahteva in prosi za njih. Lahko se zgodi karkoli, saj je organizacija vezana na ljudi in na človeški faktor zato bolnik mora za izvide skrbeti tudi sam.”

Da je to res, po svoje dokazuje tudi žalostna zgodba, katere utrinki so v meni še vedno živi, tako kot takrat, ko sem jih zapisal na spodnji povezavi:

SREČNO,
prijatelj

Hvala za odgovore,vsaj nekaj v tolažbo.
To je res žalostna zgodba,prijatelj.Če ta celjska afera ne bi bila po TV,bi človek ne mogel verjeti ,da se to sploh dogaja.In kakšno vest ima zdravnik,ki je tako malomaren,pa tudi tisti,ki sedijo v raznih komisijah in podpirajo taka dogajanja.Hvala,da si me opozoril na izvide,tega nisem vedela,da jih moramo terjat.Prav tako kot J.sem mislila,da jih pošljejo v kolikor so pozitivni.
Upam lahko le,da je dotični vsaj strokovno opravil svoje delo in da ne bo kakih zapletov.
Vsem,ki se pripravljajo na tak poseg pa nasvet:
predhodno se pozanimajte h kateremu zdravniku greste.Več od vboda injekcije nebi smeli čutiti,to je sigurno.Druga stvar pa je strokovno opravljeno delo,tu je pa zdravniški klan tako močan ,da nimamo kaj.
Vsekakor pa je pri tem neka vzporednica.Če je zdravnik v osnovi “človek”potem ne mora in nima vesti delati proti njemu.

New Report

Close