Najdi forum

Nepojasnjene bolečine

Pozdravljeni.
Že dober mesec in pol imam grozne bolečine v desnem spodnjem delu trebuha, boku, medenici, ko imam vse razbolelo tudi po nogi navzdol ter v predelu zadnjice in potem navzdol. Bolečine so se začele pojavljati tekom terapij pri kiropraktiku, po zadnji terapiji je bila bolečina še hujša. Drugače se ukvarjam tudi s fitnesom. Ker nobena krema, tableta ni pomagala sem opravila ginekološki pregled, ultrazvok, ct in mr.

CT je nakazal lezijo v strehi acetabuluma desno-lateralno v smislu manjše radiolucentne z centralno sklerozo – eventuelno osteid osteom. Zato sem opravila tudi MR.
Na zadnjem izvidu iz MR ni po mnenju osebnega zdravnika nobenih posebnosti, ki bi lahko izzvale takšne bolečine.

MR PREISKAVA MEDENICE S KOLKI:
Blaga displazija obeh kolkov. Brez izliva intraartikularno. Brez večjih sprememb acetabularnega labruma in sklepnega hrustanca. Ligamenta glavic femurjev sta obojestransko ohranjena. Prikazane tetive in mišice imajo normalno itenziteto signala. Brez večjih sprememb v poteku žil in živcev. Prikazan skelet ima normalen signal, brez sprememb v področju acetabuluma. Mnenje: Blaga displazija obeh kolkov.

Bolečine so zelo močne, onemogočajo mi sedenje in daljšo hojo. Tudi ležanje in počivanje mi ne odgovarja. Trenutno jemljem zaldiar, ki mi blaži bolečino vendar je bolečina se vedno prisotna v taki meri, da mi onemogoča vsakdanje aktivnosti. Od osebnega zdravnika sem dobila delovni nalog za fizioterapijo, ki jo imam komaj junija ter tablete. Drugače mi ne zna pomagat. Zanima me ali obstaja še kakšen specialist kamor bi se lahko obrnila? Obstaja možnost da gre za tako hudo vnetje mišič/narastišč? Ali bi se to videlo na izvidu MR? Je lahko bolečina povezana z terapijami pri kiropraktiku. Osebni zdravnik meni, da ne. Je pa mi kiropraktik raztegoval desno stran, kjer imam sedaj bolečine – saj naj bi po njegovem mnenju imela eno nogo krajšo od druge, posledično tudi medenica ni bila v isti višini, kar se je odražalo v bolečinah v hrbtenici. Hvaležna bi bila kakršnega koli nasveta.
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

na podlagi vašeg azapisa s precejšnjo verjetnostjo predvidevam, da je vzrok težav nerodni gib, možno tudi, da je prišlo do napake pri terapiji kiropraktika. V kolikor terapevt ni zdravnik, je lahko kiropraktika s sunkovitimi gibi zelo nevarna oblika zdravljenja.
Vsekakor se je v vašem primeru porušil gibalni stereotip in gibate se nekako poljudno povedano v začaranem krogu, strokovno to imenijemo t.i. tunelni sindrom. Namčre živec je ujet med mišicami, ki so zaradi bolečin zakrčene, sprostiti jih zaradi bolečin ne moremo in tako še bolj dražijo živec.
Glede na to, da v tem času ni možno kakšrno koli zdravljenje bi vam morda priporočal raztezne vaje, vendar le do praga bolečin. Sumim, da gre za vnetje narastišča mišic ali katero od oblk išialgije, lahko pa tudi oboje hkrati.
S tehnikami manualne medicine sicer uspešno zdravimo številne podobne primerre.
Pozdravljeni,

izvid opisuje spremembo na nivoju C5-C6, ki pa ni kritična. Zelo pozitivno je, da nikjer ni zaznanih sprememb hrbtenjače (spremembe signala), niti stenoze.
Kioftična angulacija sicer opisuje akutno stanje, gre za nepravilno ukrivljenost hrbtenice, ki jo le-ta razvije, da bi zmanjšala pritisk na razdražen živec. Vzrok kifotične angulacije je v večini primerov prisiljena drža.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.
Trenutno so vse naše ordinacije zaprte, predvidoma do 15.4. Za informacije in naročila pa smo na voljo tudi v času zaprtja preko telefonskih številk posameznih ordinacij vsak delovnik med 8. in 17. uro: https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close