Najdi forum

nepojasnjena tesnoba

pozdravljeni

pišem zato, ker se je moja sestra obrnila name s problemom ki jo spremlja že kar nekaj časa. rada bi ji pomagala ugotoviti kaj se dogaja in to rešiti…

problem je ta, da jo pogosto zajame nekakšen občutek nelagodje, tesnobe in občutek deja vu oz kot delček iz sanj. to se zgodi ne glede na to kaj v tistem trenutku počne (vozi avto, sedi za računalnikom, …) in v kakšnem razpoloženju je. rekla sem ji naj si poskusi zapomniti kaj v tistem trenutku vidi oz čuti, na kaj se nanašajo dejavuji oz deli sanj, če se določen vzorec ponavlja, pa se ne more spomniti sploh kaj je bilo, samo občutek je tak…to traja sekundo, dve, potem pa je spet vse normalno, kot da ne bi bilo nič…
najprej se ji je to dogajalo pred parimi leti kar nekja časa, potem vmes se ji nekaj časa to ni dogajalo, zadnje leto pa spet. zanima me v katero smer bi lahko to kazalo, v povezavi s čim naj sploh iščem odgovore.

jasno mi je da mora biti to psihičnega izvora, mogoče kakšni nerešeni dogodki iz preteklosti. nas je pet otrok, imeli smo zelo lepo otroštvo, ljubeče starše, nobenih večjih problemov v družini, urejeno življenje…

prosim vsaj za kakšne smernice, možne razlage…

hvala

Lep pozdrav

Na podlagi napisanega je res težko ugotoviti sam vzrok pojavljanja tega občutka.

Predvidevam pa, da je najverjetneje v otroštvu sestra doživela nekakšen strah ali pa jo je nek dogodek zelo prestrašil in ji v podzavesti ostal nepojasnjen.

Pri iskanju odgovora si lahko pomaga s tem, da čez čas skuša ugotoviti skupne značilnosti in okoliščine pojavljanja tega občutka. Prav tako naj povpraša starše, če je kot otrok doživela kakšen trenutek strahu……nepojasnjenega jokanja……bolezni…..Jo je kdo drug mogoče kdaj strašil…..pa tudi, če je bil le hec……

Kako pa drugače funkcionira v življenju ?
Kakšne so njene osebnostne značilnosti ? Česa se boji, česa ne mara……se česa izogiba…..

Torej……za razjasnitev bo treba še kar nekaj informacij in seveda časa. Sama pa naj ob pojavljanju le opazuje občutke in misli.

Robi.

Draga “petrushy”!

Evo, bom odgovorila še na tvoje sporočilo, ker je malo krajše od še dveh, ki me čakata, da kaj napišem.

Hm, ta nepojasnjena tesnoba, ki jo občasno doživlja tvoja sestra, je lahko nekakšna jasnovidnost ali jasnoslišnost ali pa jasnočutnost. To je meni prišlo na misel najprej, ko sem brala zapisano. Nekateri ljudje imajo zelo razvito “mišico” intuicijo. Dokler to samo imaš in pride in gre in ne veš, kaj bi s tem, se najbrž lahko kdaj celo zelo ustrašiš. Če pa te nekdo pelje skozi to, to bolje razumeš in se morda celo naučiš delati s tem.

Kaj pa, če bi okoli tega tvoja sestra vprašala kakšnega zdravilca, ki bi ji znal pojasniti, kaj se ji dogaja in jo naučil ravnati s tem darom? V Sloveniji je kar nekaj takšnih ljudi, a zdaj ne bi naštevala vseh po vrsti. Če pa sestro to iskreno zanima, se spet oglasi-ta in bom poiskala potrebne podatke.

Seveda je možno, da ima to kaj opraviti s preteklostjo, a je vsekakor obenem to tudi del njene sposobnosti “dejavujanja”. Bom še malo razmislila na to temo-in daj še ti, pa sva spet na vezi!

Maja

New Report

Close