Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Nepojasnjena bolečina v trebuhu

Nepojasnjena bolečina v trebuhu

Pozdravljeni,

spet vam pišem zaradi težav v spodnjem levem delu trebuha.

Imam nepojasnjeno bolečino na levi strani pri medenici, ki je močnejša pred odhodom na WC, ob driski pa je močna. Po odvajanju se bolečina zmanjša, toda je še vedno prisotna. Mogoče je ob driski bolečina močnejša zaradi napenjanja in je kakšna mišica nategnjena.(?) Bolečino čutim okoli leve medenice vse do reber, a vse po levem boku oz. po levi strani. Bolečina je predvsem na strani in ne na trebuhu. Ko se gibam oz. ko hodim bolečine skoraj ni, ko pa se usedem jo začutim. Ko sem izpraznjem bolečina skoraj izgine, toda ne zmeraj.

Ko stojim ali ležim na hrbtu je praktično ni, čim pa se uležem na levi bok pa se bolečina stopnjuje in postane nevzdržna. Ko se uležem na desno stran čutim kot, da se bolečina uleže in malo umiri toda vseeno je na levi strani.

Te bolečine imam že vsaj 2 leti in me že močno motijo, ker ne vem kaj je narobe.

V času ko me je začelo boleti sem si kupil nove superge, ki sem jih nosil cca pol leta. Takrat me je bolelo okoli medenice tako na levi kot tudi na desni strani. Po prenehanju nošenja teh superg je bolečina na desni strani izginila, na levi pa ostaja v taki obliki kot sem jo zgoraj opisal. Dopuščam možnost, da je zgolj naključje, da sovpada bolečina z nošenjem superg.

Lani februarja sem imel konoloskopijo, ki je pokazala rahlo vnetje črevesja. Pred dvema tednoma sem bil na ultrazvoku trebuha. Pokazal ni nobenih sprememb in vsi organi so bili brez sprememb oz. zaznanih težav. Osebna zdravnica mi je tudi pretipala trebuh, a tudi ona ni zaznala ničesar nestandardnega.

Zanima me kaj bi lahko bil še vzrok tej bolečini, ali je lahko taka bolečina nevarna in kam naj se še obrnem, da pridem stvari do dna?

Hvala za odgovor

Damjan

Spoštovani!

Lahko taka bolečina izvira iz mišično kostnega sistema. Opis vaše bolečine bi tej razlagi ustrezal. Ni nevarna in zaradi nje ni treba počivati, ampak nasprotno, telovadite, plavajte, da krepite in ob enem sproščate mišice. Če je z notranjimi organi v trebuhu vse v najlepšem redu, potem gre za ta vzrok.

Lep pozdrav! M. Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni,

hvala za odgovor! Zanima me le še kam oz. kateremu zdravniku lahko grem na pregled, da mi postavi točno diagnozo? Namreč ta bolečina je pri veliki potrebi tudi dokaj izrazita in se postopoma umiri po njej. Prisotna je zmeraj ne glede na blato (mehko, trdo, driska). Rad bi namreč vedel ali gre za povezavo s črevesjem oz. rad bi bil pomirjen, da je vse vredu drugače. Glede na to, da bolečina traja že 2 leti upam da ni kaj hujšega…

LP

Damjan

Mislim, da je osebni zdravnik pravi . On ali ona je koordinator in usmerja diagnostiko. Prepustite torej presojo o potrebnosti preiskav zdravniku splošne oziroma družinske medicine.

Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

POzdravljeni,

ali je lahko takšna bolečina nevarna za razvoj kaj hujšega glede na to, da traja že toliko časa?

Pisal sem po pomoti enako vprašanje na drugo stran tega foruma!

lp

Damjan

Načelno je bolj problematično, če se nekaj pojavi na novo, ni pa vedno tako. V dveh letih bi pa vseeno prišlo še do drugih znakov, ne bi bila prisotna samo bolečina.

Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič

New Report

Close