Nepojasnjena bolecina
Pozdravljeni,
pred 14 dnevi so mi levo spodaj, kjer sem bila brezzoba po lanskem dvojnem granulomu na 4 in 5ki, vstavili 2 implantata in sicer na mestu 4ke in 7ke. Ker že imam en implantat v zgornji čeljusti vem, da kakšnih posebnih bolečin ni bilo za pričakovati. Pa vendar me na mestu novih implantatov sedaj že 14 dni boli. Ker bolečina ni prenehala sem opravila ponoven ortopan z bojaznijo, da je morda prizadet živec na mestu bivše 4ke, za kar menda ortopan (zobozdr.) pravi, da je živec še daleč od implanata. Ker sem tožila o neznosnih bolečinah, ki jih lahko ob ležanju in v mirovanju ublažim le z Doreto, sem ponovno obiskala zobozdravnico, ki mi je rekla, da je lahko problematična 3ka ob implantatu in mi jo, ko je nanjo potrkala in me je zelo zabolelo tudi odprla in očistila kanal ter zapolnila z zdravilom in naročila ponovno čez 1 teden. Ob tem naj omenim, da, ko mi je dala lokalno anestezijo me je zadela v živec pod 4ko in imam od takrat (3 dni) še vedno del čeljusti omrtvičen, torej, ga ne čutim. Sliko ortopana po vstavitvi implantatov sicer imam a je ne morem pripeti, lahko jo pošljem na kakšen drug enaslov. Lepo vas prosim za mnenje kaj je še lahko narobe, saj bolečina kar vztraja. Ali je možno povsem mehansko draženje implantata na 4ki in to sproža bolečine, ker ko sem pri miru v ležečem stanju se le te umirijo, takoj ko hodim ali govorim pa se bolečina poslabša.
Hvala.
LPJ