Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Nepojasnjene težave s srčnim utripom

Nepojasnjene težave s srčnim utripom

Pozdravljeni,

 

Moški, 36 let, 193cm/107kg, kadilec (do 10/dan), ne uzivam alkohola niti drugih substanc, tablet ne jemljem, redno fizično aktiven (hribi, fitnes), do septembra 23, ko so se mi pojavile prve težave…

Med spanjem me je zbujala ura, da imam več kot 10min srčni utrip pod 40u/min. Najnižje zabeleženi je bil 36u/min.

Na podlagi tega opravil:

Uz srca / vse OK, edina nepojasnena zadeva je hiter padec utripa po obremenitvi 107 na 78u/min

UZ ščitnice / vse OK;

RTG pljuč / vse OK;

RTG hrbtenice / začetna do zmerna spondiloza;

Vsak EKG je bil OK, krvni izvidi vsi čisti, razen rahlo povišanega holesterola v času ko so se težave pričele (pripisujem enemu neprespanemu tednu in posledično stresu).

 

Skratka, težava je, da sem še vedno večino časa “lahke glave”, ni vrtoglavica ali temnenje pred očmi, ampak kot “sanjanje”. Večkrat me spreleti občutek kot bi bil na tem da bom pravkar “ugasnil”, izgubim moč v rokah in nogah, srce mi pospešeno začne biti zaradi paničnega napada. Op* Ugasnil, občutek kot ko boš pravkar zaspal in se predramiš.

 

Pritisk merim redno, tudi pri takih dogodkih in je vedno v mejah normale 131/70. Utrip, razen tega da se hitro spusti na vrednosti mirovanja po obremenitvi in da ga imam nekje 42-46u/min med spanjem, je recimo večino dneva ok 70-85u/min.

 

Prosim, za kakšno sugestijo, idejo, kaj bi lahko povzročalo te nelagodne občutke. Dokaj dobro jih potlačim, ampak so pa dnevi ko imam hud panični napad in brez urgence ne gre.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni

Vaš srčni utrip se med vadbo naravno poveča in nato zniža, ko prenehate. Če se vaš srčni utrip po vadbi hitro povrne na stopnjo mirovanja, je to znak dobrega zdravja srca.

Prav tako je vaš krvni pritisk v mejah normale, kskor tudi srčni utrip (70_85 utripov/min.), da pa vam srčni utrip čez noč pade tudi pod 50 utripov/min. je tudi dokaj pogost pojav in ni vedno dokaz da je karkoli narobe z vašim srcem. Ne glede na vse napisano, predlagam pregled pri kardiologu, ki bo lahko opravil tudi dodatne diagnostične preiskave, če bo menil, da so potrebne (ultrazvok srca, vratnih arterij itd.)

LP

Hvala za vaš odgovor. UZ srca imam Marca, enega sem že imel in je bil BP. UZ vratnih žil, mislim da je bil zajet v UZ mehkih tkiv vratu, tudi BP.

 

Skrbi me namreč, ker se je ta nizek utrip pojavil nenadoma, do septembra povprečje 60 med spanjem, nato kar nenaden padec na povprečje 48u/min? Je možno, da je kaj ukleščeno, živec, žila…Mogoče pišem traparije, ampak do zdaj nisem nikol imel resnih zdravstvenih težav.

 

Še to, je bolečina med lopaticami oziroma pod tema vzrok spondiloze? Ta bolečina se velikokrat seli na sprednji del prsnega koša in bočno pod levo roko?

 

Hvala in Lep pozdrav

New Report

Close