Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Endodontija nepojasnena bolečina

nepojasnena bolečina

pozdravljeni

zacelo se je 2meseca nazaj z bolečino v dlesnu zgoraj levo kjer imam ze nekaj let mrtvo sestico, tam imam tudi izraščeno osmico.

po 2 tednih uporable gelov za dlesni se stanje ni izbolsalo zato sem odsla do zobozdravnika ki je rekel da pac gre samo za vneto dlesen. stanje js bilo z dneva v dan slabse v usesu sem zacela cutit pritisk in bolecino v licnici,  osebna zdravnica me je poslala na ORL ker je bila mnenja da gre za sinusitis, pa tega tak niso potrdili. ker bolecini in tezavam ni bilo konca zacelo me je stiskati v vratu in obcutek tujka pod brado na isti strani kot je bila bolecina, je zobozdravnica naredila ortopan in globinsko slikanje šestice. na cbc sliki je bilo vidno da mogoce pa res eden od kanalov ni najboljsi. tako da so se odlocili ua apikotomijo šestice. po posegu je stomatolog rekel da prognoza ni najboljsa in da se je zacela gnit kot pod zobom da ne more garantirati da bo ucinkovito.

10dni po posegu bolecine ne pojenjajo bolela je licnica uho vrat in pojavila se mi je bulica na vratu. poslali so me na UZ vratu ki je pokazal povecano bezgavko, katera naj bi bila povecana zaradi posega v ustih. Bolecine niso odnehale in so se odlocili da mi to šestico izpulijo.

naj se omenim da sem v tem casu jemala kar 3x antibiotik Amoksiklav, da bi malo zavrtli zadevo. sedaj je od puljenja 5 dni. cetrti dan po puljenju sta me na dotik grozno zacela bolet sedmica in osmica, v dezurni ambulanti so rekli da je to od zoba ko so ga zdrli ker se je razbolelo. bolecino v usesu in vratu pa se vedno cutim.

naj se omenim da sem mamica 6mesecnega fantka in da za bolecine lahko jemljem samo lekadol in res grozno me skrbi ce je mozno glede nato da to ze traja 2 meseca da se bi lahko vnetje razsirilo se na druge zobe.

Lp

Spoštovana,

glede na opisano se zdi, da gre res za težavo po izpuljenju šestice. da bi se to vnetje preneslo še na sedmico in osmico, je zelo malo verjetno. najprej je potrebno umiriti težave po izpuljenju, počakati, da se rana zaceli. Šele takrat bo mogoče ocenjevati ali so težave povezane s preostalima zoboma.

 

LP, dr. igor Potočnik

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close