Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija nepojasnena alergija

nepojasnena alergija

Imam vprašanje za mojo mamo. Pred dvema mesecema so jo začele močno srbeti roke. Na rokah je imela zelo suho in pordelo kožo. Izbrana zdravnica ji je predpisala negovalno kremo in jo po ponovitvi srbečice doslej trikrat napotila v dežurno alergološko službo KC. Tam je ponovno dobila zdravila, kreme in svetovali so ji naj se naroči na pregled za alergološki test. Termin za test ima v juniju letos. Sedaj redno uporablja rokavice in sama (neuspešno) ugotavlja kaj bi bil lahko vzrok hudim srbečicam v predelu dlani in vratu, ki trajajo celo noč in se ponavljajo v intervalih enkrat do dvakrat tedensko. Mami je sicer stara 66 let in je bila zaradi krčnih žil že tudi pri vas. Vem, da mi verjetno konkretnega odgovora ne boste mogli posredovati, vendar vas prosim, da mi posredujete kje je možno prej opraviti alergološke teste, da bi čimprej dobila ustrezna zdravila in kako naj ravnamo. Hvala in lep pozdrav, Maja.

Pozdrav!

res vam težko pomagam na ta način.
Tudi kakšno alergološko testiranje pride v poštev vam težko povem, ker gre za dve obliki testiranja pri kožnih izpuščajih.

Opazujete povezavo s hrano, druga varianta pa je povezava z neko snovjo ki pride na kožo.

Več pa vam ne vem povedati, ker ne vem kako točno izgleda izpuščaj.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close