Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Neplodnost po porodu?

Neplodnost po porodu?

Zdravo punce!

rada bi dobila kaksen nasvet, mnenje, karkoli, ker nimam pojma, kje in kako se tega lotit…od vas, katerih sporocila in mnenja in pogovore veckrat berem in spremljam in drzim pesti, za dve crtici…Pri meni sta enkrat ze bili – danes ima pikica 2 leti.

Po porodu sem jemala KT dobro leto, potem pa nehala. Ciklusi so se mi totalno zmedli, hormoni potrapali, jajcniki zaspali…Nekaj casa sploh nisem imela M, potem sem dobila pri gineko tablete. Skratka, moji ciklusi so nepredvidljivi, prav utrujajoci ze – M imela tudi 3 tedne, potem pa 2 meseca nic, na 40 dni, na 20 dni ipd.

Poklicala ginekologinjo. Dala kri, jo pregledali za scitnico in hormone, pa vse o.k. Gineko.rekla, naj si 2 meseca merim T in ce ne bo nosecnosti, naj pac poklicem, da pa mi bo dala nekaksne tablete, ki ti uredijo ciklus, za nosecnost pa niso nevarne. No, in jaz seveda ubogam, si merim temperaturo…takoj po M mi je se kar dobro kazalo, vsaj meni se je zdelo tako, potem pa naenkrat padec na 36,2. Ful srecna, da je pa nastopila O. Naslednji dan – ista T. Se dan kasneje – isto. Sem bila prepricana, da imam doma en na pol polomljen termometer, pa hajdi, po novga u lekarno. Temperatura – isto. Sem takoj nehala s tem merjenjem, ker vidim, da nima smisla.

Ni mi pa jasno, kako, da sem pri 1. nosecnosti z merjenjem T tocno videla kako poteka cel ciklus, se preden sem poskusila CB, sem sumila, da sem noseca.

Kupila sem si tudi F test (slina, sluz), ampak saj pravijo, da to tud ni zanesljivo. V bistvu sem prav zalostna, ker prej sem 1 leto jedla KT, da ne bi zanosila, zdaj pa, ko sva se za to odlocila in si blazno zelim, pa ni in ni. Mislim, da ob spolnih odnosih na 2-3 dni skoraj mora nastat pikica, ce je vse normalno, ali pa? In me iz dneva v dan bolj skrbi, sem ze kar zivcna, da ne bom mogla (vec) zanosit. Vem, da je mozno, da pride do neplodnosti tudi pri zenski, ki je ze rodila. Baje med samim porodom pride lahkodo okuzbe, nekaj takega ane? Ali to velja tudi, ce sem rodila s carskim rezom?

Upam, da ima katera s tem kaksne izkusnje (seveda s cimbolj pozitivnim izidom) in da mi nakloni par besed. Ce druzga ne, da se malo pomirim.

LP; Mirna

Moj predlog: vse propomočke v smeti, prepusti se užitkom, ko ti paše in ne glede na enakomeren ritm. Torej, ODKLOPI in uspeh ne bo izostal. Meni se je to zgodilo po štirih letih pričakovanja!

Veliko uspeha!

jaz še nisem uspela izkusiti nosečnosti, drugače pa sem na istem. 1 leto jemala kt, zdaj pa imam nereden ciklus(največ zamude 1 teden). v nedeljo (7.11) naj bi bila bolana. tudi sama se trudim da bi zanosila, vendar je preteklo komaj 3 mesece(kmalu vstopam v 4), vsak 2 ali 3 dan aktivna, tudi mislila sem da mi bo uspelo že prvi mesec kot nekaterim, nekaterim celo je tudi po večkrat. zdaj ne delam več testov vsak konec meseca, ampak čakam da bo, če bo. le tega ČE-ja me je strah. čeprav so mi dejale, da če mi po enem letu ne uspe naj grem an preizkave, in da imam veliko možnosti, ker sem še mlada(kot če bi jih imela 10 ali 15 let več), a me vseeno skrbi. tri mesece sva že aktivna oz pridna glede tega pa še vedno ni nič.
sicer pa vsaki privoščim, da se ji uresniči želja, čeprav, ko vidim dojenčka me kar pogreje pri srcu un se vprašam, kdaj bom pa jaz na vrsti?.
želim ti veliko sreče in ne obupaj. meni vsaj fant stoji obstrani in mi pomaga ob težkih trenutkih(ko pride tardeča). vsaj to je nekaj in vsaj naj se lahko zanesem.
se opravičujem, če sem zašla iz poti.

No vidis, tako se govori angel. 🙂 Me veseli, da si dobila veliko koristnih informacij na teh forumih (se posebej na nosecnosti).

Hvala vse za odgovore. Jst mislim, da bi bili moji ciklusi izziv tudi enmu statistiku za izracun…drugace pa, kot pravijo “go with the flow” pa upajmo na najlepse!

Upam in drzim pesti tudi za vse, katere ste v postopku, cakate in probavate in upate…Postanes cisto zmeden, ko vas clovek prebira, saj ste prave “strokovnjakinje ” (taki izrazi, da sem parkrat sla pogledat v knjige:)

Drugace pa mislm, da bi tule gor kdaj pa kdaj lahko pokukale tudi tiste, ki imajo do nosecnosti povsem drugacen odnos ali pa kasneje do svojih otrok.

LP in srecno vsem! Mirna

Živjo, spet!!!

Ooo, vidim, da bi si meli midve kar neki za povedat.

A ti povem mojo štorijo v zvezi s tvojim vprašanjem…?

Po drugem porodu sem po parih mesecih šla na vstavitev M.vložka. To mi je opravil moj ginek. Po enem mesecu sem šla na kontrolo. Da bi videli, če se MV lepo obnaša in če se je dal na mesto. Pa je bil en drug G.
Po pregledu pa mi je povedal, da ne razume, zakaj sem se odločila za to zaščito, saj sem itak neplodna!!!! Sestra je debelo pogledala, se odkašljala, in me pospremila na hitrco ven.
Po moje, je dohtar tisti dan malo preveč nagnil kozarec!

Svašta!!

LP, PIKICA

New Report

Close