neplodnost in psihoterapija
Pozdravljeni,
mene pa zanima, ali se zaradi neplodnosti kdo poslužil psihoterapije in kakšne ima izkušnje.
Ali pozna kdo/ima izkušnje z Aljo Stvarnik ? https://www.psihoterapevtske-storitve.si/ob-izzivih-neplodnosti
Glede na situacijo večkrat razmišljam o življenju nasploh, kako si ga zorganizirat glede na to, da se nikakor ne poklopi, kaj narediti, če ne bo uspelo? posvojiti? darovana celica? brez otrok? … skratka nezadovoljstvo, ki sem ga že pošteno sita …
Zdravo.
Z mojim ze kar nekaj casa redno obiskujema terapije, ki nama zelo pomagajo, sploh ko se z neuspehom soocama vsak na svoj nacin. Lahko recem, da so naju terpije se bolj povezale.
Hodiva pa k Nataši Banko, dtc Banko v domzalah. Jo mocno priporocam, poleg neplodnosti se ukvarja tudi s pripravami na posvojitve in rejnistvo in ti se lahko te postopke iz prve roke razlozi.
Naj se poudarim, da je klinicna psihologinja. Trenutna nama tudi pomaga s soocanjem z izgubo, saj sva kmalu po rojstvu izgubila sincka in lahko recem, da bi brez njene pomoci bila globoko v temi. Prav tako so nama predhodne terapije zelo pomagale pri izgubi…
Ce te se kaj zanima, kar vpasaj.
Midva že nekaj časa obiskujeva terapevtko v Ljubljani, ki ni specializirana za neplodnost ampak za zveze. Pomagala nama je, da sva se začela bolj iskreno pogovarjati o problemih in čustvih, bolj sva se povezala in se naučila spopadati s težavami. Ne glede na to, za kaj se gre, vedno vsem priporočam obisk terapevtov še posebej pa se mi zdi smiselno, da jih obiščejo pari, ki se soočajo z neplodnostjo. Pred kratkem nama je priporočila fertility+ dopolnila tako, da zraven redne psihoterapije sedaj spet optimistično poskušava razširiti družinico.