Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza neplodnost in bioidentični hormoni

neplodnost in bioidentični hormoni

Spoštovani!
Prebrala sem knjigo o zdravljenju z BIH in našla nekje v njej tudi sebe. Že več let se borim z neplodnostjo in poskusi zanositve, za menoj je več neuspešnih poizkusov izventelesne oploditve. Težave imava oba z možem. Pri njem je majhno število semenčic pri meni pa hormonske motnje (antimilerjev hormon), ki kažejo, da sem že malo v meni, čeprav sem stara dobrih 30 let. Drugih izrazitih težav mi niso ugotovili, enkrat so mi sicer odstranili pregrado v maternici, vendar pravijo, da to ni razlog za zanositev. Težava je v tem, da imam majhno število jajčnih celic, ki se v postopkih umetne oploditve tudi slabše oplojujejo in če že pride do prenosa zarodkov, se le ti ne obdržijo, da bi zanosila. Razmišljam, da bi oba z možem poizkusila BIH. Kaj nama svetujete?
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni!
V postopkih IVF ste se srečali z vrsto bioidentičnih hormonov. Sicer jih niso imenovali s tem imenom. Za postopke IVF skoraj praviloma predpisujejo bioidentične hormone. To so hormoni, ki so izdelani sintetično, a so po kemični zgradbi identični človeškim.
Za oploditev je potrebna samo ena semenčica. Vi ste skoraj v menopavzi, torej še niste tam. Ne obupajte, vedno je možno dodati še eno sličico v mozaik na vaši poti.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

New Report

Close