Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost neplodnost

neplodnost

Pozdravljeni,

 

Da vam najprej opišem svojo situacijo. Pred desetimi leti sem imela zaradi primarne amenoreje v postopku diagnostike odkrit možganski tumor (ocenjen kot pilocitni astocitom gradus II.), ki je bil operiran in v polovici uspešno odstranjen. RT ali KT nisem prejela. Pri laboratorijskem pregledu so bili vsi spolni hormoni na nivoju manj kot 0,1. Pred začetkom jemanja terapije so bila rodila na stopnji 8-9 let starega otroka, sedaj pa so primerno razvita (stara sem 29 let). Zadnjih devet let prejemam nadomestno hormonsko terapijo s Sibillo, vendar moji hormoni ostajajo na nicli.

Prejšnji teden sem imela ginekološki pregled in na transvaginalnem UZ ginekolog ni videl nobenih foliklov v nobenih izmed jajčnikov, maternica je nekoliko manjša od pričakovanega.

Sedaj pa me zanima… Glede na to, da moje telo ne sprejema spolnih hormonov kljub nadomestni terapiji, ali je sploh najmanjša moznost za zanositev in donositev ali so mi s tem pregledom res odvzeli se tisti kanček upanja, ki sem ga imela?

Pozdravljena,

sicer nisem nek strokovnjak na tem področju, vendar toliko vem, da za uspešno oploditev potrebuješ jajčeca. To, da ni bilo vidnih foliklov verjetno pomeni, da ni bilo zaznati ovulacije. Pomembno pa je ob katerem delu cikla je bil UZ opravljen. Vendar to ne pomeni, da v jajčnikih ni jajčec. Mislim, da se zalogo preverja z AMH (krvni test). Vsekakor pa ti svetujem, da se povežeš s katero od svetovalk za plodnost (meni je zelo všeč Abili – Alison Kogoj). Veliko dela z različnimi primeri in sodeluje tudi z ginekologi. Te bo sigurno znala usmeriti naprej.

Srečno!

New Report

Close