Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Neplačevanje preživnine – prijava na policiji

Neplačevanje preživnine – prijava na policiji

hvala vsem za odgovore.

modrival, ali lahko sama vložim predlog za izvršbo na sodišču ali moram preko odvetnika?
ker enkrat sem že preko odvetnika, pa je trajalo skoraj eno leto, da sem dobila, pa še odvetniku sem morala plačat. Samo takrat še nisem bila v tako hudi finančni stiski, zdaj pa nimam denarja za odvetnika. bi rada, da se to čimprej uredi, zato iščem še druge poti. no do zdaj nisem niti vedela, da je to kaznivo dejanje po 194.členu kz.

Sama vložiš, po tistem vzorcu prepiši in vsatvi svoje podatke in naslov sodišča, katero je pristojno – okrajno sodišče, ne okrožno. Pošlješ priporočeno po pošti in to je to, kako bodo pa hitri, je pa vprašanje. Zagotovo manj kot eno leto, po mojem odvetnik ravno ni bil tako hiter. Ko pa dav mesece ne bo plačal pa pokliči še preživninski sklad.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

hvala za nasvete. bom napisala še danes.
saj jaz nočen bivšega preganjat, samo rada bi, da plača otroku preživnino, ker je res kriza.
hvala.

Izvršbo lahko daš sama. Pošlješ na izvršilno sodišče, ki je pristojno za kraj bivanja OČETA.

Kot izvršilno sredstvo daj v prvi fazi izvršbo na plačo in sredstva na TRR. Če veš, kje dela, napiši, če ne, pa napišeš, da prosiš sodišče, da naredi poizvedbo. Enako za TRR-je. Napišeš, da nimaš podatkov in prosiš sodišče, da jih pridobi.

Ni nobene sodne takse ali drugih stroškov. Če pa boš dala izvršbo na nepremičnine, potem bo potrebno plačat izvršitelja. Zato raje samo TRR in plačo.

morskadeklica odvisno od kje si. V Mariboru lahko greš na Cafovo, na izvršilni oddelek v tretjem nadstropju vsak ponedeljek od 9 do 12h, kjer ti bodo pomagali izpolniti vlogo za izvršbo preživnine.

hvala, ampak žal nisem iz Maribora, sem čisto na drugem koncu, na obali……

Morda bi ti na sodišču, kjer imajo BPP, vseeno pomagali pri izpolnjevanju?

New Report

Close