Neplačevanje preživnine – prijava na policiji
Jalur, sem govorila z Ministrstvom in so mi rekli, da so prezivnine PRED premicninami,nepremicninami in se nepremicnine morajo prodat, da se placajo prezivnine.
Pozanimaj se, res.
Drugih nebuloz ne bom komentirala, prej bi imela vprasanja. Kaj tvoj bivsi je tudi en tak custven invalid, ne, res me zanima.To je za psihiatraijo zrelo, res ti povem. Al pa prisilno delo, po mojem boljsi ucinek. Kaj on res misli, da mora drzava prezivljat njegove otroke in placevat za to, da on ne zna seksat in nosit posledit, da je on prelen in ni sposoben delat po 20 ur ce je treba za svoje otroke? Socialni parazit.
Naj gre na prisilno delo h kaksni druzini, kjer imajo otroke in so neodvisni od drzave, ter povrne nazaj dajatve, ki jih ti ljudje placujejo za socialne parazite in lenuhe! Prisilno delo, dovolj je v drzavi SLO treba popravit, uredit, pomagat itd.
Fighter – mislim, da on vidi samo samega sebe. Vprasanje je, kak bo to njegov otrok vzgojen, ce ima taksno cudo za oceta.Otroci potrebujejo harmonijo in medsebojno spostovanje, ker le tako so sposobni srecno in umirjeno zivet. Pa cetudi je npr. zdaj recimo Mick tako rekoc “jebena stranka” in da je bivsa res neverjeten zmaj – ce ne bo provociral in bo kazal vse znake poravnave, se bo otroskim navadam in zivljenju prilagajal, ji bo prej kot slej minilo, a najpomembnejse je to, da ga bo otrok neverjetno spostoval in mu bo hvalezen za to dobroto. Ce pa se tak foter krega in psihira mamo, je tudi sam otrok zrtev in to ne bo oprostil.
Je pa res neki sarf na tebe, ne vem no, da se ni zaljubil. Malo mi je sumjiv. Tak so v osnovni soli fantki pokazali simpatijo – da so skakali za nami in nas jezili.
Stiki so sodno dolocni, a prilagajat se mora tudi otroku. Sploh pa spostovat otrokove zelje.
Histerija: Je pomembna stvar. Res ne vem od kje vam logika, da je ok in prav, da otroka preživlja tisti, ki pravzaprav nič nima z njim. Stroške z njim ima pa večje kot skrbnik tudi za čas ko je pri njemu. Ja, so v dvoje. Midva nič več in ona naj skrbi zase, jaz bom pa zase. Za otroka naj skrbi pa ona, saj je skrbnik. Mene otrok bežno obišče in en vem od kje logika, da ga moram jaz finančno preživljat. Ali ni logično, da se vsak, ki to lahko (beri: zaposlen pri kakem privatniku-pa minimalc in ostalo na roke) izogne plačevanju?
Histerija. Žal je to kar govorim jaz moja in realnost mojega otroka. Žal govorim, ker če si še tako želite moški na žalost nismo neke dobrodelne ustanove, da bomo podpirali življenja nekih tujih ljudi, ki gredo celo tako daleč, da nam glede otrok postavljajo pogoje, glede vsake malenkosti je potrebno jit na sodišče (kar tudi ni zastonj). Ali ni tako? Po tvoje je edino prav (seveda zate bi bilo), da bi mastno plačeval in pustil vse pri miru. Sorry, tako pač ne gre.
Večer: Njena družina je v bistvu taka, da sta skupaj dva popolnoma nekompatibilna. Mama je pa obsedena z njo in skrbjo za njo. Trikrat lahko ugibaš čigava ideja je bila ločitev? Moja družina je nefunkcionalna. Bilo je tudi nasilje, kreganje non stop, očitanje meni in bratu,….
Serga ne bo držalo. TIp ima bajto itak pod hipoteko in je sam sploh ne more prodat. ITak je od banke.
Vidis.. te pa to dela otroke..Ce se zase ni sposoben skrbet.. Kaj bo se to za koga drugega skrbelo? Napaka narave, socialni primerek prve klase.
Sm ravno zdaj mojemu povedla, kaksni lenuhi so to: naredijo 3 !!! otroke, pa jih ne vzgajajo, ne financirajo in nic.Tako kot pise Jalur.
MOJ pa brez otrok in placa od bruto place skor celih 4.000 EUROV davkov med drugim tudi za taksne lenuharje, s tem, da moj dela po 12-14, vcasih pa tudi po 16 ur, plus prevoz!
Mick – lej, jaz bi bila presrecna, ce bi nekoc njegov oce zelel skrbet za otroka, takoj bi bila za pol pol, deljeno skrbnistvo. Veseljak pa mi je rekel: za mene otrok ne obstaja, ce me TI pustis, toliko mi pomenis. Sem rekla: OK, kaj pa te in sem cakala dve leti, se ni spomnil, sem tozla, sem dobila in mirna Bosna. Vmes sem si uredila zivljenje in zdaj ze nekaj let zivimo cisto drugo zivljenje, denar pa zacenja cankat. Poznam pa to deljeno skrbnistvo in to je najboljsa stvar, tu pa gre res za otroke in otrokom je najboljse, ker sploh ne cutijo da so se starsi locli.Sam za to pa moras bit CLOVEK in za otroke naredit VSE, kar pa vecina MOSKIH ne naredi, obstajajo pa tudi zenske, to predvsem tiste, ki zive v hisah ali stanovanjih s starsi.
Ampak ce pises o normalnih ljudeh: Ves kak je mamam fajn, ko ocetje skrbe za otroke vcasih se boljse kot one same? Ker, moje spostovanje do dobrih ocetov, so ocetje nujno nujno potrebni pri odrascanju otrok. Moski gleda na vse drugace, manj komplicira, dojema svet z drugacnimi ocmi in to je za otroke se kako pomembno.
Ne mores se pa it tega, ce so taksne zamere kot npr. pri vas, ali ko en zafrkava. Saj citas tu, da dosti ocetov otrok sploh NOCE vzgajat!!!
POglej. Jaz zase znam poskrbet. Sem uspešen in imam več kot dovolj. Mama je vse kar ima dobila in je neizobražena in lena. In to naj bo moj problem? Zakaj? 4000 jurje ni boh ve kakšna plača. Od kje ti ideja, da je to blazno veliko? Te je nategnil, da ima dobro plačo al kaj?
Otroci tudi pri skupnem skrbništvu zelo čutijo ločitev. ZELO. Lej, nimaš kapaciteta, da bi o tem razmišljala, ker ti je do lastnega ugodja. Ne biti presenečena, če te bo mularija zbrcala zaradi tega en dan. Otroci niso tako neumni in precej dobro vejo kaj in kako. Problem ni v moji skrbi za otroka. Moja bivša je želela, da izključno jaz skrbim za otroka, ker je ona en navaden razvajen lenuh. ŠE zdaj mamica in očka zanjo skrbita kot za dojenčka.
Moj moz da DAVKA 4.000 eurov mesecno.. Bog vedi kaksne place res nima, nismo pa revezi, okay. Dobi se neke procente od uspesnosti in 13. placo., ampak nismo bogati mi, saj nisem nikoli to niti rekla. Damo najvec za otroke in najemnino. Jaz hodim k frizerju enkrat na dve leti, da se razumeva, na masaze, pedikure, manikure ne hodim.
O skupnem skrbnistvu pa vem boljse kot ti, ker smo ga mi terali do smrti oceta starejsih otrok.
Tak da, lahko vprasas mene, lahko pa otroke. Meni so sami namrec rekli, da so se imeli super, po soli so sli ali k meni, ali k njemu, vse rojstne dneve, Bozice smo praznovali SKUPAJ (jaz z novim mozem, s katerim pa sta se razumela, tudi nova), moj novi moz je hodil k bivsemu, skupaj so sli tamo in ovamo sami z otroci, moski, resnicno vse okay. Moj bivsi moz, ki je umrl in je oce mojih dveh otrok, je bil 20 let moj najboljsi prijatelj in je tudi mojo hcerko s tanovim sprejel za svojo: za njen zadnji rojstni dan ji je kupil darila za 600 eurov in tudi oblacila ji je kdaj kupoval.
Ti ne ves s kom se menis in kaksne kapacitete jaz imam.
Serga: pogovori z mlini na veter so nesmiselni. Ne dojamejo tuje kapacitete, ker so v resnici oni tisti, ki je nimajo. Napajajo se na tuje reakcije, pozitivne ali negativne, ker jim poganjajo kri po žilah. Samo, da dobijo en av ali kakršen koli odziv od nas. Kakršen koli. Drugače bi mislili, da jih več ni. Ker nikomur ne bi bilo mar za njih. Ker se nihče ne bi am vzel za njih. Dobronamerno, če dovoliš: ne se tako trudi. Ne dojemajo, nikoli niso in nikoli ne bodo. To mi lahko kar verjameš. Ne trati svojo krasno energijo za takšne ljudi. Praznih ne moreš napolniti. Ni dobre duše pod soncem, ki bi lahko. Rabijo samo stroge meje: do tod lahko greš, naprej nikoli in nikdar ne. In ponavljaš, vedno znova. Dokler se ne utrudijo. In odnehajo. Do naslednjič.
Fighter, jaz mislim, da je Mick cist okay, ki pa je na drugi strani kot smo mi in gleda cist iz svoje strani, ko sploh ne more stekat, da obstajajo ocetje otrok kot smo jih spoznale tudi me in me tezko zastekamo, ce ne poznamo same, da obstaja tudi druga vrsta, to pomeni, normalnih ocetov po locitvi, ki so jim pomembni res otroci in bi dali vse za njih(nje).
On verjetno sploh ne ve, da obstajajo moski, ocetje, ki so sposobni manipulirat zenske na racun svojih otrok in bi raje videli, da otroci dobesedno POCRKAJO kot da jim pomagajo, pa magari sedijo sami na tisocih evrih.
So pa resnicno med nami moski, ki so zrtve tako rezima kot manipulativnih zensk – enako kot ve/me, zrtve rezima manipulativnih moskih.
Jaz si celo mislim, da bi vidva dejansko v reali cisto fajn klapala, ko bi se z ocmi pogovarjala o izkusnjah.
Ampak pisanje je nekaj drugega in ne pove nic o cloveku, predvsem, ker tu gre za enostransko stvar: ti si na tem forumu, da pises o zalosti ob odnosu bivsega ki ga otroci ne zanimajo, Mick pa je tu, da pove, da dejansko obstaja se druga stran, kjer so dobri ocetje resnicno izvrednoteni in iznicevani – samo da placajo.En drugega je tezko razumet.
So ocetje, ki jih bivse dejansko zjebejo, ceprav placujejo prezivnine nad povprecjem in otroci bolj malo vidijo od tega.In da so mame, manipulatorke, sposobne, dejansko sposobne, prepovedovat stike s temi dobrimi oceti.
Samo Mick ne razume, da me pisemo o ocetih, ki so cisto druga pesem kot je on sam.
Valda da je jezen. Samo skoda in zal mi je, da zali. To ga dela manjvrednega in ga nihce ne razume.
A ne verjamem, da v resnici ne bi storil VSE za svojega otroka, z razliko od nasih “primerkov”.
Hvala Mick, glede tistega.. Hja, se borimo in trudimo, skupno. Je pa res kar sem napisala in povem ti, da se da, ce se hoce, sam ni vedno lahko, glede otrok pa se splaca.
Serga, ti imaš tako lep, optimističen pogled na zadevo. Res si zaslužiš petko, da iščeš dobro vsepovsod 🙂 🙂 Jaz pa sem videla in doživela zlo. Vem kakšno igro se gre. Vem kako izgleda.
Če bi jaz res preprečevala stike otrok z očetom, bi bili oni prizadeti. In to je zadnje, kar hočem. Nič ne morem narediti pa, ko vidijo kako nepomembni so lastnemu očetu, ki ne pride.
Serga ti ga pa pihneš. Sem skoraj prepričan, da je Fighter preživela pekel, ker si ga je sama naredila. Oče je tako kot jaz obupal, ker resnično, tako kot jaz verjame, da je otrok izgubljen. Lej. V ameriki sodišče doliči 7% stikov, prinas 97%. Ženske ne razumejo, da stiki, ki niso natančno 50:50 so izsiljevanje in zloraba sistema, ki je arhaičen in poveličuje mame.
Lej, ti opišem kaj počne Fajter. Iz prve roke vem, ker je identična kot bivša. Ona misli, da bo njen bivši sprejel vse obtožbe in v zameno njej omogočil lagodno življenje, ji skinil z organa otroka ko bo ona želela in bo ekstremno vesel, če bo sploh lahko videl otroka. Ona v bistvu misli, da bo od bivšega dobila priznanje, da je nad vredna, ker pač tega prej ni dobila. Najverjetneje pa je, ampak ona je revca uboga, ki je bila izigrana, ker se je narobe odločila za otroka z njim. V resnici pa je pač narobe izbrala in iz tega sedaj dela celo štalo zanj in za otroka/ke. Čisto nič drugega. In to počne 3/4 ločenk.
O tem kaj jaz sem in kaj ne ne bom govoril. Če se od mene pričakuje, da bom slepo izpolnjeval to kar naloži sodišče in da bom sprejel, da je za mojega otroka dobro kar je rekel nekdo drug, potem sem pač ekstremno slab oče. Jaz pač ne bom pristal v istem košu z alkoholiki in nasilneži in se pravzaprav manifestacij (ki so mimogrede same sebi namen) na sodišču sploh ne bom več udeleževal, ker ŠKODIJO mojemu otroku.
No ja, Mick, ce si gentleman ali vsaj malo realen: zenska, ki ti rodi otroka je BOG I BATINA. Tako mora bit v zakonu kot tudi ce se ta konca!
Ni je cez njo.
Ker, v koncni fazi ste se pametni moski sami odlocili za njo :).
In zenske smo se zmeraj zenske, neznejsi spol. Mi zelimo rozice, pa cokoladice ipd., mi smo ti ranljiva bitja, ki bi dale vse za nekoga, ki ga imamo rade in ima rad nas.
Lahko ti samo povem, da je moj bivsi moz meni in otrokom omogocal lagodno zivljenje. Ja.
In spostujem ga, spostovala sem ga kot najvrednejse bitje v svojem zivljenju. Od odraslih je bil prvi : on. Midva sva ure in ure cepela na telefonu, hodili smo skup jest z otroci in se nekaj dni pred njegovo smrtjo me je povabil z otroci na kosilo in v slascicarno.Meni je bil ta clovek najblizji na celem svetu. Kljub temu, da, kot si mislim, je on tudi vcasih malo cudno gledal.
Ko je moj novi prisel (na najinem zacetku), sem mu rekla, pa je vzel brez problemov otroke k sebi, da sva se midva zblizala. In vedno je bil fer, to morem rect. Tako jaz tudi do njega. Ce je bil on bolan, sem bila jaz edina, ki sem vedela in mu stala ob strani. O vsem sem vedela. Ce je slo meni slabo, sm sla z otroci spat k njemu, vrata so mi bila vedno odprta.
Ja, otrokom je vcasih rekel: mama je res vcasih tezka, ampak je najboljsa mama na svetu. Tudi on je bil tezek, ampak mi smo klapali skupaj in otroci so to doziveli.
Moji otroci so med najboljsimi v gimnaziji, no, so prakticno fertik in lepo vzgojeni. Ampak to ni niti priblizno samo moje “delo”, fuuul je njegovo. Ravno danes sem rekla hcerki, da ima dobroto po ocetu in je njen karakter v 60% od oceta.
Mick, ti nimas pojma, kaj naredi oce otrokom,, ko ga cakajo po dogovoru, da pride in gredo k njemu a ga ni. Kaj ti mislis, kako je otrokom in mami v tem primeru?
Tega otroci NIKOLI ne pozabijo. Ocetje delajo iz njih idiote in custvene invalide.
In to so – nickriva bitja!
In ves kaj je? Ti otroci navezejo neverjetno vez z mamo, ker ko so odrasli vedo, kako je mama z njimi trpela in do ocetov dobe neverjeten odpor in nagnus.
Vse možnosti je imela, da bi bila bog i batina. Žal pa je od nje ostalo samo “izkoriščvalka in izsiljevalka”.Zakaj? Ker v resnici ni mama, ker to ne zna bit. Ločila se je, ker ne sprejema materinske vloge in otroka jemlje kot lastnino. Ni znala ceniti lagodnega življenja, ni znala sprejeti očetovske vloge,ki sem jo imel jaz. Ona je videla in še danes vidi samo jaz, jaz, jaz.
Je res. Odločil sem se za njo in ona zame. Ampak jaz se nisem odločil za njo tako kot je danes. Tako preziram in namerno in zavestno zaničujem. Ker ni vredna nič več. Ne zaradi mene, ampak zaradi otroka. Kar je ona povzročila otroku in kar mu še danes je stvar, ki se je ne odpusti in poskrbel bom zato, da ji tudi otrok nikdar ne bo. Sem res oster ampak jaz preprosto “kokšnjaka” ne sprejemam in zato sem tudi za večno zaključil z ženskami na resni ravni.
Otrok je na žalost preveč resna zadeva, da bi jo prepustil kurji pameti, ki bo naredila vse za svoje srce. S pomočjo sodišč in csd-jev pa otroka namerno sistematično uničila in kar je najhuje. Na koncu bom za vse kriv jaz.
Hvala ti, pac, tak je bilo, saj je zal ze mimo.
Ne dojemajo, ker so sami psihopati, ampak ves kdaj se psihopat boji zase? No ja, sem napisala ravnokar spodaj – ko ga postane strah, ko nima miru, ko dozivi tisto, kar sam dela svojim otrokom – daje obcutek nadvlade, neodvisnosti, moci.Ni vecjih prp kot tistih, ki izkoriscajo nemocne, verjami to meni. To se jokcajo kot bebice, iz strahu za lastna zivljenja.
Ne da se to zlepa. Res ti povem, sama niti nocem in nimam zakaj zlepa. Zlepa je bil cas, bilo je 6 let casa, zdaj pa se samo na normalen, njegov nacin, tudi iz moje(otrokove) strani: izsijevanja, nesigurnost, strah, sramota ipd.
Moj otrok je zmagal, pa sam ne ve.
Skoda, da se ga tvoji spomnijo. Ali pa tudi ne. Kar je pocel, jim ostane za veke vekov, pa bilokaj ti njim govoris. Otroci se spomnijo slik,dogodkov.
Po mojem se psihopat ne boji. Psihopat se zabava, vse mu je le izziv, če mu bo uspelo uiti s tem, kar je povzročil, če bo druge prepričal….On svet ne doživlja kot mi. Ne uči se na svojih napakah, nima izkustvenega procesa. On je nad vsem . Nima občutka nemoči. Krivde. Ne boji se. On ne ve kaj je to mir, on ga ne rabi. On povzroča nemir, konflikte, nevihto v kozarcu vode. To ga poganja dalje. Jokcajo prpe. Psihopati pa to niso. Oni se maščujejo. Ne glede na to komu, kdaj, kako, na posledice. V njih je jeza, bes, srd. Želijo pa izgledati normalno, mirno, zbrano, spoštovanja vredno,…
Na ulici ga verjetno ne bi spoznali? Hrepenijo pa po ideji o očetu, kaj bi delal z njimi, kako jih ima rad,…
Lepo si napisala in se dejansko strinjam. Le s tem ne, da se on ne boji. Se kako se boji, za svojo rit, za svoj glas, ni ga, da se ne zlomi.
Psihopat se boji – zamisli, da ga iscejo v sluzbi pretepaci, zamisli, da ga med kolegi, kjer je super priljubljen, ker jim vse placuje, iscejo pretepaci in mu le te lepo na miren nacin govore o njegovih dolgovih in ga cakajo zunaj. Se kako se boji.
Je pa res, da psihopat celo se poklice policijo, ker se pocuti nadlegovan – ampak, ce si le upa. Ko enkrat dobi po nosu, potem mu je pa vse vse tezje. Psihopatom je pomembna njihova igra in priljubljenost in zmesa se jim, ce se kje vidi ali slisi, da temu pa le ni tako, zrusi se njihov svet, a so brez moci, ce je pritisk konstanten.