Neplačevanje preživnine – prijava na policiji
Ja, točno tako!! Tudi neskončna tožarjenja ljudi na sodiščih so ekonomsko nasilje nad materjo in otrokom.
Tudi, če ne prevzame otrok, ko je njegov dan za stik, mora mati poskrbeti za (plačano) varstvo, ker npr. dela. On lahko služi denar še dodatno, je prost, dela kar hoče na račun otroka in matere svojega otroka. Družba mu pa to omogoča. Nihče se, pravzaprav, ne vpraša kako zelo napačno je to. In, ob vsem tem, si jo še drzne zmerjati kako slaba, neprimerna mati da je!!! Sramota takšni ”moški”! Osnovne kulture, karakterja, morale in človeškosti nimajo. V enih evropskih državah si takšnega nivoja Očetje niti zamisliti ne morejo, kaj šele da bi kaj takšnega izvajali in obenem še mislili, kakšni frajerji da so! Moj Bog! Še besni so na bivšo, ker je bila tako pametna, da se je znebila še enega velikega otročka s svojega hrbta!
Pa recimo, da prepriča žensko, da imata tri otroke, enega za drugim. Ve se, da ženska potem ne bo mogla delati ali sploh ali pa le skrajšan delovni čas. In bo zopet odvisna od njega in jo bo priklenil še bolj odvisno nase. Ona pa s svojo minimalno porodniško plačuje vse stroške hrane, oblačil, stanovanja. On pa lufta.
In še dvoje, iz tega članka: neplačevanje preživnine ni le moralno nesprejemljivo ampak tudi KAZNIVO!
To je cista resnica, to kar jaz v SLO vidim, kako ocetje skrtarijo in dobesedno skrivajo svoje prihodke PRED SVOJIMI OTROCI, ne vidim nikjer drugje (no ja, taksni so vsi jugovici v tujini, to morem priznat).
Ampak drugi narodi to naceloma res ne pocno (le primitivne izjeme), ker so ocetje srecni, da njihovi otroci po locitvi niso sirote, temvec lahko tudi po locitvi hodijo v privat vrtce, sole, k sportu, muziki, na koncne in druge izlete s starsi, so lepo obleceni, ostanejo doma v svojem stanovanju in svoji sobi in se ne rabijo selit itd.
A je tu kje kaksen link, ko ste se menle o tem, koliko “stanejo” otroci mesecno denarja
(cas itd. je znano)?
To kar pa si zapisala: da on ve, po treh otrocih, da zenska vec ne bo mogla bit (fleksibilno) se zaposlena, pa se motis. Njih to sploh ne briga :). Ker recejo nekako tako: sama si si kriva, kaj pa si me pustla ;)))).
Jao punce. Dva dni me ni pa vse tole. V glavnem. Ne sprašujte se o denarju, ker vsak moški (ali vasj 90% le-teh) se bo boril, da bo plačeval čim manj. Zadeva je preprosta. Razumita kakor želita, ampak pri veliki večini ločitev so problem stiki, je na prvem mestu life ženske (ko se ja p končno znebila hudiča) in otrok pač ni več nič drugega kot sem in tja zabava. Seveda čez leta pride do tega, da ločenke popizdevate in jamrate (glejte Jalur pa Histerijo pa še koga na forumu), ampak ta oče je za večno šel papa. Potem pa kar naenkrat spet dober rate (še celo tako banalno, da bi bilo super duper kul, če bi otroka vsaj na trening peljal), prej je pa največje zlo. Fighter sklepam, da imaš male otroke, ane?! PRecej mlajše od 10 let?
Serge. Bluziš o skupnem skrbništvu. Si v neki drugi temi napisala kako je tebi in tanovemu fajn ko imaš vse živo iz sodišča. Lej, pa naj vam bo fajn, ne vem zakaj potem bivšega sploh vlačit v to.
Jaz mojega bivšega moža za parja ne bi nikoli več imela. In če sem se odločila, da jaz z njim prihodnosti nimam, se s tem nisem odrekla otrokom in skrbi zanje.
Bivši se je odločil, da če mene ne more imet, tudi otrok noče. TO JE BILA NJEGOVA ODLOČITEV. S tem, da do bivšega partnerja (razen v izjemnih primerih) po ločitvi nimaš več obveznosti, do otrok pa jih imaš vsaj do njihove polnoletnosti, pa če si skupaj z drugim staršem ali ne.
POglej. Ti si naredila kar se ti je zdelo prav, on pa kar se njemu zdi prav. Če si imela ti to pravico jo ima on tudi.
Formalno se pa ve kakšne obveznosti ima on in tebe predvsem boli, da tebe in zakon izigrava, ker s tem dokazuje, da je zmagal.
Veš zelo lahko je obsojati človeka, ko mu vzameš osnovno pravico biti oče in mu postavljati pogoje. To je bilo pred leti, sedaj pa jambraš, ker si se zavedala svoje napake. Jaz bivši to že več kot dve leti govorim in ko bom imel dosti bom zamenjal telefonsko in mail pa naj ima kar hoče. Še način, da ne bom plačeval bom našel in imej ti svoje izsiljevanje in svoj “life” brez bivšega.
Z veseljem imam svoj laif in tudi nikoli več ne bi šla k bivšemu. Midva sva zaključila. Pri meni je oplel dokončno. Še vedno pa imam odgovornosti do otrok. Kot jih ima on. Jaz svoje izpolnjujem vsak dan, on jih nikoli. Ne more nekdo zmagati čez in na plečih svojih lastnih otrok. LOL. Za stike ga pač ne morem (niti želim) prisiljevati, da pride. Za preživljanje pa bo dal, ker jih je (tudi) on želel. Da bodo imeli otroci finančno normalno otroštvo. Pika. Imamo kazenske ovadbe zaradi neplačevanja preživnine in izvršbe. Ima redno službo,…in nekje bo že plačal, brez skrbi. :)) Eni si pač upajo privoščiti javno sramoto, da na banki in njihovi kadrovski vedo, kako neodgovorni in nezreli očetje so. Da rabijo imeti izvršbo, da je poskrbljeno za njihove lastne otroke! Ne rabim imeti nobenih stikov več z bivšim. Nikoli. Otroci so pa poglavje zase. Za otroke mi je mar.
Kje popizdevam?
Ti moraš nujno, ampak res nujno, začeti ločevati med bivšo ženo in otrokom, če hočeš svojemu ubogemu otroku dobro in da bo imel normalno življenje. Bivša te noče več, trenutno te videti ne more. Ti pa delaš vse, res, prav načrtno se trudiš, da bi tako tudi ostalo. Posledično je problem tudi glede otroka – kjer se tudi ti trudiš, da bi preprečil stike, tvoj del krivde pri tem je vsaj takšen kot pri bivši ženi, če ne še večji. Tebi zdaj sploh ni do otroka, niti pičice ne, glede na to, kaj pišeš (da bi na lepem bilo fajn, če bivši pelje otroka na trening – to bi bilo vedno fajn in zakaj ne, če je še vedno oče??? – resno, kaj je s tabo, človek), tebi je samo do bivše. Ti si obseden z njo, in to ne v dobrem smislu.
Saj na sodišču jim je to jasno in nimam niti najmanjšega strahu, da bi ti lahko prišel do skrbništva. Ampak za otroka pa to tvoje stanje duha niti najmanj ni dobro. Mogoče bi bilo trenutno celo dobro, če dejansko nimata stikov, da ti malo urediš svoje podstrešje, pogledaš na stvar z distance in potem z mirno glavo naprej.
Ubogi tvoj otrok, kaj mu delaš.
Skrbnice z veseljem – ce bi npr. moj bivsi pristal na adaptacijo.
Ne gre pa tako, sem mu rekla: brate moj, nobenih odgovornosti, ampak atek na papirju pa hoces ostat.
Moj otrok ima oceta in to res najboljsega na svetu!
Vendar ne uradno.
Dokler bo bivsi zafrkaval, bo tudi sam nekaj financiral v svojega otroka.
Zlepa ali zgrda!
Otroci stanejo CAS in DENAR. In to ve cisto vsako odraslo bitje na tem svetu.
Fighter, imam obcutek, da te Mick samo provocira.
Meni se smili, ker verjetno je zelo hudo prizadet od svoje bivse, ki ga je pustila in se noce ukvarjat z njim – pa kaj si ti mislis, da imas taksnega dedca in se na tej ravni prepira s teboj?! Cisto razumljivo, da ji je bilo dovolj nemirov in konfliktov. Me zenske zelimo gentlemene, harmonijo, toplino, ne pa neko prepirljivo srako.
Skoda, da je ni tukaj, da bi iz svoje strani povedala, kako in kaj, ker lepo mi ta konec ne deluje.
Prepirljivi moski zame niso moski, ampak babe z napako. Ne morem verjet, da moski zali zenske, se dere “feministka”, ker pac imas slabo izkusnjo z moskim. Kdo pa nima slabih izkusenj z nasprotnim spolom, lepo prosim?!
Nekaj posplosevat je hecno. Ker on nima rad zensk, se tudi ti ne deres, da je peder, mislim….
Jaz sem danes govorila z bivšim možem, preden odnesem papirje na pošto. Pa mi je razložil, da:
1. On nič nima in ne more plačevat preživnine
2. Še avta ne more imet pisanega nase, ker mu ga drugače poberejo
3. Mene otroci itak ne stanejo več kot 400 na mesec (vsi skupaj)
4. S starejšo itak nimam stroškov, ker živi v Lj (mladoletna, dijakinja, v dijaškem domu)
5. V šoli je itak vse zastonj, ker sem samohranilka s tremi otroci
6. Dobim toliko socialne, da sem nesramna, da sploh vprašam za preživnino brezposelnega revčka
7. On ne dobi socialne, ker ima hišo (uradno ni zaposlen)
8. On noče socialne, da se mu ne bo država vsedla na premoženje – da ne bodo otroci dedovali dolgov (dokler bodo otroci polnoletni bo dolg za preživnino na hiši itak večji, kot vrednost hiše, če se kaj ne spremeni)
9. On ima višje stroške kot jaz, ker za enega je vse dražje, kot za 3 (ker za tisto v Lj itak nič ne rabim). Npr. njega dražje stane, če si skuha juho samo zase, kot če jaz skuham za nas. Ko sem vprašala, če to pomeni, da je 1 zrezek (ki si ga naredi zase) torej dovolj za vse nas, je vprašal, zakaj bi morali šnicle jest;).
10. Njega pride kurjava 1500 na leto. Jaz lahko dobim izredno socialno pomoč in mi jo plača država.
11. Določena preživnina je itak previsoka, ker taki z dobro službo imajo največ 100 eur za plačat.
12. ga vprašam, zakaj potem on ne vzame otrok, pa bo imel vse zastonj, pa pravi, da ne more?!? Zakaj ne, če je tako fajn in poceni?
….
V glavnem, sem začela dvomit o svoji sposobnosti logičnega razmišljanja in osnovnem znanju matematike.
Serge: Ja, res smo moški na svetu zato, da je vam fajn. Get a life!
@histerija: Jaz otroku ne delam nič. Borim se zanj in za njegov dobrobit. Živeti v ločeni družini pač ni za nobenega otroka fajn in dejstvo, da ima mati kot jo ima pomeni, da nima prihodnosti. Žal. Sistem jo podpira in jaz s tem na tak način pač nočem imeti nič. Seveda pa plačevati ne mislim nič več, ker to da se me izsiljuje s stiki in hkrati otroka živim pač ne bo šlo. Sploh ne vem od kje ideja, da je lahko skrbnik nekdo, ki otroka sam ne more finančno preživljat?
Histerija: Otroci imajo juhuhu pravic na papirju, v realnosti pa nobene. Pravice in dolžnost imamo starši. Če ti sodišče odvzame skrbništvo nimaš več nobenih dolžnosti, imaš pa pravice, ki so pač samo pravice. Kdo pa je sodišče in kdo je bivša, da bo otroku odvzemalo pravico do očeta in to kadarkoli in kjerkoli? No da slišim. To je tako zato, ker si bolne babe odločijo ločit in vzamejo kar jim je pač na voljo. Torej izkoristijo sistem in cuzajo cekin. jebe se vam za otroke.
Serga, na žalost je on čisto zares takšen in čisto zares tako razmišlja in čisto zares misli, da ima prav in čisto zares misli, da je upravičen do svojega obnašanja in čisto zares misli, da je njena žrtev, čisto zares misli, da je krasen oče in …..Poznam takšen tip ”moških”. Zelo dobro, iz prve roke. In še zdaleč me ne morejo sprovocirati, ker preveč poznam njihovo igro. 🙂 Ne grem na njihov nivo, ker mi je prenizko. 🙂 Nikoli jim ne bo potegnilo, ker nikoli ne bodo zmogli razumeti. Niti osnov. Za takšne je res bolje, da nimajo žensk in so brez stikov z lastnimi otroki. Samo sejejo strupeno okoli sebe in nihče jih zares ne mara. Nimajo nobenih prijateljev in primaren konflikt z mamo, ki ga niso nikoli razrešili. Njemu se nihče ne smili, niti lasten otrok. S takim ni vredno izgubljati besed, energije in časa. Jaz debatiram z vami. On se pa useda na vsako besedo, ki jo napišem. Po mojem se trese za računalnikom, čakajoč in upajoč, da kaj napišem. 😉 😉 Ma nisem jaz njemu mama 🙂
Ej Fajter. Itak, da sem slab oče, ker sem tudi zate slab. Poznam jaz to.
In žrtev je otrok. Žrtev mame. Grozno bo razočaranje ko bo spoznal kaj je. Mama, ki jemlje otroka kot lastnino (tako kot ti-spomni se ko si napisala glede tega da ti bo otroka nekdo vzel-mislila si otrokovega očeta-to pa ne, saj je tvoj in samo tvoj) je po definiciji slaba mama in tak otrok nima prav svetle prihodnosti, če te prav na hitro ne brcne v rit.
Če želiš še bolj direktno. Ne priznaš si svoje napake, da si pač srečala napačnega in boš naredila vse, tudi za ceno življenja otrok, da se mu za to tvojo lastno napako maščuješ. Ne veš pa, da boš ravno ti tista, ki bo na koncu izgubila vse. Otroci so bolj pametni kot misliš. Se še spomnim, ko mi je tri letni sin rekel kaj mama govori o meni in ko sem ga vprašal kaj je rekel je mrtvo hladno odvrnil “mami ne, ti si grda in smrdiš”. Pazi to. Tri leta je bil star. Veš kaj šele bo. Je pa popolnoma jasno, da od mene vedno sliši zakaj ne živimo skupaj in zakaj gre oči vedno drugam domov. Otroku realnosti pač ne bom skrival in bivša se trese kot šiba na vodi, ker točno ve kam to pelje. Zdaj je star 4 leta in od mene domov več noče. Vedno me prosi, če ga pridem iskat v vrtec in nikdar več ne pogreša mame niti malo. Ponavadi tudi joka, ko mora nazaj k mami. Z drugimi besedami. Gotove ste!