Neplačevanje preživnine – prijava na policiji
Tebi gre pa v nos kaj točno? Kateri prispevek?[/quote]
Predvidevam da govori o zadnjem prispevku v drugi temi http://med.over.net/forum5/read.php?197,7608029
No pa smo tam….. Prvo da povem če osebo katera ne plačuje preživnino svojemu otroku, ga lahko kazensko ovadiš in gre postopek naprej…. po določenem času greš na sodišče na javno razpravo, tam te malo sprašujejo daš dokazila o plačevanju( je plačal ali ni ) in nato mu da nekaj časa da vse poravna in če se to ne izide gre lepo za določen čas v zapor tam dela, in ti mora plačevati vse kar je dolžan…… In kaj po tem ja itak če ti ni plačal je še vedno dolžan in greš naprej. Zakaj bi nekoga šparal in čakal ne ne samo kazensko ovadbo in to je o. Sama sem to naredila in pali lej, če ni mislil na svojega otroka takrat ko je imel in ko mu je bilo lepo ja nimamo kej pejt malo na hladno in bo to to……. Moram pa povedati, da ko sem brala kaj vse pišejo nekateri vauuuu to je noro vrjamem, da je težko vendar je treba iti naprej. Nobedn ne bo prišel do nas in rekel ” ALI IMATE ZA OTROKA MESEČNO DA GA PREŽIVITE” ne ne bo zato zavihajte rukave in po njemu druge ni,če bi bil pravi oče svojemu otroku ne bi prišlo do tega da ga terjamo zaradi plačevanja. Moje mnenje je da so take osebe samo za pretepst… uuups ampak je res. Vsem želim veliko sreče in da se udarijo v svojo polno glavo in delajo korak za korakom…. čao in res srečno iz srca… Aja meni je ratalo hvala bogu…
Neplačevanje preživnine-prijava policiji !
Pozdravljeni sotrpini in sotrpinke.Prav bridki so občutki ob branju tek vrstic.
Tudi mene je doletela ta čast,da sem ovaden na policijo.Ja pač imamo takšne zakone in ljudi,ki pridno izkoriščajo luknje v zakonih. Kot prvo je na laž postavljeno,da če nista za skupaj pa pojdita narazen.Potem se šele začnejo problemi,ki so res drugačni.
Govorim za svoj primer,ker ga najbolje poznam.Kakorkoli so vsi potem nahujskani,otroci iz strani starša in starš iz strani svojcev in sorodstva…..Konkretno pa otroci ne razmišljajo v naprej,ker jih le zanima trenutni položaj.Udeležba na vseh možnih zabavah,nonstop nov prestižen mobilnik,prehranjevanje v lokalih,predvsem pa kljubovati staršu,ki si ga zasovražil,ker je to pripomogel starš,ki se mu je bolj priliznil.In potem se odvijajo zgodbe ,kot jara kača…Napačna je miselnost,da je potrebno izvleči denar za preživnino za vsako ceno,če res nimaš.Torej,če ne bom sam imel le kako naj tebi dam ?Pošteno.
Tudi zapor ne bo pomagal v takšnih primerih,ker ,če veste tudi tam ni več dela.
Če se vrnem pred ločitev.Bolje bi bilo ustanoviti nadzorno skupino,ki bi določeno obdobje spremljala celo družino.Torej ne sme po ločitvi biti žrtev le eden staš ali otroci. Tako marsikje do ločitve nebi prišlo.
Če je bila moja bivša vsa leta v postelji bolj hlodu podobna pa se z leti ni nič popravilo.Le zakaj bi sedaj to moral trpeti jaz.ni me sram povedati,da nisem nikoli izbiral opravil v gospodinjstvu.Res karkoli.Tudi pranje in likanje plenic,sesanje,ukvarjanje z otrokoma,sprehodi……Danes pa nisem vreden nič.Natančno pa tudi vem kdo so bili tisti,ki so moji bivši pripomogli na poti do ločitve.Seveda je bilo dobro izrežirano pa čeprav veliko laži in podtikanj….Fuj in fej jih bodi pa naj dolgo živijo,da bodo trpeli v svojih lakomnih zmotah .
Včeraj si pisal na forumu Starševski čvek, kakor da ima probleme kolega, ampak te slog pisanja izda. Tam si dobil tudi čisto trezne nasvete, kaj lahko narediš.
Podivjajo pa tudi otroci staršev, ki so še poročeni. Ne bi rekla, da je tu kako pravilo in da je za nevzgojenega otroka kriva izključno bivša žena. Včasih se spridijo sami od sebe, kljub super staršem.
Jaz bi samo preverila, če sem prav razumela. Predlagaš, da bi se ustanovila nadzorna skupina, ki bi preverjala, če se ženske obnesejo v postelji?[/quote]
😉
A ne bilo bolje, da se to preveri pred poroko in predvsem, preden se naredi otroka? Kdaj pa si ti ugotovil, da je tvoja bivša v postelji bolj podobna hlodu?
Tole je ta sotrpin:
Po mojem lahko, ker je kaznivo dejanje storjeno v Sloveniji.
https://zakonodaja.com/zakon/kz-1/10-clen-veljavnost-kazenskega-zakonika-republike-slovenije-za-vsakogar-ki-stori-kaznivo-dejanje-na-n
Najbolje je kar na tožilstvu vprašat.
Še en zanimiv link, če katero zanima.
http://www.sodisce.si/znanje/sodna_praksa/vrhovno_sodisce_rs/2010040815249747/
in v priponki navodila o prijavi za neplačevanje preživnine
Lahko ja, sam je cela komplikacija, ker morajo biti uradni prevodi itd….cenovno je potem hud zalogaj.[/quote]
Si prepričana, da je tako?
Prevode potrebuješ v primeru izvršbe iz tujine. Lepo je obrazloženo kaj vse rabiš tukaj: http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/druzina/prezivnine/
Pa to rabiš tudi, če naznaniš kaznivo dejanje, ki se v Sloveniji preganja po uradni dolžnosti? Se to sploh tretira kot kaznivo dejanje storjeno v Sloveniji oz. ali res lahko ovadiš nekoga, ki živi v tujini? Poznaš kak primer, da si sigurna, da se to da in na kak način?
Vprašanje je bilo, če lahko vloži, odgovor je JA.
Za več informacij, se bo žal morala obrniti na odvetnika in ne, ne zahtevajo vsi predujema in z veseljem svetujejo. Ker ne bi rada dajala napačnih informacij, pol pač ne pišem celih litanij. In kolikor je meni znano, se kazenska vloži na pristojen organ tožečega, kar bi tu pomenilo, da na Hrvaško. In ne vem, ali smejo slovenski odvetniki zastopati na hrvaškem sodišču itd. Za italijanskega vem da ne. Vem pa tudi, da morejo biti listine prevedene in da se cene enega uradnega prevoda sučejo okoli 200 €. In je vedno to potrebno prej plačati. Do sem seže moje znanje, dlje pa zaenkrat ne.
Torej naj tisti, ki ima izkušnje in pozna kakšen tak primer napiše tisto kar je dejansko res.
kam pa se lahko dotična obrne in dobi odgovore na te tvoje “ne vem”? saj zato pa je vprašala tukaj, ker pričakuje, da nekdo – moderator, ve kaj več od nje. če bi mislila, da ne ve, bi se sama obračala okoli in klicarila in iskala. ampak ja, ta odgovor je boljši kot tisti prvi. če drugega ne, odpira pogled na obsežnost zadeve. 🙂