Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Neplačevanje preživnine – prijava na policiji

Neplačevanje preživnine – prijava na policiji

http://www.prezivnina.si/arhiv/92-informacija-o-naznanitvi-kaznivega-dejanja-neplacevanja-prezivnine-po-194-clenu-kazenskega-zakonika.html

Jaz sem sprožila postopek in za enkrat sem z delovanjem kazenskega sodišča zadovoljna. LP

Zdravo,

Imam isti problem.. od aprila do sredine meseca oktobra je trajalo, da je državna tožilka posredovala podatke preiskovalnemu sodniku.. babnica ni naredila nič – totalno nesposobna. na sodišče še nisem klicana, bog ve kdaj bom..

Jalur si rekla sodniku, da država upošteva neizplačano preživnino kot dohodek? V kolikor bo sodnik v mojem primeru zavrgel postopek zaradi pomanjkanja dokazov izogibanja preživnine.. bom tožila državo.. šla bom sedet pred ministrstvo za pravosodje, naredila bom celo štalo.in to vam obljubim kolikor pač tule sedim..

ker to pomeni, da je 194.člen farsa.. družinski zakonik je farsa, vse pravnomočne odločbe o preživnini so farsa..

aja pa še neki, v kolikor se postopek zavrže – imamo vso pravico ponovno deda prijavit zaradi 194.člena KZ? saj prijave nimajo omejitev ali pač?

Lahko ponovno daš prijavo za nove neplačane preživnine (za tisti obrok -ali več, ki so zapadli od zadnje prijave).

.. zdaj nakazuje 30 eur mesečno (pred 3 rednimi nakazili mu je kakšno nakazilo celo ušlo), vendar še zdaleč ne gre za sodniško določeno preživnino.. torej odlično! celo življenje bom hodila po sodišču!
pa še mater bom prijavila na policijo zaradi napeljevanja h kaznivemu dejanju.. bo coprnica še imela z mano posla 😀

pa še nekaj – če vsaka izvršba oz. obrok zapade po 3 letih, je potem bolje, da se vlaga izvršba vsake 2 leti in pol – npr. če je moj otrok zdaj 4 leta star, in vsako izvršbo vlaga 2014 (obrok zapade v 3 letih), pa 2016 … na vsaki 2 leti in pol.. do 2024 (ko bo glih star 18 let) to dejansko ne bo nikoli zastaralo – bo lahko otrok njega stožil kot prasca in se mu celo vsedel na nepremičnino 🙂 juhu, isn’t that a spirit?

če pa vmes ne narediš ničesar, pa ga potem otrok stoži pri 18-ih za nazaj, lahko rubi le za največ 3 leta nazaj..

… namenjeno vsem, ki mislijo, kako smo pohlepne in maščevalne in brutalne do svojih eks, ker zahtevamo preživnino za svoje otroke, ki jih same/ sami preživljamo- če bi dolžniki (oče/mati) svoje obveznosti poravnavali, kot je bilo s strani sodišča določeno, do vseh teh ukrepov sploh ne bi prihajalo.

In na bruhanje me sili, ko nekdo pljuva in zmerja tistega, ki se bori za pravice svojega otroka. A tisti res misli, da otrok nič ne stane?, nič ne poje?, ne potrebuje obleke, šol. potrebščin, zobne ščetke, wc papirja… ????

Bolniki so tisti, ki NE PLAČUJEJO PREŽIVNINE in te je treba ne le kazensko preganjat, temveč javno linčat, ker niso vredni, da so starši svojim otrokom, ker jim očitno v svojih glavah več kaj ni jasno in en velik BUUUUU za državo, ki vso to anarhijo dovoljuje, ker je ne nazadnje država tista, ki bi s svojimi zakoni in roko pravice morala poskrbeti za red in disciplino okrog te problematike in za svoje državljane, pa četudi so le te mladoletne osebe.

Sam se ukvarjam z različnimi zadevami, zato me ti napadi presenečajo. Vsakdo je dolžan najprej pomesti pred svojim pragom, šele nato začeti pometati pred tujimi vrati. Zelo neresne so trditve, da otrok predstavlja strošek. Številne družine, kljub skupnemu življenju nimajo sredstev za preživetje, pa nihče ne ovadi nikogar. V tem primeru bi lahko ovadili le državo ali pa predstavnike države. Zakaj tega nihče ne stori? Zelo pogosto partnerji s svojimi napadi in izsiljevanji naredijo več škode kot koristi za otroka. V večini primerih gre le za preprosto maščevanje ali kazanje mišic po domače. Otroci pa kljub preživnini nimajo tistega, česar si zaslužijo. Zakaj tukaj centri za socialno delo ne opravijo svoje dolžnosti in se začno boriti proti državi, ki je največji krivec za vse vaše težave. Ker se enostavno bojijo za svoje stolčke. Država je tista, ki bi morala skrbeti za blaginjo državljanov ter tudi otrok. Otroci so bogastvo države. Vsakdo bi moral zaslužiti toliko, da lahko preživi sebe in otroke. Vi pa se ukvarjate s preživninami, ki nikoli ne izražajo dejanskih potreb. Zato vam svetujem, da to energijo usmerite v državo. Politiki z vami manipulirajo in se vam enostavno posmehujejo. Vi pa še naprej hodite po sodiščih in se borite za drobiž. Otroci prav veliko od tega drobiža nimajo. Če se želite boriti za pravice otrok, potem se boste morali začeti boriti proti državi in si zagotoviti sebi in svojim otrokom prihodnost.

pomesti pred svojim pragom:
🙂 hočeš reči, da naj se starš, ki komaj preživi sebe in svojega otroka (ali več) obrne na državo, ker drugi starš noče plačevati sodno določene preživnine? :))) država da je rkiva za to? posredno že, ker takoj ne stopi na prste neplačniku, prvi odgovoren pa je še vedno plačnik.

Katarina, nočeš ga razumeti. Pravi, da se reveži koljejo med seboj, ker jim zmanjkuje za preživetje, medtem ko nam država samo znižuje standard in jemlje pravice, da ima par privilegirancev oblast in milijone na Kajmanskih otokih. Če bi imela ti ali jaz eno pošteno plačo, ki bi pokrila potrebe normalne mame z otrokom, se pač ne bi ukvarjala z bockanjem z bivšim za par fičnikov.

hahaha da ne crknem od smeha. Torej če ima mati solidno plačo, oče po ločitvi enostavno ni dolžan skrbeti za otroke, tudi če ima milijone na Kajmanskih otokih?? Pa kakšni ljudje ste to, ki mislite, da mora samo država skrbeti za vas in vaše otroke? Kdo pa mislite, da je država?

hahaha da ne crknem od smeha. Torej če ima mati solidno plačo, oče po ločitvi enostavno ni dolžan skrbeti za otroke, tudi če ima milijone na Kajmanskih otokih??[/quote]

Nisem tega rekla. Pravim, da “pomesti pred svojim pragom” pravi, da bi morala imeti ženska, ki hodi v službo, tako plačo, da bi preživela tudi brez vlačenja po sodiščih s človekom, ki mu ni mar za lastne otroke. To je vse in jaz se s tem strinjam, ker me nihče ne bo prepričal, da “država” nima denarja. Denar je, ampak na Kajmanskih otokih na privatnih računih.

hahaha da ne crknem od smeha. Torej če ima mati solidno plačo, oče po ločitvi enostavno ni dolžan skrbeti za otroke, tudi če ima milijone na Kajmanskih otokih??[/quote]

Nisem tega rekla. Pravim, da “pomesti pred svojim pragom” pravi, da bi morala imeti ženska, ki hodi v službo, tako plačo, da bi preživela tudi brez vlačenja po sodiščih s človekom, ki mu ni mar za lastne otroke. To je vse in jaz se s tem strinjam, ker me nihče ne bo prepričal, da “država” nima denarja. Denar je, ampak na Kajmanskih otokih na privatnih računih.[/quote]

za otroka sta DOLŽNA SKRBETI OBA STARŠA, če sta živa. bockanja ne bi bilo, če bi se oba tega zavedala, pa se v določenih primerih ne. moj ex je ob moji zadnji tožbi pred tremi leti rekel, da se povsem zaveda, da ne plačuje dovolj in da so storški višji, ampak sam od sebe več ne bo dal, naj ga kar tožim. kaj naj bi po tvoje naredila? se strinjala z njegovo ugotovitvijo in sprejela njegovo odločitve, da sam od sebe več ne bo dal ali šla na sodišče?

Nisem tega rekla. Pravim, da “pomesti pred svojim pragom” pravi, da bi morala imeti ženska, ki hodi v službo, tako plačo, da bi preživela tudi brez vlačenja po sodiščih s človekom, ki mu ni mar za lastne otroke. To je vse in jaz se s tem strinjam, ker me nihče ne bo prepričal, da “država” nima denarja. Denar je, ampak na Kajmanskih otokih na privatnih računih.[/quote]

za otroka sta DOLŽNA SKRBETI OBA STARŠA, če sta živa. bockanja ne bi bilo, če bi se oba tega zavedala, pa se v določenih primerih ne. moj ex je ob moji zadnji tožbi pred tremi leti rekel, da se povsem zaveda, da ne plačuje dovolj in da so storški višji, ampak sam od sebe več ne bo dal, naj ga kar tožim. kaj naj bi po tvoje naredila? se strinjala z njegovo ugotovitvijo in sprejela njegovo odločitve, da sam od sebe več ne bo dal ali šla na sodišče?[/quote]

Še enkrat: tu ni govora o dolžnostih očeta do otroka. Govora je o tem, da se ženska, ki zaradi nekega razloga te miloščine od moža ne dobi, lahko znajde v revščini, čeprav je 10 ur dnevno v službi. Ena plača bi v nekih normalnih razmerah morala zadostovati za to, da vsaj normalno preživiš otroka, ne pa, da mora biti otrok brez kosila v šoli, če oče ne plača svojih 116 evrov na mesec.

🙂 splošno znano je in v vseh evropskih statističnih podatkih (pa seveda tudi v podatkih ZDA), da so najbolj ogrožene skupine samske ženske in enostarševske družine. mislim, da ni potrebno preveč razlagati zakaj je temu tako. tudi če ženska ima službo s solidno plačo v trenutku, ko zboli ali službi izgubi pade v revščino njena družina. zakaj? ker je v družini samo en, ki nosi domov denar.

kar se pa dolžnosti tiče … če bi jo vsi čutili, bi bilo v naši družbi marsikaj drugače. očetje bi finančno in fizično skrbeli za svoje otroke, starši bi imeli delo (službo), najemnine bi bile normalne, nakup stanovanja ne bi bil življenska naložba, itd. skrb za drugega in pogoltnost, pohlepnost, škrtost pač ne grejo skupaj.

Spoštovani,

dejstvo je, da je po zakonu /tem in onem/ skrbnik dolžan storiti VSE, da doseže plačilo preživnine oz zavezanca za preživnino,sicer se skrbnik sam znajde v krivdnem postopku,ker kot skrbnik NI STORIL vse in vsega oz. izrabil vse pravne poti,da bi dosegel plačevanje preživnine.

Prijava torej po 194. členu KZ.

Jaz bi pa vprašala kaj storiti v primeru,če je izvršba za preživnino že odobrena,vendar bivšemu ne morejo nič vzeti,ker nima nikjer odprtega računa in kao ne dela nikjer.Pa vem da dela na črno in mu plačujejo na roko.Sodišče mi je poslalo naj določim izvršitelja,ampak jaz si izvršitelja ne morem privoščiti.Dobivam pa preživnino za hčerkico iz JPS,vendar bi mi moral plačati za nazaj,dolžan je za tri leta.
Zanima me še,če JPS denar potem terja od njega

hvala lepa

Davčna uprava in vsi davkoplačevalci ti bomo hvaležni, če boš prijavila tako tega delodajalca kot bivšega. Poleg tega je davkarija tudi zelo odzivna, kar se tega tiče, in grožnja s prijavo zato nikakor ni lari fari. Jaz bi mu to lepo namignila, potem pa naj naredi, kar ve in zna.
Ja, sklad oz. država bo neplačani del terjal od njega.
Pa še to – posamezen obrok preživnine zastara v treh letih.

apdejt na mojo zadevo:
podala prijavo na policijo 1.4.2009
vmes je ta tepec še zadržal otroke (po mojem mnenju ugrabil, ampak ajde) en teden po končanem stiku med poletnimi počitnicami, ter me po besedah tožilstva še ogrožal, grozil s smrtjo ter telesnimi poškodbami meni in mojim staršem

seveda je posredovala policija, zadeva je šla na tožilstvo, tip pa za 48 ur na hladno ter nadaljih 10 dni prepoved približevanja (prošnja za podaljšanje le-tega je bila zavrnjena, čeprav se je tudi med trajanjem najmanj 10x dnevno peljal mimo hiše).

Takoj po tem sem vložila tožbo za spremembo stikov, ki mi ni bila ugodena, ker se je v dveh mesecih po dogodku ‘lepo obnašal’ in seveda krasno laže.

Narok za neplačevanje preživnine, ter odvzem mladoletne osebe in ogrožanje varnosti je bil razpisan februarja 2010, seveda 2x prestavljen zaradi opravičil toženca
končno smo začeli aprila 2010… zadeva se je vlekla kot štrumpantl, stalno zavlačevanje itd.
Zadnjo razpravo so razpisali med mojim dopustom konec novembra 2011, in je očitno kljub mojemu opravičilu niso prestavili, no kakorkoli, trajalo je skoraj eno leto, da sem dobila sodbo skupaj z njegovo pritožbo, ki mu ni bila ugodena.
Vse skupaj je dobil skoraj dve leti zapora pogojno, če poravna zapadel znesek preživnin v devetih mesecih po izreku tožbe…
Na denar seveda čakam… od lanskega oktobra… ajd, še dva meseca ima, potlej ga bom zopet prijavila, o denarju lahko itak samo sanjam, saj še otrokom iz žepa sune 5 evrov, če se slučajno zmotijo, da jih imajo zraven na stiku…

o,fuck,kako to prenašaš.Mene pa tako jezi to,ker ga ne briga za otroka,tudi za rojstni dan je ni poklical,ne nič,ker se menda boji da mu bom težila za denar al kaj¨.Saj ona pravi,da itak niti noče da jo pokliče,pa mi je vseeno hudo zaradi nje

New Report

Close