Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Neplačevanje preživnine – prijava na policiji

Neplačevanje preživnine – prijava na policiji

Jaz imam novega partnerja (in otroke od prej, on jih nima), živimo skupaj in zdaj, ko je kriza, ima tudi on probleme s stalno službo. Ampak ne boš verjela, vedno jo dobi. Tri mesece si da časa (v tem času itak dobiva dokaj visoko nadomestilo – za njegove stroške pokrit je že), da išče kaj s svojega področja in svoji izobrazbi primerno, po treh mesecih vzame prvo službo, kjer ga hočejo sploh zaposliti. Če je za minimalca, pa za minimalca (in pravi, da take službe ni težko dobit). Delal je tudi na črno, pa kljub višjemu plačilu noče več, ker so s tem tudi komedije.
Noče mi biti v breme, še manj pa, da bi zaradi njega bili prikrajšani otroci. Ne njegovi, moji. Toliko v razmislek.

Ko bosta vidva nehala razmišljat, kako narobe vama hodijo otroci od prej, bosta našla izhod tudi za svojo družino – da bo vsem lepše.

No tkole : Nami njegovi otroci niso narobe. Mamo jih rada, samo trenutno jim preživnine ne moremo plačati.Možno tvoj mož ima takšni poklic da lahko dela vsako delo. Moj pa nima takšno izobrazbo, pa bi rad bil voznik, ali varnostnik. zidar ali elektrik ne more bit ker tega dela ne pozna.
Tudi v Murski pa nimaš možnosti pridobiti službo čez kakšen mesec, za minimalen zaslužek pa se ne izplača iti v Ljubljano., če se strinjaš.
Tvoj odgovor mi ni nič pomagal. hvala.

to da en zdrav moški ne dobi dela, je bolj za lase privlečeno. Torej tale možakar naj se spravi delat, pa karkoli že bo.

kako nima? seveda ima, saj sta vidva poročena je in je vse kar imata najbrž skupno. če ti lahko njega futraš boš pa še vse njegove otroke. predstavljaj si, da si ti na mestu njegovih dveh otrok. bi bila sita če bi ti fotr rekel, da nimam denarja te ima pa zelo rad?

v zapor gre lahko že zdaj, če se bo njegova ex podvizala in ga tožila zaradi neplačevanja obveznosti. koliko časa bi čakali na elektro preden bi ti izklopili tok, če ne bi plačevala položnic?

Moj mož je prej delal v pisarni, ko je to službo izgubil, je pa med drugim delal na gradbišču kot nekvalificiran delavec. Pa v proizvodnji, pa deklica za vse, pa čistilec, pa … Se je prijavil tudi na razpis za pastirja na neki planini – nobeno delo mu ni preveč čudno. Prej ni bil fizični delavec, pa se je pač moral navadit, a ne. Sem ponosna nanj, ker se ne brani dela. Koliko denarja dobi za to, je ob tem drugotnega pomena. Več možnosti za boljšo službo ima, če nekje dela, kot če bi krnel doma.
In seveda ti moj odgovor ni nič pomagal. Vama bi pomagala samo dobra vila s čarobno paličico.

http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/posamezno?IDEPD=1809275

Voznike iščejo celo v vaših krajih, samo izpit je pa treba narediti – kaj točno tvojega moža ovira, da se ne loti tega? Slovenske voznike še sploh radi zaposlijo – imam kolega, ki dela v avtoprevozništvu, in pravi, da vsak Slovenec z izpitom pri njih takoj dobi delo. Pa ne zato, ker bi bili rasisti, ampak ker tisti iz tujine ostanejo samo dve, tri leta, toliko, da nekaj zaslužijo, potem gredo pa domov. Nekateri dajo odpoved čez noč, ker najdejo kako drugo varianto … Njim v firmi pa to ne ustreza in bi raje stalne voznike (in to so prej tisti, ki imajo tukaj tudi svoj dom in družino). Včasih je celo zavod plačal del izpita za šoferje, kako je pa danes, ne vem – med deficitarnimi poklici šoferji niso našteti, je pa recimo ravno poklic mojega moža – pa službe na svojem področju vseeno ne dobi. Tako da očitno te evidence niso preveč realne.

Nekdo se vsaj trudi in obrazloži zakaj je tako, da pač ne more, moj bivši pa mislim, da samo nagaja meni in hodi na csd za stike in celo trdi da plačuje preživnino, kljub temu da sem na skladu in da od njega ne dobim nič-je tudi popolnoma zdrava oseba. Kljub temu da je doma, se ni spomnil nanje od lanskega okt. do sedaj, ko jih pa kar naenkrat hoče vidt. Do šole in vrtca ima le dvajset km, tako da bi lahko nardil karkoli za interes otrok…..Prenehal je tudi delati, mislim da je bil tudi razlog ta, ker je praktično delal zastonj: preživnina, upniki…. Njemu ni mar za nobena opravičila, z lažmi se plazi naprej v življenju in hodi po kafičih brez vesti. Meni je pa škoda za kavo, si jo pač skuham doma.
Spoznala sem še to: sodna preživnina mi je bila dodeljena občutno več kot pa prejemam od preživninskega sklada. Zasledila sem nekje, da bi ga morala za to razliko-med skladom in dejansko dodeljeno preživnino-dodatno izterjati od njega.??? Meni to ni čisto jasno. Kako naj še kaj dodatno razliko izterjam od njega, če kao še država ne dobi od njega popolnoma nič? Nikoli ni šel zaradi tega na csd, da bi se znižala preživnina…..vse bi razumela…..samo kaj, ko ima pa tak ponos v sebi, da se ga ne da opisati. V skoraj treh letih od uradne ločitve, ni dal prostovoljno niti centa za otroke. Ko jih je imel pa nekajkrat na stiku, jima je pa naložil novih igrač, da sta komaj nosila domov. Naj omenim da sta sedaj stara sedem in pet let. Ne vem več, kdo ima prav in kdo ne….opažam, da imajo taki včasih več pravic kot pa jaz, ki pošteno delam, da plačujem vse prispevke in da otroke spravim do kruha.
Upam, da imajo drugi več sreče kot jaz in da se še najdejo skrbi očetje in poskrbijo za otroke kolikor le morejo. Vse se da, samo če se hoče! Da pa jaz dajem 150% od sebe, da imamo normalen odnos, pa ne zmorem več. Nimam več toliko energije, da bi se trudila za nekoga, ki samo laže in misli da mu še kdo kaj sploh verjame. Žal mu nekateri še, zato pa še vedno ni miru in išče neke pravice, do katerih po živi logiki ni upravičen.

ajde zenske nehajte.ce bi bile dobre moži bi ostali z vami a ne se locevali.se prav pri vas je tudi krivica za locitev.vecina ih je dobila polovico ob locitvi a ni rit premaknila.in se imaste taksen pogum terjat denar in celo terjat ljudi v zapore.ok ce je v sluzbi,pa noce placati to ok,ampak ko nima pa mu se ve blazine vsednete se na glavo…jaz ne bi rabil ni sodisca,ne csd,policijo itd da vam v dveh besedah razlozim zakon o vasih bolanih pobudah.
jaz bi uvedel zakon da se ne placuje prezivnina ker je nastala tudi in po vecini primerov po krivdi zenske.moja se fukala na vsakem vogalu in sem sel od nje.oprostite na izrazu.in zdej jaz ko sem sel od nje moram placati prezvnino?????ce bi se vgotovile realne situacije in moralne od vaju niti ena ne bi dobila enga centa.tamvec bi vama sodisce moralo vzeti otroke in vaju primerno kaznovati za ne moral v zakonu.srecu imaste da vaju zakon sciti in nobedn ne vgotavlja kaj se zgodilo v vasih zakonih.samo denar,denar,denar…..za vase riti,solarije,saune,…kako da ne….

Seveda vse kar zaslužim prinesem domov, niti enega centa nisem skrila niti imam takšen namen. V času ko sem imela boljšo službo sem sama šla na banko nakazati denar za njegove otroke. Res je da mi je žal da jim zdaj ne moremo več plačat. Če bi mi bilo vse eno se ne bi tukaj oglasila in iskala pomoč in rešitev. ko plačamo položnice mi preostane 180€ za preživetje nas 3, vse kakor pa moram misliti in na svojega malčka, drugače bi bila neodgovorna mamica , a tako?
Sprašujem se samo kako najti pravo rešitev v času ko mož nima službe. Prodati nimamo kaj in tako živiva v socialnem stanovanju.
Edino mi preostane da se še jaz ločim od njega pa da dobim od države pomoč za eno starševsko družino in preživnino od strani države. Ne vem.

Od države pač ne bi dobila nič. Ker pomoč za enostarševsko družino ne obstaja, prav tako preživnine ne tala država ampak zavezanec.

Obstaja tožba za znižanje preživnine, samo a ta človek res ne more dobiti niti dela na črno? Niti kake njive v najem, da bi vam vsaj hrano pridelal?

Glej, res je težko kazat razumevanje za nekoga, ki mu ni jasno, da ima človek tri otroke in da je treba za vse poskrbeti. Kaj pa, če bi bili vsi trije vajini? Kaj pa, če se bivši ženi kaj zgodi, in bodo vsi trije pri vama?
Ko si se zvezala z njim, si se v dobrem in slabem in matičar-ka ti je razložil-a, da morata poskrbeti drug za drugega, če eden zboli ali ostane brez dela. Tole je zdaj to: on je brez dela in ti moraš poskrbeti za vse. To si mu obljubila, ko si se poročila z njim.

(Pomoč za enostarševske družine ne obstaja. Nadomestilo preživnine, če je ne plačuje zavezanec, je pa samo delček sodno določenega zneska in v nobenem primeru ne presega sto evrov.)

To je res da sem se zvezala in v dobrem in v zlu. Samo nimam enostavno ta denar. Jaz od preostanka plače, ko večino dam na položnice imam celih 180 € in na svojega otroka ne uporabim 75€ na mesec, ker jih nimam. Tudi tako da so njegova dva otroka z nami ne bi imela.
Njive tudi nimam, pa najem tudi stane, noben ne bo dal zastonj.

m34, imam občutek, da si vidva nekako nočeta pomagati. Kar nekaj predlogov sem prebrala.

Moj kolega je dobil “v najem” njivo v zameno za občasno pomoč kmetu, ko je košnja, in spomladi ter jeseni pri selitvi živine. Je vprašal in dobil. Z neba pa le redko kdaj kaj pade samo od sebe.

Mi tudi sva vprašala ni nič pozitivnega nismo dobila. Pa sem kar jezna da nam nič ne gre. Stroški se kopičijo. Pa bi vse na svetu dala da se situacija spremeni. Vsi ko slišite da smo v težavah obljube kakšno pomoč potem pa izginejo. Samo v zadnjem mesecu po pol je poslal cca 205 prošnji po Sloveniji, Avstriji, hrvaškem, in nič. Pa jaz tudi za dodatno delo.noben da pokliče.Pa res ne norem sebe prodajat da bi zaslužila, ker so to edine ponudbe ki jih dobivam po mailu. Tako debelega obraza nimam. Nobenega od naju ni sram delati bilo kaj, ampak enostavno ne gre. Jaz bi najbolj srečna bila če bi imeli plačo da vrnemo vse stroške in plačamo normalno naprej preživnino.
jaz pa imam občutek da vi živite v nekateri drugi državi ne pa v Sloveniji, v kateri se služba ne dobi hitro in ko je dobiš te lahko v kratkem času zamenjajo.

karma, ženska, karma. ko so meni pred leti rekli to sem jim rekla, da so zmešani. pa je res. kar seješ žanješ, kakršen si taki so drugi do tebe, kar daš iz sebe dobiš nazaj. vama očitno skupaj ne gre, slabo vplivata drug na drugega. pošiljati prošnje ni enako aktivno iskati dela. eno je pošiljati, drugo je klicati, se pozanimati, iti okrog, kot so ti zgoraj rekle … ti se lahko trudiš do nezavesti, pa če je napačen pristop iz tega ne bo nič ali vsaj nič dobrega. pa še enkrat … ti si v prvi vrsti odgovorna za svojega otroka, on pa za svoja dva. ti za svojega skrbiš, on za svoja dva ne. tu ni kaj filozofirat. dobila si tri otroke poleg svojega.

Za bruhat …..Kako lahko sploh rečemo oče tipu, ki ne plačuje prezivnine???? Spravit otroka k kruhu je skrb samo mame??? Nič čudnega, da očetje ne dobijo skrbništva… Sama sem na tem, že 5 mesecev ne dobivam niti centa, čakam na ločitev, pa jo nikakor ni…Plačujem za vse kot poročena ženska, za vrtec po novi odločbi sem pristala 2 razreda več. Ko dobim plačo in poplačam vse položnice, mi ostane le 200 evro na računu, pred mona je še celi mesec…. Bogi očetje nimajo od kje, kaj pa me, ko nas nobeden ne sprašuje imamo ali nimamo, položnice čakajo, otroci so lačni jih je treba oblečt, pa tako naprej… Pa nimamo komu povedat, da pač nimamo. Bivši pa ima polno denarja, samo to je pač njegovo bogo maščevanje……In sedaj mirno gleda, kako sama furam 2 oroka on pa srečen, ko še ni uradne odločbe in uradno določene preživnine. Odpovedala sem en kup dejavnosti za otroka, njega pa to ne skrbi preveč.

Jaz sem bivšega prijavila zaradi neplačevanje preživnine. Po osmih (8!) mesecih je tožilec ovadbo zavrgel. Za nadaljevanja pregona na sodišču je sodna taksa 120 €. Tudi od izvršbe na sodišču še ni nobenega rezultata vidnega v eurih.

Prosim reci, da SE HECAŠ??????? Sem mislila, da sodišče odreagira na neplačevanje preživnine??? Izvršba na sodišču ne more biti ovržena kar tako ali pač?

Upam, da ni vedno tako!

Srečno!

To sta dva ločena postopka:
Prva je izvršba, od katere še nimam nič, vendar postopek še ni zaključen
Drugi postopek je kazenska ovadba zaradi neplačevanja preživnine, pa je tožilec ovadbo ovrgel, ker bužec moj bivši preživnine ni plačeval (je ne plačuje), ker zanjo nima denarja. Pa čeprav si je avto (sicer rabljen, pa vseeno ne poceni enoprostorec) kupil v obdobju, za katerega sem dalo prijavo in v katerem, kot so ugotovili, ni imel denarja niti da bi preživljal sebe. Da ne govorim, kake gluposti je ugotovil policaj, ki je delal poizvedbe…. tožilca sem direkt vprašala, če lahko policaja tožim, ker je zaradi njegovega slabo opravljenega dela ovadba zavržena in moram sedaj jaz opravljat policajevo delo sama (kar bo težko, ker nimam pooblastil in podatkov ne dobim brez sodišča zaradi varovanja osebnih podatkov).

Le zakaj nikogar ne zanima, s čim pa jaz sebe preživljam? Ker ko seštejem vse naše prihodke in odštejem vse planirane nujne odhodke za otroke in stanovanje ne ostane čisto nič, v bistvu še za položnice zmanjka. Na računu pa imam že sedaj minus.

evo, jaz pa ostala brez službe in brez dohodka. pa zdaj premišljujem … če bi bila zavezanec za preživnino bi rekla “ej, sori moj ex, nimam za preživnino, bom dala ko bom imela”. 🙂 ker nisem zavezanec za preživnino me nihče ne vpraša kako bomo preživele. damn … :))

Pa saj zato!!!! Zakaj nas NOBEDEN ne vpraša kaj počnemo z položnicami in vsemi obvezni stroški za otroke, tokrat ko nimamo denarja!!!!????? Halo???? Seveda, če jim nič ne moremo, oni ne plačujejo mirno!!! Ajooo, kako je sploh dec kateremu vseeno kako živi njegov otrok, sploh lahko ga zaplodil!!! To se ne bi smelo zgodit, normalne fantje pa ne poročene in nimajo otrok!!!!

New Report

Close