Neplačani DOPUST
Kakor je bilo ze kdaj pa kdaj ( ampak izjemoma) pri nas:
1. Je stvar odlocitve direktorja in to odvisno od vzroka za tak dopust in odvisno od stevila dni odsotnosti. Izdal je sklep v kadrovsko in v racunovodstvo o neplacani odsotnosti….
2. Obstajata dve moznosti: neplacana odsotnost, vendar vse prispevke od place placa se vedno firma ali pa moras vse obvezne prispevke placati za cas odsotnosti sam, (kako se to izvede, pa je spet predmet dogovora )…Zaradi kontinuirane delovne dobe pac.
Draga Ina
Če te konkretno zanima za državno upravo je stvar taka:
42. člen Zakona o delavcih v državnih organih (Uradni list SRS, št. 15/90 – poglej na IUS INFO, je še polno sprememb zraven) določa:
Delavec je lahko odsoten z dela brez pravicedo nadomestila plače največ 30 dni v posameznem koledarskem letu zaradi sodelovanja na seminarjih, kongresih in podobnih prireditvah, katerih vsebina ni povezana z delom v organu, zaradi zdravljenja v zdravilišču na lastne stroške in v primerih iz 41. člena tega zakona, če posebne okoliščine zahtevajo daljšo odsotnost (pos. primeri iz 41. člena zakona so: nega ožjega družinskega člana, zaradi sklenitve zakonske zveze, rojstva otroka, smrti ožjega družinskega člana, selitve v drugo stanovanje, in drugih neodložljivih opravkov).
Med te druge neodložljive opravke pa se da spraviti marsikaj, je odvisno od tvojega predstojnika in od tega, da s tem ni okrnjeno delo upravnega organa.
Toliko z moje strani (sicer pod katero ministrstvo pa spadaš – jaz pod MNZ)
Lp lev
Ja Levček,
hvala za to, saj se mi je zdelo da je še polno sprememb in iz vsega tega povedanega danes tu na forumu vidim, da ne bo nič iz vsega tega, kajti imam precej nerazumevajočega šefa. Ampak ni vrag bom že neki “spalamudila”. Kam spadam me sprašuješ, jah če ti to kaj pove ste vi na MNZ naši nadrejeni, sem namreč zaposlena v državni upravi na lokalnem nivoju.
Hvala za vse odgovore, by…pa držte pesti zame.