Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca neobičajna driska

neobičajna driska

Pozdravljeni,

Danes teče že peti dan čudne driske. Blato je povsem tekoče (vodeno, kot rjavo pobarvana voda), občasno se v njem pojavi nekaj večjih normalno trdih kosov (če karikiram: kot juha z žličniki).
Z zadrževanjem blata nimam problemov. Lahko ga normalno zadržim kot običajno blato in mi ni potrebno na vrat na nos teči do školjke kot je ponavadi pri driski. Količina blata je običajna. Število obiskov wc-ja je povprečno trikrat na dan. V blatu ni krvi.

Ves ta čas driske imam Čez cel dan tudi krče v trebuhu. Krč prime za par sekund in takoj popusti. Potem pa čez kako uro ali dve naslednji krč.

Običajno bi po dveh dneh driske šla že do zdravnika, ampak tu se mi ni zdelo potrebno, ker ne gre za tiste vrste drisko, ko gre vse po hitrem postopku iz telesa. Dejansko me moti le napačno agregatno stanje blata in teli občasni krči. Ne zdi se mi, da bi telo s tole drisko bilo v pomanjkanju kakih snovi ali dehidrirano, saj količina blata ni pretirana in zaužito hrano normalno dolgo zadržim v prebavilih. Prehranjujem se enako kot vedno.

Kaj bi torej lahko bilo narobe?

Spoštovani!
Driske, ki se NE pojavijo po jemanju antibiotikov ali po potovanju, največkrat povzročajo virusi, in večinoma minejo brez zapletov, pomembna je pa hidracija, torej zadostno nadomeščanje tekočin. Možni povzročitelji so lahko seveda še številni drugi. Pet dni še ni nenavadno dolgo. Delci, ki jih opažate v blatu so verjetno ostanki neprebavljene hrane, zaradi hitrega prehoda skozi črevo. Ob stopnjevanju bolečin, vročini, dodatnih težavah vam vsekakor priporočam pregled.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za odgovor.
Do driske je prišlo dva dni po prihodu iz skrajnega juga Italije, ki pa se mi ne zdi ravno rizično območje. Sopotnik, ki je jedel enako hrano, nima težav.

Prav rizično področje res ni, ni pa nemogoče, da ima kaj s tem. Driske s potovanj imajo običajno druge povzročitelje in ni nujno, da zbole vsi, ki so jedli enako hrano. Sicer tudi ta verzija običajno mine brez zapletov, lahko pa se pomaga z antibiotikom.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close