Neo-angin prepovedan?
A ste mogoče slišali kaj o tem, da naj bi bile tablete Neo-angin prepovedane po novem? Ve kdo kaj o tem?
Jaz sam to vem da mi nič ne nucajo, dvakrat sem jih na začetku prehlada začel lizat in sem zbolel. Grrrrr
Čaj od mame in mal medu notr :))
Lp
Niso prepovedane, ker jih potem ne bi bilo na policah lekarn. Vsebujejo pa krezol, ki se mi zdi malo sumljiva snov in zato pogosta uporaba ni priporočljiva. Obstaja veliiko boljših stvari kot je Neo-Angin, ampak je reklama naredila svoje in zdaj vsi ližejo ta rdeče tabletke.
Meni so na začetku full pomagali, pol pa nič več.
Za grlo so boljši fisherman’s friends.
Take tablete kot so Neo-angin, Septolete, in drugo…. ponavadi so samo za ZELO blaga vnetja grla. Če gre za bakterijsko okužbo dihal ti te tablete ne bodo pomagale, zato so Antibiotiki. Če te po treh dne še vedno boli grlo in če imaš povišano temperaturo se je OBVEZNO treba posvetovati z zdravnikom…
Lep pozdrav…
No, hvala vsem :-), a saj me ni toliko zanimalo, s čim naj pozdravim prehlad (za to že imam svoje metode :-)), ampak me bolj teoretično zanima, zakaj naj bi bil prepovedan, če kdo slučajno ve oziroma je slišal za to – kolegica, ki študira medicino, mi je rekla, naj ga nikar ne jemljem, ker je prepovedan in se menda po novem ne bi smel prodajat ali kako, ker bi naj vsebovale neko strupeno snov, in me je zanimalo, če je to res in zakaj. Sicer pa ga jaz tako in tako ne maram, ker mi je premočen, tako da ostajam pri starih dobrih preverjenih zdravilih, kot so čaj, med, limona, propolis, pa kaka septoletica, sicer pa je vse to tako in tako samo placebo, a bolje to kot nič. Za Neoangin pa me je zanimalo bolj zato, ker ga moji doma jemljejo, pa tudi ker sem tako na pol – “ljubiteljski zdravnik”, tako kot že eden tukaj. 😉
Kakor je meni znano so odkrili, da je rakotvoren, da bi bil prepovedan pa nisem še nič slišal (pa sem medicinc)… je pa možno.
Sicer pa če mene prašaš je brezveze zadeva (ko bombonček je, jest ga vzamem za okus hehehe) – raje topu (ne vroč) zeleni čaj z propolisom pa kak viski. 🙂
Drugač pa mam že poln kufer vseh teh študij in ugotovitev, kaj je rakotvorno pa kaj ne… raka lahko dobiš tudi, če se 100% izogibaš vsega za kar pravijo, da ga povzroča.
Ha, ha, naš zdravnik nam priporoča viski… no, lepo! :-)) Bomo ubogali!
No, ko diplomiraš, pa boš lahko imel še svoj forum tukaj, tam med strokovnjaki! 🙂
(a pridi vseeno še kaj sem!) Kateri letnik pa si?
Forum je zaprt za komentiranje.