Nenormalno me zebe
Pozdravljeni,
Zopet imam eno vprašanje za Vas. Že od nekdaj me rado zebe, vendar se mi zdi, da je vsako leto slabše. Npr. v pisarni so sodelavci v kratkih rokavih, jaz pa sem oblečena kot da je -10, pa me še vedno zebe. Zadnje dva dni opažam, da mi je v glavo vroče, drugače pa me nenormalno zebe, tako, da bi se najraj zavila še v deko. Stara sem 29 let, teža 50 kg, do nedavnega sem imela nizek krvni tlak, zadnji mesec pa opažam, da imam zase kar rahlo povišan tlak. Vedno ga imam okrog 127/80 (vem da je to normalen tlak), včasih tudi 138/84. Ne vem od česa bi to bilo, morda, ker jemljem coaxil? Me pa tudi boli v levi polovici hemitoraksa in bolečina seva enako tudi na hrbtni strani in pa v levo roko. Ta bolečina vztraja že kar 14 dni.
Če se ukvarjam s telesnimi aktivnostimi se seveda segrejem, ampak me že po 10 minutah mirovanja zopet zebe. Poleti pa je ravno obratno, hitro se segrejem in težko prenašam vročino (če sem na soncu). Ali ima pretirana zmrzavost lahko kakšen bolezenski vzrok? Vem, da bi lahko bila slaba prekrvavitev, toda kaj storiti, cel dan pač ne morem telovaditi.
Hvala, Lp