nenormalni šolski sistem in profesorji
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje…ali je normalno, da skoraj polovica šole (GIV BIC LJ) dobi popravne izpite ?
Kaj se dogaja z našim šolskim sistemom?
Kako je kaj takega sploh mogoče? Veterinarjev je približno 360, gimnazijcev pa 240. In od tega ima popravne izpite kar približno 250 ljudi, če ne še malo več. To so iz vseh letnikov.
Iz naših, četrtih letnikov, v katerih je gimnazijcev in veterinarjev približno 150, ima približno 70 ljudi popravca.
Samo iz našega razreda – 26 ljudi, ima popravni izpit 16 ljudi. in to ne enega, ampak dva ali celo tri.
Zakaj nam to delajo? Učimo se, pridni smo, nismo bili razgrajaši, nismo veliko špricali, lepo smo se obnašali ( kot vsa druga leta!!!!!!!)… ne razumem… a je res toliko preveč izobraženih ljudi da nas morajo malo prepucat?
Grozno…
Glede profesorjev pa nimam besed!
Profesorica za slovenčino …
– živčna
– zajedljiva
– nesramna
-žaljiva
– psihično nestabilna
Dala 10 popravnih izpitov tako, da je poklicala gor deset naključnih ljudi, jim dala eno vprašnje, rekla da nakladajo in jih poslala dol s popravnim. Enemu rekla, naj gre ven ker je škoda kisika zanj.
Eni rekla, da je totalni idiot in da ne bo naredila letnika.
Drugemu rekla, če je možgane izgubil na cesti na poti v šolo…
Meni ni jasno kako lahko taka oseba sploh dela v izobraževalni ustanovi…uči nas, da bomo dosegli kaj, če bomo nesramni, žaljivi, psihirali druge in jim uničevali življenja.
A je to normalno dandanes?
lp, zverinica.
Marsikaj v šolstvu dandanes ni normalno.
V prvi vrsti ni normalno, da starši v tolikšni meri napadajo učitelje zaradi slabih ocen. Ni normalno, da za vsako ceno podpirajo svoje otroke in zmanjšujejo avtoriteto učiteljev. Ni normalno, da si pubertetniška mularija v osnovni šoli drzne jezikati, kliče učitelje po imenu ali celo po žaljivih vzdevkih (vpričo njih, seveda). Ni normalno, da v šoli praktično ni več sankcij.
Po drugi strani pa tudi na strani učiteljev ni vse idealno. Že v časih, ko sem sama obiskovala šolo, sem se spraševala, kako lahko učitelj tako mirno prenaša, da ima v njegovem razredu cel kup otrok negativno oceno. To je vendarle dokaz, da je slab učitelj, ki učencev ne zna pritegniti in motivirati in ki se v preveliki meri osredotoča na njihovo neznanje.
Še bolj zanimivo mi je, da se učitelji sploh niso vznemirjali, če je bila ocena iz njihovega predmeta na maturi bistveno drugačna od njihove ocene. Prijateljica je imela – po mojem mnenju po krivici – pri nekem predmetu oceno 3, na maturi pa je pisala 5. Namesto da bi učiteljica spoznala svojo napako, se je jezila nad prelahkim testom na maturi.
Po mojem mnenju so težave na obeh straneh.