Spoštovani
Najprej vam bom opisala težave,ki so pripeljale do tega,da danes pišem vam.
13.9.mi je zdravnica zaradi kašlja,ki je trajal več kot mesec dni,predpisala antibiotike sumamed in folkodin.
22.9.sem imela abrazijo in laparoskopsko sterilizacijo.
3.10.sem bila naročena na reabrazijo,vendar sem imela tako hudo infekcijo,da to ni bilo mogoče.Dobila sem sumamed in antibiotično kremo.
7.10.sem bila operirana in proti bolečinam dobila tramal.
14.10.dobim iz bolnišnice recept za primotren,ker so izvidi zopet pokazali vnetje.
4.11 sem imela histeroskopijo,po njej sem intravenozno dobila amoksiklav in analgin(po posegu,zvečer in zjutraj,nato sem šla domov.
10.11.sem imela kontrolo in ker imam spet infekcijo oziroma vnetje sem dobila klimicin in svečke betadin.Ko vzamem tableto imam občutek,da točno vem kam je padla,ker me boli želodec,takoj pa dobim tudi kislino,ki mi iz želodca sili v grlo.(pijem mleko)
Po histero preiskavi,pa mi tudi trebuh konstantno raste in je na otip trd(kot bi bila polna vode)
Ker sem pred posegom dobila dve svečke za praznjenje črevesja,imam zdaj hude težave tudi glede tega.Do danes sploh nisem čutila potebe po odvajanju,nič ni bolelo)Najprej sem rast trebuha pripisala zaprtju,danes pa sem šla prvič po posegu in na papirju je bila sveža kri(to je verjetno od zaprtja),trebuh pa je ostal.Boli me samo pod rebri in pri sramni kosti,vendar to ni neka konkretna bolečina,prej bi rekla,da je od raztezanja tkiv.Na malo potrebo hodim zelo pogosto,kot bi nekaj pritiskalo na mehur in res zelo težko sedim.Izgledam,kot bi bila 5 mesecev noseča.V 10 dneh,sem se zredila za 5kg.(vse v trebuh)
Zanima me,ali je možno,da sem z vsemi zdravili,ki sem jih jemala v tako kratkem času poškodovala kakšen organ?Mogoče jetra??
Od 22.9.pa do danes sem pojedla kar precej antibiotikov in drugih tablet,3x sem bila pod anastezijo(25.11.sem naročena še na en poseg)
Stara sem 36 let,jem zmerno(nikoli nisem imela težav s prekomerno težo) in sem že 5 let popolni abstinent.Stari starši so mi umrli za rakom na črevesju,moja mati pa zaradi odpovedi jeter(ne zaradi alkohola)
V petek imam zdravnika,pa me zanima ali počakam do takrat ali bi ga morala obiskati prej?
Najlepša hvala za vas čas in odgovore
Pozdravljeni!
Antibniotiki so vam najverjetneje uničili normalno črevesno floro, zato svetujem jemanje probiotikov npr. BioGaia. Zaradi napihnjenosti človek ne pridobiva na telesni teži. Zelo sumljivo je, da se vam v trebuhu nabira tekočina in je zato trebuh napet in imate občutek, da ste noseči. Svetujem čimprejšni UZ trebuha!!!!!.
Lp,Nataša Smrekar