Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nenehno jamranje in stokanje dojencka

Nenehno jamranje in stokanje dojencka

Pozdravleni

Imam 10 dni staro dojencico. Zdravniki jo ocenjujejo kot majhno – ima 2570g. Rojena je bila v 37 tednu. Dojenje nama ne uspeva. Mleko si crpam in ga imam kar nekaj. Zraven jemo se adaptirano mleko NAN opti pro (ker so ji ga dajali tudi v porodnisnici). Odkar sva prisli domov ugotavljam da ji noben cucelj na flaski ne odgovarja. V porodnisnici je lepo jedla z avent natural št.2 doma pa se mi je zdi da jo en ta isti cucelj zaliva iz drugega nic ne povlece. Poskusila sem ze avent anti colic, mam in nuk – vsi jo zalivajo in prehitro je. Najvecji problem pa je, ker se mi zdi da moja deklica v budnem stanju ves cas kaze nelagodje. Se krci in nenehno jamra in stoka. Sicer plenicke so polulane in pokakane. V narocju se umiri. Drugace pa non stop kaze nelagodje. Vsi (tudi sestre in zdraniki v porodnisnici) mi govorijo, da je to normalno da ima nerazvit prebavni sistem in da se bo s casoma umirilo. Naju s partnerjem pa skrbi ker ni minute v dnevu da bi bila mirna brez nekega nelagodja. Imate kaksen nasvet? Bi morala menjati mleko? Flasko? Ali kaj drugega. Kupcke redno podirava. Ko gledam druge otroke se zdi kot da so vsi mirni in zadovoljni samo moja dojencica ne. Sem ze kar malo obupana.

Najverjetneje bo res tako, da bo sčasoma stanje izboljšano in se bo nelagostnot umirila. Lahko poskusite z drugačnimi cuclji in stekleničkami, za mleko p0a odsvetujem menjavo, glede na to, da ima optialno materino mleko in primerno formulo.

Ob kakrnih koli bolečineh (neutolažljiv jok), slabšem uspevanju na telesni teži, nezmožnbosti pomiritve, bo potrebna obravnava.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close