Nenavadni simptomi
Pozdravljeni,
imam določene zdravstvene težave ki jim zaenkrat še nihče ni prišel do dna.Ker se me že počasi loteva občutek,da mi nihče ne more pomagati,sem se obrnila na vas.
Stara sem 21 let.Težave so se začele v začetku novembra z gastritisom-pekočim občutkom v želodcu.Neprestano sem morala jesti.Zaradi tega sem šla k osebni zdravnici,ki mi je predpisala tablete Gasec zaradi preveč kisline.Drugi dan jemanja tega zdravila(mislim da je bilo 14.11) sem se zbudila sredi noči s hudimi krči v mišicah(ki so prešli v tremor-tresenje kot pri mrzlici vendar brez vročine),razbijanjem srca,slabostjo.Odšla sem na urgenco,kjer so naredili EKG ter krvne preiskave.Ugotovili so pomanjkanje kalija v krvi ter palpitacije(nič hujšega),pritisk pa sem imela 150/110.(normalno imam okoli 100/70)Vsi simptomi naj bi bili posledica hiperventilacije(saturacija kisika v krvi je bila 100%).Dobila sem infuzijo kalija in poslali so me domov.Celo noč in še cel naslednji dan sem imela podobne napade tresenja,slabosti,čutila sem hiperaktivnost,nisem mogla biti pri miru.
Domnevala sem da so napadi posledica Gaseca,zato sem z jemanjem prenehala.Dan po prenehanju jemanja je bilo bolje,vendar se je zvečer napad ponovil.Spet sem se zatekla na urgenco,kjer so naredili preiskavo še za ščitnične hormone,kreatin kinazo in slikanje pljuč.Vse je bilo bp.Prav tako je bil kalij v mejah normale.Pritisk pa spet povišan 145/100.Spet so zaključili da gre za hiperventiliranost ter da naj se naučim pravilnega globokega dihanja.
Napadi so se od tedaj ponavljali vsak večer,čez dan pa sem čutila precejšnjo utrujenost,zbadanje pri srcu,hitro sem se utrudila čeprav sem sicer športno aktivna itd.
Čez nekaj dni sem imela gastroskopijo.Tudi tam niso ugotovili nič posebnega,razen nekoliko zožanega požiralnika v predelu tik nad želodcem.Moja zdravnica je iz tega sklepala,da gre za psihično težavo in mi hotela napisat antidepresive.
Sama sem prepričana,da to mojih težav ne bo rešilo,saj nisem depresivna niti nimam paničnih napadov,vse kar me skrbi je to da je z menoj kaj narobe.
Tako sem se odločila obiskati bioenergetika,saj so zdravniki odklonili nadaljnje preiskave.Ta mi je rekel,da imam želodec premaknjen za 5 cm preveč gor,zaradi česar pritiska na pljuča in srce ter povzroča napade hlastnega dihanja.Naredil je posebno masažo s katero naj bi ga premaknil na pravo mesto.Po tej masaži(to je bilo pred 1 tednom) mi je bilo še nekaj dni zelo slabo,napadi v tolikšnem obsegu se po tistem niso več pojavili.
Ne vem če ima to kako vezo s prejšnjimi dogodki,ampak v zadnjem tednu se mi pojavlja trzanje mišic,včasih kot tresenje le-teh,drugič kot nekakšni nehoteni mišični gibi,ko naredim kak gib ki ga nočem.Imam tudi občutek težjega požiranja,počutim se izčrpano,sploh zjutraj,za telovadbo sem prešibka.Mišično trzanje se poslabša na mrazu,saj me nenormalno zebe celo če ni zelo mraz.Veke,vid,gibanje so zaenkrat še ok,imam pa občutek utrujenosti v rokah in nogah,velik napor mi predstavlja premikanje le-teh.Enkrat sem se celo onesvestila,tako brez energije sem bila.Jem magnezij in B-complex,a ni izboljšanja.Podobne trzaje sem čutila že pred kake pol leta,a so vitamini izboljšali stvar.
Bi v tem primeru lahko šlo za MS ali kakšno podobno avtoimuno oz.nevrološko bolezen?Vem,da jih obstaja veliko,tako da ne vem ali se mi splača samoplačniško obiskati nevrologa ali gre za kaj drugega.Morda pa je tukaj kdo,ki je že imel podobne težave.Vsi nasveti so dobrodošli :))
Pozdravljena Urshy,
pri branju foruma sem zasledil poplnoma iste težave kot si jih navedla. Naredil sem enake preiskave kot ti, bil v bolnici osem dni, kjer zdravniki niso našli ničesar, razen tega da imam pomanjšanj kalij. Kasneje tudi gastritis. Če si rešila svoje težave, mi prosim sporoči kaj je bilo narobe, ker sem že obupal. Ne vem več na koga se naj obrnem. Lahko mi pišeš na mail: [email protected]. V naprej se ti že zahvaljujem.