Najdi forum

Nenavadne domače živali

Živijo!

Sem iz Ljubljane. Živim v bloku in me zanima ce imate izkusnje z nenavadnimi domačimi živalmi. Sama bi zelo rada imela zajca ali kunca samo starši pravijo da jih nimamo kam dati.

Zanima me ce imate kaj podobnih izkušenj (kako bi se dalo uredit bivališče v stanovanju…)

Pozdrav, Lucija

Moja prijateljica ima doma zajčka, tistega majhnega z bolj kratkimi ušesi. Je sicer zelo ljubka živalca, vendar ga je zelo težko (če sploh?) navaditi na sobno čistočo. Vendar – ne moreš ga imeti ves dan v kletki, malo ga moraš tudi spustiti ven.
Aja, poleg tega ji je pa preglodal vse kable in rože obgrizel, skratka, kar precej škode je naredil.
Lastnih izkušenj pa nimam.

En resen odg. Sestaviti mošaš HIŠNI RED ,ga mu večkrat prebrati,Ter prijaviti ,upravljalcu bloka .Da bolahko ,stroške porazdelil na novega člana.

Malo za šalo !
“Štumpantel”

Hm, po mojih izkusnjah je muca idealen prebivalec stanovanja, pa tudi dojemljiva za crkljanje. Vzames tako, ki je stanovanja in cistoce ze vajena (ko dopolni 3 mesece). Kratkodlako, da ni tezav s cesanjem. Potem ji vsak teden malo pristrizes krempeljcke (ne prevec!) in ji kupis kaksen predmet, ki ga lahko praska, ker bo to kljub temu se pocela. Meni moja se ni nic unicila in sploh se mi zdi zivljenje z njo lepse, kot je bilo brez nje. Za dopust za zdaj ni bilo tezav, saj so jo vzeli prijatelji v oskrbo in vsi po vrsti so me prosili, naj se kaksen dan ostanem, ker se jim je tako prikupila… Vsak dan potrebuje malo razposajene igre, igrac pa ni treba kupovati, ker ima naceloma raje domace improvizacije. Tudi prehrana je zelo preprosta, ce je vajena briketov. Macje stranisce je lahko pokrito in s filtrom in ob vestnem ciscenju peska ni prav nobenega vonja.

Sprobano. Zajček. Rad ima kable..take, v katerih laufa elektrika… ker če ne laufa, mu niso zanimivi. Namreč mojemu zekotu sem dala v kletko kos kabla, da si zobke pobrusi..nič, pa brusni kamen, z okusom korenčka,..nič. Našel je sam, kar mu paše. Je bil pa igriv. Navadil se je name in se kmalu pustil crtati. Kako je mehek..puhek, res. Spustila sem ga tudi po bloku..laufal je najprej samo gor, potem pa še dol po stopnicah… Kakci in lulanje, hudo smrdi. Menjavati moraš vsaka 2 dni, če ne celo vsak dan. Smešen je bil, ko je hrustal zelenjavo, pa jabolka. Super faca je bil mali. No, vsaj prodali so mi ga za mini zajčka….ki je postajal vedno večji in večji.
Če boš rabila kletko, pa brusni kamen, povej.

Hmmmm nevem no, če zajčki in podobno spadajo še med nenavadne domače živali…so se precej razširili v zadnjih časih…recimo zame je nenavadna domača žival kakšn od plazilcev al pa pajkov itd.

Sama sem imela pred leti mačko.Lepo se je prilagodila življenju v stanovanju, lulat je hodila na stranišče. Skratka…bila je sila prijazna, razvajena in čista muca. Negativne stvari so bile njene dlake, katere so kljub temu, da je bila kratkodlaka, letele po celem stanovanju in to, da jo je bilo potrebno sterilizirati. Po sterilizaciji je bila nekaj časa zelo boga.
No, sedaj imamo zajčka. Zaenkrat je še majhen in upam, da ne bo pretirano zrasel. Živi v kletki, izven kletke se redko pokaka ali polula. Običajno hodi vedno v isti vogal v kletki in to potem pač vsak dan počistim z lopatko. Vzame mi pet minut časa. Vsake tri do štiri dni pa potem generalno očistim kletko. Nastlano ima z briketi iz slame, kateri vpijejo tekočino. Čez dam še seno, da se ne vidijo bobki. Z briketi in slamo mu pokrijem polovico kletke, ostalo pa z slamo. Rad se crklja, otroci ga naravnost obožujejo. Dela z njim ni veliko, stroškov pa tudi ne.
Pravijo, da je legvan tudi prav zanimiva žival. Da se ga tudi veliko naučiti in je zelo crkljiv. Potrebuje pa terarij in kar precej zraste. Dva meseca nazaj sem imela priliko videti žensko, katera je z njim v naročju hodila po cesti. Žival je bila videti vsa blažena, ko ji je slonela na rami.
Rožnati kakaduji se tudi zelo navežejo na človeka. Tako ga obožujejo, da ob odsotnosti te osebe začnejo hirati.
Dejstvo pa je, da vsaka žival s seboj prinese delo, dlake in vonjave. Brez tega pač ne gre.

New Report

Close