Najdi forum

Nenavadna privlačnost

Pozdrav,
imam prijateljico,za katero drugi zanjo opažamo,da ima neko neverjetno prilačnost do moških.
Kljub temu,da je povprečno lepa oseba,da se popolnoma normalno vede in komunicira,do obeh spolov enako in da je že precej preko “abrahama”,še vedno nosi v sebi poseben šarm in erotični naboj.Bila sem v njeni družbi,ko sva se sprehodile po mestu in je moški,ki je sedel z ženo na klopci s sladoledom v roki,popolnoma onemel,ko sva šli mimo njega .Vem,da se je zdrznil in zaznal njeno bližino,saj se meni to ne dogaja.
Ali je možno,da je oseba prinesla s seboj neko privlačnost iz prejšnjih življenj,v katerih je imela nek določen način živlljenja?
Prosim za vaše mnenje,rada bi potrdila svoje domneve.
Pozdrav MRKA

da vam skušam vsaj malo odgovoriti, da vprašanje ne bo ostalo samo.

pravijo, da veliko prinesemo iz prejšnjih življenj. Kaj naj bi to bilo, jaz nimam pojma. Sprašujem pa se, zakaj bi ugotavljala kaj je ona prinesla iz prejšnjega življenja in kakšen je bil njen način življenja in zakaj pravzaprav bi sploh morala potrjevati svoje domneve.
kot zadnje, pa ne razumem zakaj se ukvarjaš in nekaj domnevaš o drugih?

To življenje je tvoje in če je kaj vredno, je to da se z njim ukvarjaš. Veliko je ljudi, ki niso nič posebnega na pogled, ampak nosijo v sebi neko privlačnost. Ponavadi je ta privlačnost zaradi lastnega zadovoljstva in ne zato, ker to igrajo.
Kot drugo, pa je nekdo meni zelo privlačen, drugemu pa popolnoma antipatičen, tako da je težko soditi, kaj je razlog. Ali je to lepota ali kaj drugega.

Kdo pa je tako pameten, da bi vedel vse te odgovore. Dejansko smo lahko prepričani v nekaj izključno samo, če gre za nas same, vse ostalo so samo domneve.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Thanks,
lp MRKA

Ni problema, se bom potrudil, pa dal kakšen koristen odgovor.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

pozdravljen!

če smem vprašat, kaj pa se je zgodilo z modelatorjem, da ga ni več nič slišat?

sej ne, da Primož nisi v redu, sam… :))

LP obema in vsem,
pikica

Moderator ima trenutno zelo velike jesenske obveznosti z pripravo skupin za jogo in aktivnosti, ki jih uči. Pa še malo bi rad videl utrip na tem forumu, ker so se nekateri zelo pritoževali, pa da osebno vidim, kaj in kako je.

Primož

aha…ok. :))

drugače pa naj povem, da hodim na medovernet večinoma le zaradi tega foruma…ok, grem pogladat kdaj tudi kake novičke pa na kak drug forum še…

meni osebno je zelo všeč.. ker se mi zdi da ima dobre in argumentirane odgovore…. pa tema je na sploh najbolj zanimiva od vseh.

LP
pikica

No me veseli, da tudi nekdo tako misli.

Duhovnost je nekaj, kjer bo sto ljudi imeli sto mnenj.

Danes je duhovnost vedno bolj priljubljena. Zakaj? Zato ker ljudje in svet ugotavlja, da sreče kljub vsej materialnosti in vsemu kar si lahko privoščimo in dobimo – ni. In ljudje so se pričeli zavedati, da je potrebno delati nekaj drugega in če ni materializem tisto in bogastvo, je treba iskati v duhovnosti. No vsaj to besedo poznamo.

Kaj pa je duhovnost (angleško je boljša beseda spiritual), ki se razume malo drugače, kot determinira beseda duhovno.

Glavni in največji problem človeka je EGO, ampak je nujno potreben za človekov razvoj.

Duhovnost pa ni nekaj, kar bi se dali opisati ali zaznati z našimi 5 čutili. Duhovnost – spiritual je nekaj kar je onkraj fizičnega. Zato je vsako razlaganje, lahko zadetek v prazno. Ampak ker je to edini način, da kaj spoznamo in razumemo, moramo uporabljati tudi besede.
Pridemo pa do naslednjega problema: Kako prepoznati kaj je prava ali napačna pot ali informacija? Kdo je tisti, ki nam kaže pravo pot in ni samooklicani guru, ki zadovoljuje svoj EGO in živi na račun naivnosti ljudi?

Tako, da je duhovnost hvaležna tematika, obenem pa zelo, zelo težavna pot, ki je zelo, zelo hitro napačna.

Primož

Upam, da bodo pisci, ki so se zelo pritoževali, izkoristili obdobje, da ‘nemoteni v svojih razmišljanjih’ pripomorejo k pravemu utripu na tem forumu.

In da bo Igor spet pripravljen sčasoma deliti med nas tisto, kar ve. Kako zaznavamo sporočila, ki jih prejemamo vsakodnevno iz svojega okolja, ni toliko odvisno od osebe, ki nam jih podaja – temveč od nas samih.

Upam, da bodo pisci, ki so se zelo pritoževali, izkoristili obdobje, da ‘nemoteni v svojih razmišljanjih’ pripomorejo k pravemu utripu na tem forumu.

In da bo Igor spet pripravljen sčasoma deliti med nas tisto, kar ve. Kako zaznavamo sporočila, ki jih prejemamo vsakodnevno iz svojega okolja, ni toliko odvisno od osebe, ki nam jih podaja – temveč od nas samih.[/quote]

Mislim, da bodo morali iti tudi skozi moje sito, ko sem bral marsikatero sporočilo, ki ni bilo objavljeno, naj povem, da bi enak zaključek dočakala vsa ta sporočila, morda še s kakšnim hujšim odgovorom.

Igor pa je pripravljen deliti med nas vse tisto kar ve, brez skrbi, samo da uredi jesenske programe in aktivnosti in bo zopet z vami. Morda pa bova kar dva moderatorja in boste imeli še en pogled na situacijo. Ljudje smo različni in točno to je lepota.

Primož

In da bo Igor spet pripravljen sčasoma deliti med nas tisto, kar ve. Kako zaznavamo sporočila, ki jih prejemamo vsakodnevno iz svojega okolja, ni toliko odvisno od osebe, ki nam jih podaja – temveč od nas samih.[/quote]
Bravo, tudi jaz se strinjam s tem, da je od nas samih odvisno kako razumemo, kako doživljamo sporočila iz okolice. Prepričan sem, da je ravno zato potrebna toliko večja strpnost do drugačnosti, toliko več razumevanja, da ni vse tako razumljivo drugim, kot je morda nam samim.
Ravno zato si v objemu Ljubezni ne smemo dovoliti sovražnih, (to je grdo, to je nič vredno, to je brezvezno,…in podobnih) govorov.

Lepo je videti lepe vzpodbudne besede, ki ste jih napisali tudi vi Primož. V različnosti se lahko bogatimo!

Mir in vse dobro želim.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Bravo, tudi jaz se strinjam s tem, da je od nas samih odvisno kako razumemo, kako doživljamo sporočila iz okolice. Prepričan sem, da je ravno zato potrebna toliko večja strpnost do drugačnosti, toliko več razumevanja, da ni vse tako razumljivo drugim, kot je morda nam samim.
Ravno zato si v objemu Ljubezni ne smemo dovoliti sovražnih, (to je grdo, to je nič vredno, to je brezvezno,…in podobnih) govorov.

Lepo je videti lepe vzpodbudne besede, ki ste jih napisali tudi vi Primož. V različnosti se lahko bogatimo!

Mir in vse dobro želim.[/quote]

ŽAl moram zelo natančno povedati, da si ne bi nemotenost razlagali po svoje in bo vse dovoljeno. Vloga moderatorja in v področju kot je duhovnost tudi učitelja, da ne dovoli vsega. Kajti ko na tem področju enkrat zaideš, zaideš zelo.
Torej je njegova vloga, da vas postavi na pravo mesto, četudi z trdimi besedami.

Naj tudi povem, da je drugačnost zelo zlorabljena beseda. Čim delam nekaj drugače in mi nekdo tudi dobronamerno želi povedati, da se motimo, se sklicujemo na nestrpnost do drugačnosti. ŽAl ni vse nestrpnost, tako jo samo tisti, s katerimi se ne strinjamo razumejo in se na njo sklicujejo.

Danes je zelo popularno sklicevanje na vse mogoče zakone. Kdo pa jih je spisal? Kdo je tako inteligenten in pameten, da ve kaj je prava pot, mi pa se jih slepo držimo. To so zakoni spisani zadnjih nekaj let, 10 let.
Če želimo v čemerkoli uspeti, potrebujemo disciplino.
To je tako kot bi na mojem treningu rekel učencem, tole je vaja, delajte jo po svoje.

To preprosto ne gre, zato je še kako pomembno, kdo da pravo informacijo.

Kot sem omenil, moje sito je še veliko bolj gosto.

Primož

Oho, tega prispevka sem zelo vesel!
Prispevek nakazuje utemeljeno odločnost, disciplino…delo – odnos moderatorja. Vidim nazoren zapis o besedi “drugačnost”, zelo zanimivo.
Tudi sam se zavedam, da so pri tako odločnem zavzemanju, za dober uspeh, potrebne tudi
odločne besede- zgoraj vidim zapis “trde besede”. Prav gotovo je temu tako! Osebno se strinjam, da je potrebno kljub temu, da imamo ljudje različne filtre razumevanja, upoštevati znanja in veščine dobrega komuniciranja, kjer se sogovorniku omogoča čim manj razumevanja, da je napadena njegova identiteta, da je napadena njegova vrednota…
Zgoraj je zanimiv primer, (vaja , učenec…).
Seveda, če učitelj ne bo pripravljen prisluhniti učencu, ki mu vaja ne gre najbolje, se mu bo težko približal z ustreznim pristopom. (Lljudje smo različni in v praksi ravno zato veljajo različni pristopi v komunikaciji). Iz osebnih izkušen in izkušenj iz izobraževanja, sem spoznal, da so dobri učitelji, vodje, direktorji, manedjerji…tisti ljudje, ki zmorejo odločno, jasno spoštljivo- človeku dostojno povedati kar želijo. Spoštujejo drugačnost a zahtevajo kar menijo, da je prav in potrebno. Nimajo se za absolutne, ki bi imeli absolutno prav- znajo se opravičiti in spregovoriti tudi o tem, kar so naredili narobe in iščejo rešitev.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Spoštovani D.P.

vidim in čutim zadovoljstvo:… v vaših stavkih, pa imam občutek, da ne zaradi dejstva, da jaz trenutno moderiram forum, ampak ker ga Igor ne. Naj kar takoj povem, da je to samo začasno, z veseljem ga bom osebno kontaktiral, da bo povedal svoje mnenje, na določeno temo, samo toliko, da ne izgubite občutka, da bo nadaljeval z moderiranjem. In tudi v tem obdobju, ko bom jaz moderiral forum, boste morali močno paziti na energijo, ki jo vlagate v napisane besede, saj se da močno čutiti, kot nekakšno prikrito zadovoljstvo, da je temu tako.

Če povzamem vaš stavek: Vidim nazoren zapis o besedi “drugačnost”, zelo zanimivo.
Tudi jaz nazorno vidim, v vaših besedah neko navdušenje, da ne rečem samo zadovoljstvo ob tem dejstvu. Uporabljam samo vaše besede, v malo drugačni obliki.

Vi tudi čutite, vidite v besedah potem pa postavite v narekovaj, trde besede. Prav gotovo je temu tako, se strinjam, je potrebno itd… naj povem,da še kako dobro vem, da besede niso samo napisane črke, povezane v stavek, tudi sama oblika ne pove vsega. Da ne boste presenečeni, obstaja tudi znanost besed, v katere se vtisnejo energetski zapisi. In jludje, ki so dojemljivi za te zapise, jih znajo razbrati. Četudi na in v besedah izgleda vse lepo, energija pove drugače. Žal je večina nedojemljivih za to vrsto energije.

In tisto (vaja, učenec) niste razumeli. Kar bi rad posebej izrazil, je, da ne poznate mene, ne sistema, načina dela, namena dela, načina delovanja, močno verjamnem, da niste podkovani v internetnem, kaj šele forumskem komuniciranju, radi bi samo naredili vtis name.. Zato se nikar ne postavljajte na stran, kako veste kaj moramo dati.

Kajti v našem primeru in tem primeru, je samo toliko kolikor dovolimo. In če dovolimo veliko, še ne pomeni, da vse in da ne bomo spremenili pogojev.

Morda na vašem področju to deluje drugače, na našem pa zagotovo ni tako kot mislite.
Še enkrat poudarjam, da ne bom govoril ure in ure, tukaj je samo toliko kolikor dovolimo.

Če pa bi radi razumeli (vaja, učenec) pa boste morali priti na moj trening in tja hoditi najmanj dve leti, da boste razumeli kaj se sme in zakaj se sme.

Zaenkrat je imel in ima ta forum moderatorja, ki forum usmerja po neki svoji filozofiji, torej ima neko svojo smer in pravila. Ponavadi jih ne sprejmejo tisti, ki bi radi naredili drugače. Takšni bodo morali odpreti svoj forum in tam delati tako, kot menijo da je najbolj prav. Tukaj pač ni tako, kot bi marsikdo mislil.

Na žalost se ne moremo znebiti energije, da vse kar ste napisali, leti na točno določeno osebo. In s tem sestavkom, si nikakot niste naredili pozitivnega vtisa.

ker sem že analiziral vaš sestavek, si bom dovolil samo še en stavek, ki mu zelo pritrjujem:

>
Točno tako, spoštujemo drugačnost, ampak zahtevamo, kar menimo da je prav in potrebno. Z drugimi besedami, kar menimo, da ni prav in nepotrebno, tudi ne objavimo.

Primož

Dragi…. kako zanimiva beseda, to ponavadi pravimo nekomu, ki ga spoštujemo,…v nasprotnem primeru to pravimo samo še v primeru sarkazma ali cinizma…

Mimogrede: Veste kaj je to sarkazem?

Ko nekoga j….v …glavo in on nima pojma, da to počnete.

ŽAl moram zelo natančno povedati, da si ne bi nemotenost razlagali po svoje in bo vse dovoljeno. Vloga moderatorja in v področju kot je duhovnost tudi učitelja, da ne dovoli vsega. Kajti ko na tem področju enkrat zaideš, zaideš zelo.
Torej je njegova vloga, da vas postavi na pravo mesto, četudi z trdimi besedami.

“”Potem pa te prosim, če poveš:
Kako ti, Primož, veš, da ……….. zašel?
In to zelo?””

Za začetek napišem: Gospod Emanuel in vi ste????????? Vi ste prepričani, da niste zašli??? Kako naj vemo?

In berem naprej:

“”Si upaš za sekundo pomisliti kaj, če je to res in kakšna škoda se dela, za zavajanje ljudi?
Da pot na kateri ……. …… in na katero vodite ljudi v stiski ali zgolj v nevednosti
vodi v še slabše počutje?

Pohvalno je, da si prišel pogledati kaj se dogaja. Ampak to je premalo. “”

Se midva poznava?
Res bi vas rad spoznal, da bova imela tako pristen stik in odnos???

“Mi lahko poveš kako …………………….
Kako si predstavljaš …………………..
In kot vidim tu, se s tem še strinjaš – ?
Da je cenzurirano vse, ……………..i – ?

Si napisal, ……………………….- ?
Kaj pa, …………… pravem mestu?

Še enkrat te vprašam: …………………….?

Kako lahko na takem področju, kot je duhovnost in ko vemo, da so stvari tudi zelo nevarne lahko dopustiš, …………………………?

Jaz ne hodim več sem. Pa še kdo drug tudi ne.
Tole sem napisal, ker me je nekdo opozoril,…………………

Še enkrat predlagam, ne delajte si sramote, naj bo forum o duhovnosti
– brez moderatorja.
Naj ljudje, ki ne vedo nič – sami presodijo po kateri poti bodo šli, ko bodo slišali še za kakšno drugo izkušnjo.

O tem kdo lahko ve kaj je Resnica pa … dragi Primož
ti res misliš, da ni nikogar na tem svetu, ki bi vsaj malo okusil Boga? “”

Sploh se mi ni dalo pisati pod vsak sestavek. Zato sem samo malo označil bistvo vašega pisanja. Ste drugje, nekdo vas je opozoril in ste prišli meni malo kozjih molitvic napisati…. Lepo, da ste mi jih napisali, vendar vsak, ki je vsaj malo na realnih tleh, bo iz vašega pisanja razbral namen vašega prispevka, ki še zdaleč ni konstruktiven.
Če ste našli pravo pot, potem le hodite po njej in se opravičujem, če smo mi na napačni, ampak morda nekoč spoznamo.

Vesel sem za vas, da ste izkusili Boga.

le tako naprej.

Primož

Emanuel, še vedno nisem dobil odgovora. In to je tisto bistvo, ki ga ne razume nihče v virtualnem svetu.

kdo ste vi? Kaj ste? Kaj znate? Kakšne so vaše kvalitete? Od kje prihajate? Kakšna je vaša preteklost? Kako ste pridobili vsa ta znanja? Kako mi lahko pomagate n na kateri osnovi to trdite?

Ogromno vprašanj, za začetek pa se spodobi, da se predstavite. Vsaj meni se to zdi ena najlažjih in najbolj enostavnih in najblolj osnovnih stvari, ki naj bi jih vsakdo razumel. Ampak samo tisti, ki trdijo da vedo več od drugih ostajajo skriti.

Jaz sem javen, mene lahko najdete, kadarkoli, vam pa očitno ustreza, da ne vedo veliko o vas. Čeprav imate z resnico možnost, da vsem poveste zakaj vse kar pravite drži in ljudje se bomo z veseljem obrnili k vam po pomoč. Mogoče vam bomo celo ponudili moderaotrstvo. Dokler pa ne vemo, kdo ste, pa žal to zelo težko storite.
Seveda mi ponudite mail, ki vas ne more identificirati.
Če imate resnico, potem bi jo morali deliti in to seveda javno, ne pa pod skritimi imeni. Z mano komunicirate javno in ljudje berejo in si ustvarjajo mnenje, ampak poznajo pa samo eno osebo v tej komunikaciji.

Je za duhovnost res tako potrebno, da ljudje ostanejo skriti?

Še vedno pa sem Dragi, in dobim stavek,d a nima smisla, da bi se spoznala? Ja potem pa ne razumem vašega pisanja tukaj gor in truda, da ljudi spremenite?

Primož

Kako naj kaj napišem, če je vse cenzurirano?
Kako naj napišem svojo zgodbo, če napišem preprost stavek: joga ima dolgoročno škodljive posledice – pa si ga ne upaš objaviti.

Ker potem bi kdo le vprašal zakaj.
Tudi ti nisi vprašal zakaj ampak si cenzuriral. Vidiš to?
In potem naj napišem celo zgodbo? Da bo preplavljena s pikicami?
Ne mečem biserov kar tako.

Niti tega mojega pisanja ne objaviš v celoti. Kako naj se potem človek pogovarja s teboj?
Jaz napišem – objavljeno je pa samo nebistveno.

Nimam možnosti povedati veš. In nisem samo jaz tak, ki te možnosti nima.
Dokler je tu tak moderator, kot je g. Igor.
In dokler si, žal, tu ti. Ker pa si solastnik portala žal ni nikogar, ki bi razumel.Tomaž – mogoče.

Pač delajte še naprej tako.
Diktatura. Cenzura. Omejitev svobode govora. Lahko se samo hvali jogo.
In dela reklamo za delavnice.

Zakaj ne odgovoriš na preprosto vprašanje: si prepričan, da g. Igor postavlja stvari na pravo mesto?

Jaz vidim kako zavaja ljudi, vključno s teboj. Si me vprašal zakaj?
Ne. Ker ne želiš slišati odgovora. Sploh pa ne javno.

In potem naj pridem do tebe, da me boš v pogovoru v živo slišal?
Toliko vem o teh stvareh, da me ne boš, ker si na napačno pot tudi sam zaveden.

In iz tega se težko rešiš. Sem bil na tej poti zato poznam posledice.

Me pa boš slišal, ko boš v težavah. Piši in takrat se lahko pa tudi srečava.

Emanuel, kdo pa ste vi, ki me tako vztrajno tikate? Še enkrat in zadnjič bom napisal. Predstaite se, pa bova nadaljevala pogovor. če tega osnovnega pogoja ne morete strotiti, zakaj ne ostanete tam, kjer ste rekli, da so vas zmotili.

Ko seboste predstavili, pa bom objavil vaše prispevke v celoti. Vsi imatemožnost povedati, ampak bi rad vedel kdo ste. Kajti vi veste, kdo jaz sem. Ta komunikacija poteka samo v eno smer. Zato bodo nasldnja sporočila pobrisana, ker je škoda porabljati čas, za anonimneže, ki bi radi dokazali svoj prav.

primož

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close