Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Nenadne težave pri dihanju in hkrati glavobol

Nenadne težave pri dihanju in hkrati glavobol

Pozdravljeni,

kmalu bom star 30, že več kot 10 let imam diagnosticirano bronhialno astmo, s katero kar lepo živiva. Sem malce pretežak (cca 15 kg), a intenzivno delam, da bi jih izgubil.

V zadnje pol leta, se mi je 2x pripetila izredno zoprna izkušnja: v trenutku se mi je dihanje močno otežilo, hkrati sem v ustih začutil nenavaden okus, nekako po kislem in sladkem hkrati. Ker sem težko dihal sem posegel po Ventolinu in med zadrževanjem zraka po vpihu začutil zelo močno bolečino v glavi… kot da bi mi nekdo razklal lobanjo. Bolečina sicer ne traja zelo dolgo, morda minuto – morda še manj, vendar imam občutek kot da bom izgubil ravnotežje.
So te reči pogoste?
Včasih se bojim, da me bo kap.
Je primerno zradi takšne zadeve iti k zdravniku? Enkrat sem svojemu osebnemu zdravniku stvar že omenil, pa sem dobil občutek kot da sem XXL-hipohonder, odgovora pa nobenega. Zadeva me močno skrbi.

Pozdravljeni!
Zatekanje želodčne kisline v požiralnik lahko poslabša simptome astme. Tudi kar se tiče glavobola, ga lahko povzroči kašelj, druge vrste napenjanja (kamor bi ev. lahko sodilo zadrževanje zraka) in ni nujno znak posebne bolezni.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close