Najdi forum

nenadne težave

Dolga leta sva si bila velika in prepovedana ljubezen. Prešla sva vse faze zaljubljenosti pa sva bila še naprej zaljubljena. Ker človek enkrat mora dozoreti, sva dozorela tudi midva. Zdaj sva prosta, lahko sva skupaj. Zdelo se je sanjsko. Pri vsakemu od naju so nastopili novi problemi. Zapustitev prejšnjega življenja, navad, stanovanja, le otrok ne moreš zapustiti. Ves čas sva preživljala skupaj, a ne živiva pod isto streho. On ima zadržke, pa ne vem kakšne. Zadnje mesece je postal drugačen, ni več pozoren do mene, je malodušen, ne govori veliko, kar je pravo nasprotje njegovega prejšnjega obnašanja. Izogiba se vsakega pogovora in ga prestavlja na drug čas. Pri vsem tem se najbolj pritožujem jaz, on pa meni da med nama ni nič narobe. Mene njegovo obnašanje spravlja ob živce in pogosto izbruhnem ter se po več dni ne slišiva. Še nikoli nisva prišla do tako ostrih odnosov kot sedaj. On bi rad da sem jaz še naprej ljubezniva kot sem bila, pozablja pa da tudi on ni ljubezniv. Zdi se mi, da je alergičen na moje nezadovoljstvo, po njegovem bi morala biti zadovoljna z vsem kar naredi. Če prav pomislim, on misli da nikoli ne dela napak. Poleg tega pa vse bolj vzdržuje stike z bivšo, vedno morata urejati kakšne starševske zadeve. Bivša se tudi udeležuje skupnih družinskih praznovanj, kar pomeni da se moram umakniti jaz. Zaradi tega sem vse bolj prizadeta, on pa še naprej meni, da tako mora biti in da zato najin odnos ni za nič prikrajšan. Zdi se mi, da mi je zmanjkalo vseh idej kako urediti najin odnos. Najhuje se mi zdi to, da se je predvsem spremenil on, jaz sem se le prilagodila njegovemu obnašanju. Če sem še tako samokritična, ne vidim glavnega problema na moji strani. Najin odnos je bil do pred meseci res lep in vse bolj me skrbi, da ga ne bova mogla več vspostaviti v prejšnje stanje.Ima kdo kakšen drugačen pogled, nasvet?

Spoštovani,

to, kar je v resnici bil in kar je vajin odnos, se je malce skristaliziralo in se kristalizira. Se pravi, da prihaja na površje tisto, kar v resnici je vajin odnos. Kaj je v ozadju teh dolgih let in koliko je teh, vajine ljubezni? Kaj se je v tem času dogajalo? Kaj vama je bilo skupnega v tem času in kako sta ga preživljala? V kakšnem smislu sta dozorela vidva? Koliko časa je preteklo od tega, kar sta prosta in kaj to pomeni (da sta ločena, da sta vsak zase končala prejšnje partnerstvo)? Kako si razlagate to, da vedno bolj vzdržuje stike z bivšo? Menite, da je on v prejšni zvezi vse razčistil? Ker če bi, potem se ne bi tako pogosto vračal nazaj, se vam ne zdi? Morda mu je žal, da je z bivšo končal in je ugotovil, da je bilo zanj bolje tako, da je bil tam in da je “bil z vami”. Morda pa se vendarle ni spremenil on, temveč ste ga vi sedaj zagledali v tem, kar je. Sedaj od njega pričakujte, da se do vas obnaša kot partner in da je z vami, pa je to zanj očitno pretežko. Vi želite biti z njim v odnosu moški ženska, on pa tega očitno ni zmožen, tako da………………….prav gotovo tudi prej ni bil, le da vi tega niste opazili ali pa ste upali, da se bo spremenil, oziroma, da bo vse drugače, ko bo zapustil prejšnjo partnerko. Fizično je to prav gotovo naredil, toda čustveno in psihično ga še vedno “vleče” k bivši, tako da……

Razmislite sami pri sebi, kaj si želite, kaj pričakujete in se z njim odkrito in pošteno pogovorite. Tako boste vedeli pri čem ste.

Imam skoraj isti problem.Težko bo ,pa jaz sem se že odločila.Prej ko slej se je treba,kajti posledice bodo kmalu tu.Trpela pa bo samo ti in to najbolj.Želim ti srečno.

New Report

Close