Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Nenadne razpoke v sklenini

Nenadne razpoke v sklenini

Pozdravljeni,

na vas se obračam zaradi nenadnih razpok v sklenini. Ta teden sem opazila, da so se na obeh sprednjih zobeh zgoraj naredile navpicne razpoke na sklenini. Ali to pomeni, da lahko kmalu pričakujem zlom obeh zobov. Razpoke so malo vidne, ena bolj kot druga, pa vendar….
Kaj mi svetujete nan naredim? Narocena sem konec marca pri zobodravniku, a ti lahko da gor na zobe prevleke ali kaj podobnega? Lahko na sklenino vplivam s posebno prehrano, priporočate kakšno pasto?( zaenkrat uporabljam Sensodyn).
Jemljem tablete Euthyrox za ščitnico,a to lahko vpliva na moje težave?Kakšnih večjih težav zobmi nisem imela, razen zdaj to….
Stara sem 25 let in ne bi rada že zdaj ostala brez zob..
Hvala za odgovor!
Lp, Katja

Pozdravljeni,

o skleninskih pokah sem na forumu že velikokrat pisala; zato prosim, da uporabite brskalnik. Na žalost prek neta ne morem oceniti kakšne so poke pri vas. Glede na vaše pisanje lahko samo domnevam, da so to čisto običajne poke, ki se pojavljajo tekom življenja in ne predstavljejo nikakršnih nevarnosti za zobe. Niste namreč omenili nobenih poškodb zob (fizičnih travm). Svetujem vam uporabo past za remineralizacijo zob ( paste s kalcijhidroksi apatitnimi kristali, fluorom ipd). Pazite, da ne boste uživali preveč vroče ali prehladne hrane. Svetujem vam tudi uravnoteženo prehrano z dovolj vitamini in minerali.
Niso poznani negativni vplivi Euthyroxa na zobe.
Če ste še vedno v dvomih glede obsežnosti pok na svojih zobeh, vam priporočam obisk pri svojem zobozdravniku.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close