Najdi forum

Nenadna zaspanost

Pozdravljeni,
Po nekaj neuspešnih posvetotovanjih z ličečim zdravnikom se skušam obrniti na vas za morebiten odgovor.
Pred nekaj leti,2003,sem imel prometno nesrečo z motorjem in sem utrpel le “hud pretres možganov” dam v navednice,ker tako je rekel zdravnik ob prvi pomoči,ampak jaz se vse točno spomnim kaj se je dogajalo okoli mene,pa se pokonci sem bil,prakticno mene mi je samo tekla kri iz nosa in nic druzga.Tisto noc sem ostal na kontoli v bolnici,po nekaj pregledih takih in drugačnih, me naslednji dan na mojo zeljo posljejo domov.
No,kar pa naenkrat mi je en dan v mislih manjkal,to je tisti dan ko sem bil ze doma.Dobro,to ni tako važno,bolj me zanimajo posledice ki se mi sedaj dogajajo.
Naprimer ko hocem kaj brati,recimo revijo ki ima malo daljsi clanek,ali ko se ucim,kar skoraj mi ni mogoce,in se strasno jezim potem,ker po desetih minutah razmisljanja,oz. da se prav poglobim v nekaj kar berem,enostavno kar zaspim in to me zelo moti ,ker se ne morem niti učit.Neglede ob kateri uri,zjutraj,zvecer vedno isto.Kot da mi zmanjka energije.Nisem preutrujen,pa tudi dobro se pocutim,ampak ne vem zakaj se mi to dogaja.To se mi ponavlja od nesrece sm.Pred tem sem normalno hodil v solo.sedaj je pa prav kriza,niti sledit ne moram vec pri pouku.Vse drugo lahko opravljam brez problemov,le ko se umirim in si hocem kaj prebrati ali pa npr. sudoku,evo gotovo je z mano.
Lepo prosim, ce ima kdo kak nasvet za morebiten problem.
lepa hvala Uroš

Spoštovani Uroš!

Tovrstnih osebnih izkušenj nimam. Če so sedanje težave z nezbranostjo tako moteče, da vas ovirajo oz. študijsko onemogočajo in če menite, da bi utegnile biti povezane s prometno nesrečo pred štirimi leti, vam lahko svetujem le ponovni obisk osebnega zdravnika, ki vas bo lahko napotil na nevrološki pregled.
Morda bi si nekaj časa pisali dnevnik, v katerega zapisujte svoja opažanja. Pomembno je, da si opažanja zapisujete redno in po enakem sistemu, npr. datum, del dneva (jutro, dopoldne, zvečer, …), glavne težave, stopnja oviranosti, spremljajoči simptomi (npr.glavobol…), morebitni zunanji dejavniki,… vse, kar se vam zdi pomembno. S temi zapiski obiščite zdravnika.

Želim vam, da bi težave uspešno obvladali. Pozdravljam vas, lep dan!

Veronika

New Report

Close