Spoštovana,
mogoče vprašanje nima neposredne zveze s temo,ampak vseeno Vas vprašam,ker Vas najbolj cenim kot doktorja medicine.
Danes se mi je ponoči prvič zgodilo,da me je prebudila slabost,popolnoma suha usta in mravljinci v desni roki (po dlani ob desni strani). Sklepam,da sem jo zelo poležala. Ko sem vstala in naredila v kopalnici požirek vode in se ulegla nazaj ter roko normalno položila na vrh telesa,je slabost minila in tudi mravljinci so minili.
Zanima me,kaj bi lahko to slabost sprožilo (bila je res grozna slabost,zelo slabo),je pa res minila potem v dveh minutah ali celo manj.
Ali je možno da sem s tem ker sem poležala roke stisnila kak živec ali pa kaj,kar bi lahko povzročilo slabost? Ne vem,se mi je zgodilo prvič. Drugače nimam težav,razen da sem dokaj slabokrvna,ampak sem se sedaj s tableti pozdravila in imam manj težav.
Spoštovani!
To, da vam je zaspala roka, povzroči pretisnjenje živca. Premakniti se je treba, pritisk sprostiti in mine. Zakaj vam je bilo obenem slabo, ni povsem jasno, saj zaradi pretisnjenja živca običajno ne nastane slabost. A ste se tako ustrašili? Samo, da je minilo.
LP, Marija Š. Gašperšič