nenadna slabost
Pozdravljeni,
Večkrat se mi zgodi, da me kar naenkrat prime oziroma oblije nenavadna slabost, ki jo težko opišem. Recimo v službi ko sedim na stolu, ali pa med pitjem kave v baru, se mi kar naenkrat (v trenutku) malce zavrti oziroma čutim nekakšne mravljince v glavi in me potem oblije slabost, ki jo čutim v želodcu (tak občutek, kot kadar ti dela slabo in te sili na bruhanje). To se mi zgodi tudi večkrat na dan. Sem 30 let star. Me zanima kaj bi lahko to po vaše povzročilo? Da vam bo lažje, bi dodal še sledeče: občutek polne glave, kot nekakšna omotica…ko kdaj hodim, imam občutek, da izgubim ravnotežje oziroma me kar malce zanaša, in seveda to, kar sem že zgoraj napisal: večkrat se mi v trenutku zavrti in postane slabo (npr. med sedenjem na stolu, tudi med hojo, medtem ko malicam,…). Je zelo neprijeten občutek, saj imam občutek, da bom skup padu.
Ima to kaj veze s srcem?
Hvala za mnenje.
Lep pozdrav,
Luka
Težave, ki ste navedli v dopisu dopuščajo misel, da so slabosti verjetno posledica blagih motenj v krvotoku (padec tlaka) ali v delovanju srca (posamezni prezgodnji utripi). Mislim, da imate zdravo srce in normalen krvni tlak in, da gre za blage funkcionalne motnje (vplivi stresov? vročina? kajenje, alkohol, kava?). Domnevam, da so težave prehodne in, da jih bi lahko zmanjšali z redno športno rekreacijo. Če bodo trajale stopite do izbranega zdravnika zaradi kontrole tlaka in srčne frekvence
lp. star sem 22 let in 3 leta nazaj sem opravil vse preglede glede srca uz,ekg holter 2x ,obremenitveni test ter nešteto ekg-jev zaradi paničnih napadov vse skupaj je bilo bp.
sedaj pa me zanima kaj pomeni ,da mi nenadoma postane slabo kot pri srčnem napadu postanem šibek in zagrabi me panika nato mi začne srce zelo hitro utripati ko vzamem helex se stanje umiri po kakšne pol ure …sedaj pa me zanima kaj pomeni ta nenadna slabost je lahko znak kakšne resnejše motnje ritma oz okvare srca naj povem da imam tudi občasne ekstrasistole hvala !
Mislim, da ste lahko brez skrbi. Pri mnogh ljudeh srce “odgovarja” na duševne obremenitev z različnimi motnjami (bolečine pri srcu, neredno bitje, napadi hitrega bitja srca, itd.). Tako je pri vas. Kot ste že sami ugotovili, proti nvedenim motnjam zelo pomagajo zdravila proti živčni napetosti (anksioznosti), na pr. Helex. Zelo pomagajo tudi ukrepi za zdravo življenje (izogibanje stresnim situacijam, polurni sprehodi 4 – 5 krat na teden, delno s pospešeno hojo, nekajenje, redno zdravljenje morebitnih bolezni (visok krvni tlak, diabetes, itd.). Srečno.