Nenačrtovano noseča. Tretjič! Kaj naj?
Draga memi!
Globoko v tebi je dilema in to pomeni, da nisi 100% prepričana za splav. To mojem pomeni, da se odloči ZA ŽIVLJENJE!
Moja izkušnje je, da sem se po petnajstih letih odločila ZA nenačrtovanega otroka in NI MI ŽAL. Imam že dva gimnazijca. Ne glede na leta, finance in nasprotovanje sorodnikov je pri nas zasijala lučka, ki danes pri dveh letih daje močno svetlobo.
Ne boš verjela, da sem dobila vse od oblačil in opreme in še danes dobivam. Nikar ne poslušaj tiste, ki govorijo, da so tako pomebne finance da si ne morejo privoščit še enega otroka…
NE delaj splava, ker si NE boš NIKOLI oprostila! Postala boš živčna razvalina, kot je moja soseda, ki je na koncu pristala na psihijatrični kliniki, ker povsod sliši glasove splavlanega otroka…res je.
Lep pozdrav in PRAVILNO odločitev,
Angelca
Draga Memi!
ne bi ti rada vsiljevala svoje mnenje, ker pa si vprasala pomeni , da si v dilemi.Sem odlocno proti splavu, edino, ce ne gre za kaksne prirojene hude deformacije, ce starsa nimata dohodkov, itd itd- Ob dveh otrocih pomeni, da ze imas nekaj(veliko) izkusenj in znanja, voljo in strpnost. Temeljito premisli o obeh moznostih, napisi si pluse in minuse…ampak prvo kar je poglej globoko vase in se vprasaj ali mi bo potem zal, ce bi se odlocila za splav, ali ce bos vsako leto mislila na tega otrocka in se sprasevala kaksen bi bil , kaj lepega bi prinesel v vasa zivljenja..skratka, odloci se ampak s srcem. Veliko lepega ti zelim in javi, kako si se odlocila!!
Jaz sem bila v istem zosu, pri četrti nosečnosti. Mož me je prepričeval v splav, jaz pa sem gledala svoje tri otroke in si mislila-kaj še enega takega naj ubijem? Naj bom pošast? Ne!
Uprla sem se možu in se bila odločena tudi ločiti v primeru hujših pritiskov.
Pa je šlo, mali fantek je najbolj prisrčen in miren otrok od vseh, mož ga ima zelo rad.. jaz pa imam včasih slabo vest in si mislim- ubogo dete, tebe smo hoteli ubiti?
Žal, jaz psihično ne bi zmogla splava. Bi me otroci kmalu obiskovali na psihiatriji…
Pogum, vse se da , če se le hoče!!
Nana
Draga Memi!
Sem čisto v kontra tvoji situaciji. Vse življenje sem si želela tri otroke, pa je prišlo tako, da sem že prvič zanosila zelo pozno, dve leti kasneje še enkrat in sedaj, ko sem 40 še vedno sanjarim o treh. Ampak me je strah, kako bi bilo s financami, sem precej utrujena (že itak nisem prevelik “energetik”) pa kako bi sama, ko moža veliko ni – skratka, jaz si pa zelo, zelo, zelo želim, da bi se nam ponesrečilo…
Sama sem pri 24 imela načrtovan splav in tedaj nisem nič premišljevala in obžalovala, ampak sedaj ko imam ob sebi dve zlatici, se velikokrat spomnim na tisto detece, ki je moralo umreti in mi je zelo žal.
Ti pa tako, kot ti bo narekovalo srce.
Srečno!
Draga Memi, tudi meni se je zgodilo natanko to kot tebi.
Jaz sem sicer enkrat predlagala 3. otroka, pa me je mož kategorično zavrnil, in je tako ostalo, jaz pa prepričana, da bomo imeli samo dva (celo vse stvari sem podarila naprej). Dokler ni spomladi začel trebušček že malo rasti, slabosti so se pričele in …. ko sem si naredila test, sva bila oba en teden v šoku.
Ampak globoko v sebi sem se že takrat veselila. Najblj težko mi je bilo, ker sem se psihično pripravila, da bomo zdaj začeli vsi okrog pohajat (otroka stara sta bila 6 in 2 leti) in da prihajajo tudi časi moje (malce povečane) svobode. Toda če sem iskrena, sem si vedno želela 3 otroke. Zdaj sem tik pred porodom in upam, da bo vse OK. Tako me je včasih strah, da bo kaj narobe, zdaj z malim, zdaj z menoj. In tako bom srečna, ko bo vse OK.
Preveri pod strahove, tam je običajno skrita želja, ki se ji ne upamo prisluhniti. Vsa logika preglasi čustva, če pa je obratno, pa je prelepo. Počakaj, da si opomoreš od presenečenja, potem se boš lažje odločala.
poslušaj svoje srce, ki ti zagotovo kriči, da detece obdrži. Življenje sta mu že dala, nekaj mesecev počakajta in, ko ga bosta objela, ne bo več sile, ki bi vaju prepričala, da si ga ne želita. Finance? Igrače so, obleke tudi … Na potovanja pa itak zaradi dopusta ne morete kar naprej hoditi, tako da za tistih parkrat se bo pa za petega člana družine tudi našlo, če se bo že za tri, a ne?? ;-)))))))
Imam tri otroke in mi je prejšnji teden sodelavec poslal po mailu naslednje resnične trditve, malo za štos malo za res , a si jih le preberi, pogumno…
lp, Ela
Oblačila:
1. otrok: Nosečniške obleke začnete nositi takoj, ko vam ginekolog potrdi nosečnost.
2. otrok: Normalna oblačila nosite, kolikor dolgo je to mogoče.
3. otrok: Vaša normalna oblačila so vaša nosečniška oblačila.
Ime za otroka:
1. otrok: Berete leksikone imen, delate sezname, črtate, dodajate itd.
2. otrok: Nekdo mora poimenovati otroka po prababici Štefki. Zakaj to ne bi bila ti?
3. otrok: Odprete imenik, zaprete oči in pogledate, kje se vam je ustavil prst. Zdravko? Odlično ime!
Priprave na porod:
1. otrok: Zelo resno vadite dihanje.
2. otrok: Ne obremenjujete se z vajami, ker vam dihanje prvič ni pomagalo.
3. otrok: Zahtevate epiduralno v 8. mesecu nosečnosti.
Oprema za dojenčka:
1. otrok: Skrbno perete vse perilo, ga zlagate po barvah in shranjujete v otrokovo omarico.
2. otrok: Preverite samo, če je perilo umazano in zavržete tistega z največjimi madeži.
3. otrok: Tudi fantki lahko nosijo roza, kajne?!
Skrbi:
1. otrok: Jočete pri vsakem znaku otrokovega vznemirjenja, na vsak znak nezadovoljstva ga vzamete v roke.
2. otrok: V naročje ga vzamete šele, ko obstaja nevarnost, da bo zbudil prvorojenca.
3. otrok: Svojega triletnika naučite pestovati dojenčka s kolikami.
Aktivnosti:
1. otrok: Otroka peljete na gimnastiko, plavanje, v igralnice, na izlete, sprehode.
2. otrok: Otroka peljete na sprehode.
3. otrok: Otroka peljete v supermarket.
Večerni izhodi:
1. otrok: Kličete varuško vsakih pet minut.
2. otrok: Tik preden odidete od doma, se spomnite, da bi ji lahko pustili številko, na kateri ste dosegljivi.
3. otrok: Poklicati vas sme samo, če vidi kri.
Doma:
1. otrok: Večji del dneva očarano buljite v otroka.
2. otrok: Večji del dneva pazite, da starejši otrok ne bi poškodoval mlajšega.
3. otrok: Vsak dan se poskušate vsaj za kratek čas skriti pred otroki.
Pozdravljeni, moje ime je Agnes in želim izkoristiti to priložnost, da obvestim vse, ki potrebujejo nujno posojilo, saj sem pravkar zaprosila za posojilo pri podjetju Ryan Adam in takoj so mi odobrili posojilo v višini 25.000 evrov. Zato želim vsem, ki potrebujejo posojilo, sporočiti, naj se za hitro in nujno posojilo obrnejo na spodnji e-poštni naslov [email protected] To je zagotovilo, da boste posojilo prejeli v največ eni uri, saj so vsi postopki opravljeni takoj, prenos posojila pa se bo isti dan odražal tudi na vašem bančnem računu. Obrnite se na njihov e-poštni naslov še danes in se mi kasneje zahvalite, ker sem živa priča teh odličnih, resničnih in legitimnih posojil.
Agnes