Najdi forum

Nemški bokser

PROSIM ZA POMOČ!
Sredi novembra si bova s fantom kupila psa. Zeliva si nemskega bokserja. Ker je meni videz zelo pomemben sem odklonila kar nekaj dobrih ponudb. Ker bom za psa placala(saj zelim rodovniskega) in ker ga bom imela toliko casa si res zelim da je taksen kot si ga zamislim(pac barva). Najlepsi so mi rumeni z belino,. Trenutno ne najdem nobenega taksnega starega okrog 2 meseca. Iskala sem iz Slo in Hrv. Dobila sem ponudbo kupiti psa starega 4 mesece 800€ prav taksne barve ki si zelim. Je rodovniski in dela malo solo. Edina stvar da me moti je ta da ima 4 mesece kar se mi zdi malo prevec. Kaj vi mislite?
Cenovno je kar vredu glede na to da sola stane okrog 150e. To pomeni kot da bi psa placala 650e. Nevem, potrebujem pomoc. Kako je s temi psi? Se hitro navezejo nate? Uporabljajo znanje iz sole tudi s tabo? …

Mi imamo 5 let starega…kolikor se men zdi je ponudbe ful…sploh na hrvaskem…pojdi na facebooku na stran nemski bokser-lahko vse vprasas in tut za kako leglo izves….ti priporocam da se mal bolj oreng o pasmi pozanimas preden vzames….to je pes ki rabi ful pozornosti, cloveka, gibanje…zivet mora notri…in ko je sam doma ti naredi dobesedno kaos (zelo redke so izjeme)…pa seveda ga moras socializirat z drugimi psi, ker znajo bit zelo pogumni in dominantni…pa vsaj do tretjega leta te radi preslisijo in zdivjajo k vsemu kar jim je zanimivo…malo so svojeglavi….no po drugi sttani so pa velike carte ki te nasmejijo vsak dan 😉

Aja pa to da je star 4mesece je vbistvu lahko prednot…ker predvidevam da je vsaj ze nekak naucen na zunanje lulanje, kakanje….mi smo ga nabavli februarja…in je bla muka po snegu malo trmo ucit ma zunanje opravljanje potrebe…smo rabil vsaj par mesecev
Pa zelo je pomembno da preveris od starsev slike hrbtenice, kolkov…

Raztur ti lahko naredijo, sem že videla 🙂

Jaz ga nimam, si ga želim, ampak trenutno je še organizacijsko nemogoče. Tehtam možnosti, da bi il z menoj v pisarni enkrat potem.

Naša boksi pa je že stara 3 leta in še vedno zelo otročja. Nič ji ne uide, vse sliši. Zelo vesela, ko prideš domov in ti prinese igračo ali kakšno jopo ali pa kost. V stanovanju je naredila kar nekaj škode, ampak to na začetku, zdaj se ne dotakne ničesar več, a ne veš nikoli. Glede zdravja je pa bolj tako. Ima alergijo na mleko, jajca, perutnino in pršico. Pred kratkim pa ugotovljeno displazijo in močno obrabo enega sklepa. tako odpadejo dolgi sprehodi in igranje z ostalimi psi. Na operacijo pa ne bo šla, ker mi finančno ne znese. Tudi voda ji uhaja po sterilizaciji. Kljub vsem težavam je zelo živahna in vesela in jo zelo crkljamo. Ima svoje finte. Najhujša je ta, da v dežju noče na lulanje in hodiva z dežnikom okoli hiše, je zelo smešno, ko ji nosim dežnik.

Zdravo
saj vem, da je mnogo let prepozno, ampak kako lahko lastnica bokserja napise, da ne bo operirala kuzka in to pri 3 letih, ko ima pred sabo se veliko let… pa laj si nabaljate pse in potem ne morete poskrbeti za njih… Displazija pomeni da je bila uboga spicka leta v bolecinah… Groza… Pa lep dan… In ja, bokserji so zakon. Moja ima 11 let in 4 mesece <3

New Report

Close