Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina nemška doga – izkušnje in kateri vzeditelji

nemška doga – izkušnje in kateri vzeditelji

kakšne izkušnje imate lastniki nemške doge?

katere vzreditelje priporočate?
ali je res barva kužka povezana z velikostjo in s temperamentom?

rjavi naj bi bili manjši (še vedno pa ogromni v primerjavi z drugimi pasmami) in tudi bolj mirni?

vedno bolj mi je simpatična ta pasma. zdi se mi, da je pri nas bolj nepoznana in nepriljubljena, čeprav so prijazni do otrok, neagresivni, nežne dušice…

zdravo! sama imam nemško dogo staro 3 leta in pol…je res prijazen pes, lepo se vede do otrok, ni nasilen ali kaj podobnega..rabi veliko družbe in VELIKOOO gibanja (sprehodi ipd.) če se ne giblje dovolj lahko postane agrsiven, zdolgočasen, napadalen, uničuje stvari v hiši itd( sama ga peljem v park ali gozd kjer lahko neomejeno teka, včasih ga dam tudi na tekalno stezo to prsi obužujejo!)…..čeprav je prijazen do vseh se naveže ne eno osebo (mi2 z možem preživljama enako časa z njim pa je bolj navezan na mene, čeprav tudi na njega, vendar je opazna večja naklonjenost do mene) zato niso primerni za družino kjer hočejo vsi da bi jih imel pes najraje( npr. 3 otroci ki se prepirajo za njegovo pozornost)….fajn je tudi saj ima kratko dlako…morem povedati tudi da ni več dovoljeno za mu z operacijo dvignego ušesa in skrajšajo rep!! glede barv pa ne vem sama imam črnega je čisto noramlen se ne razlikuje od moje prejšne ki je bila rjava…vsak ima sicer svoje značilnosti vendar barva ni povezana s tem!
upam da sem kaj pomagala. če te kaj zanima pa vprašaj!!

pomembno pri nemških dogah je to, da so zelo občutljive na mraz, ampak res zelo in je potrebno z njimi pozimi močno paziti, da se ne prehladijo. zelo hitro staknejo tudi revmo. dobra alternativa so recimo irski volčji hrti, meni osebno po temperamentu bolj primerni, saj so predvsem bolj skulirani in veliko bolj mirni. vse doge, ki jih poznam, so zelo nadležne, ko prideš na obisk v hišo. sicer na simpatičen način, vseeno pa ne maram, če pes non stop žnara. irec pa bo zagotovo še naprej spal, če bo pač čas za spanje. in tega je več kot 20 ur na dan.
v bistvu sem bolj kot to želel opozoriti na občutljivost na našo klimo. vse ostalo je pa bolj subjektivno opažanje na razmeroma velikem vzorcu (več kot 20 psov).

Moja kolegica jo ima! Krasen karakter. Velik kuža, ki se obnaša kot, da je cisto majcken in se vsakič, ko se vsedeš pripravljen zlesti v naročje. Hecko je!

Pes katerekoli pasme ki spi več kot 20 ur na dan, je za veterinraja, ker to ni normalno! Pes je aktivna žival, ne pa inventar.

Stran kluba nemških dog: http://www.sloddc.si/

res je, pes ni inventar ampak družinski član, predvsem pa prijatelj.
rahlo popravljam svojo izjavo o 20 urnem spancu, govoril sem na pamet. internetni viri navajajo 18 urni spanec za velike pasme. spanec oz. počitek je namreč zelo pomemben. kakšen dan spijo sicer tudi 20 ur in več (predvsem mladiči do 18 mesecev morajo več spati, ker zelo hitro rastejo), odvisno seveda, kaj se tisti dan dogaja, kako so razpoloženi, kakšno je vreme itd. prepričan sem, da je pri dogah to zelo podobno, saj gre za pasmo približno iste velikosti, sem že srečal doge, ki so večje, predvsem pa višje od irca.

pa še nazaj k spanju. predvsem irci zelo veliko spijo, sicer spanec ni globok, ampak vseeno večino dneva predremajo. najraje kje od kaminu zraven svoje družine. bi rekel, da to ni za veterinarja. no, na sprehodu so pa nato vedno zelo aktivni in potrebujejo gibanje, predvsem hiter tek.

http://www.thedogbowl.com/PPF/category_ID/0_140/dogbowl.asp
http://www.petplace.com/dogs/sleep-behavior-of-dogs/page1.aspx

Moja prijateljica ima dogo,samca. Je ful prijazen in ima ona tudi majhne otroke pa je zelo toleranten do njih. Edino kar me moti je,kot je že ena napisala da ful lezejo vate,malo preveč prijazni so,ali kako bi rekel 🙂

New Report

Close